Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΔΟΕ : Καταγγελία ενεργειών Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Νομού Πιερίας

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., ομόφωνα, καταγγέλλει το Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Νομού Πιερίας για την απαράδεκτη ενέργειά του να προχωρήσει σε διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης λαμβάνοντας υπόψη  την αναφορά - καταγγελία του Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Λόφου και αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας κατά της προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Πιερίας Φρειδερίκης Βάσσου.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης έλαβε υπόψη του μια καταγγελία που γνωρίζει πολύ καλά ότι βρίθει ψευδών αναφορών (αποκρύπτει από τα όσα καταμαρτυρεί στην Πρόεδρο για την επίσκεψη στο σχολείο στο οποίο είναι Διευθυντής, ότι επικεφαλής του κλιμακίου που επισκέφθηκε το Δημ. Σχολείο Λόφου ήταν ο πρόεδρος της Δ.Ο.Ε.) και συκοφαντικών αναφορών σχετικά με την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων της κ. Βάσσου (οι οποίες αν είχαν έστω και ελάχιστη σχέση με την αλήθεια καταδεικνύουν ευθύνες και του ιδίου ως Διευθυντή Εκπαίδευσης).

Αγνόησε παντελώς τη σοβαρότητα των όσων το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είχε καταγγείλει με έγγραφό του στις 21 Μαρτίου 2014 σχετικά με τις ενέργειες του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Λόφου και αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης Νομού Πιερίας δείχνοντας με την απευθείας διενέργεια Ε.Δ.Ε., δίχως καν την προκαταρτική διερεύνηση των γεγονότων, ότι ενστερνίζεται τόσο τις ενέργειες όσο και αυτά που ο αναπληρωτής του «καταγγέλλει».

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θεωρεί ότι η συγκεκριμένη Ε.Δ.Ε. έχει ως στόχο τη φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος, την ενοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και τη στοχοποίηση και εξόντωση της προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Πιερίας Φρειδερίκης Βάσσου.        

Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας να παρέμβει ώστε να σταματήσουν οι απαράδεκτες ενέργειες της διοίκησης στο Νομό Πιερίας και να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου. Θα πρέπει  οι ανυπόστατες καταγγελίες κατά της προέδρου του Συλλόγου να αποσυρθούν άμεσα.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα προασπίσει με κάθε τρόπο την τιμή και την υπόληψη της προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας καθώς και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: