Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΤΡΙΤΗ, 13 ΜΑΪΟΥ 2014: 3 ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11.00-14.00 - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 11:30 π.μ

Την Τρίτη 13/5/2014 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας, 11.00-14.00 και συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που έχει εξαγγείλει ο Σύλλογος Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Ικαρίας & Φούρνων. Η παράσταση θα γίνει στην Α/θμια Εκπ/ση Σάμου, στις 11.30 για συμπαράσταση στη συνάδελφο Στέλλα Σωτηριάδου.

Συγκεκριμένα, ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου ζήτησε έγγραφες εξηγήσεις για τους λόγους που δεν εφαρμόστηκε η εγκύκλιος της αξιολόγησης από την συνάδελφο, Προϊσταμένη στο 1ο Νηπιαγωγείο Ραχών, η οποία είχε ήδη παραιτηθεί από τη θέση της για να μην εφαρμόσει την παραπάνω εγκύκλιο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην 3ωρη στάση εργασίας, την Τρίτη 13 Μαΐου 2014, 11.00-14.00 και στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 11:30, στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου.

Καλούμε τη ΔΟΕ να παρέμβει άμεσα έτσι ώστε να σταματήσει κάθε επικείμενη πειθαρχική δίωξη εναντίον της συναδέλφισσας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου είναι αντίθετο στην εφαρμογή της αξιολόγησης - χειραγώγησης που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών και θα δημιουργήσει νέες «δεξαμενές» κινητικότητας – απόλυσης.

Καλεί τους εκπαιδευτικούς να δηλώνουν στάση εργασίας στο Δ/ντή του σχολείου, όταν καλούνται σε συνεδρίαση της ομάδας εργασίας.

Σας υπενθυμίζουμε και την απόφαση της ΔΟΕ, η οποία αναφέρει: «Έχει ήδη κηρυχθεί (και βρίσκεται σε εξέλιξη) διαρκής στάση εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για όλο το χρονικό διάστημα ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, όταν καλούνται σε συνεδρίαση της ομάδας εργασίας».

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τη μη εφαρμογή της αξιολόγησης - χειραγώγησης, δηλώνουμε στάσεις εργασίας όταν συνεδριάζουν οι ομάδες εργασίας, υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: