Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Χαρίζεται η ποινή του Χαράλαμπου Κόκκινου, προέδρου της ΔΟΕ

Βρε, για κοιτάτε κάτι πράγματα!!! Αθώος ο κ. Κόκκινος, απαλλάσσεται από τις κατηγορίες που τον βαρύνουν με Προεδρικό Διάταγμα ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης... Τώρα ο πρόεδρος της ΔΟΕ μπορεί να κατέβει ήσυχος στις εκλογές...

Αθώος ο κατηγορούμενος Χαράλαμπος Κόκκινος, μπορεί πλέον να αφοσιωθεί απερίσπαστος στην προεκλογική του εκστρατεία. Μόλις τρεις βδομάδες πριν τις εκλογές, στις 30 Απριλίου 2014, δημοσιεύτηκε Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο “χαρίζεται η ποινή που επεβλήθη στον Κόκκινο Χαράλαμπο … στις 8-2-2012… και αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του…” (ΦΕΚ 554Γ).

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Κόκκινος, ο οποίος κατέχει θέση εκπαιδευτικού και είναι – εκτός των άλλων – πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), είχε καταδικαστεί αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο για παράβαση καθήκοντος και κινδύνευε να βρεθεί στις λίστες των «επιόρκων υπαλλήλων», δηλαδή, να απολυθεί.

Το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα στηρίζεται στο άρθρο 47 του Συντάγματος που παρέχει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το δικαίωμα, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, «να χαρίζει, μετατρέπει ή μετριάζει τις ποινές που επιβάλλουν τα δικαστήρια». Η απόφαση αυτή εγείρει γενικότερα ερωτήματα, σχετικά με το διαχωρισμό εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας στη δημοκρατική χώρα μας, σχετικά με τη σκοπιμότητα της χρονικής στιγμής για τη λήψη της απόφασης αυτής, σχετικά με το ήθος αυτών που μας κυβερνούν και βέβαια σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται την ισονομία μερικοί στη χώρα αυτή.

Αποδεικνύει όμως και ότι η συμμετοχή σε «ανεξάρτητους» συνδυασμούς ατόμων που έχουν ταυτιστεί με την εξουσία, όπως αυτή εκπροσωπείται σήμερα κυρίως από τη ΝΔ, δεν προσφέρει μόνο την προοπτική εκλογής σε δημόσια αξιώματα, αλλά είναι σε θέση να εξασφαλίσει και την εξαφάνιση κάθε έννομης συνέπειας από παράνομη συμπεριφορά. Η περίπτωση του κ. Κόκκινου ο οποίος έχει και άλλες εκκρεμότητες με την Ελληνική Δικαιοσύνη αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως με τις κατάλληλες γνωριμίες μπορείς να παρανομείς στην Ελλάδα χωρίς να υφίστασαι τον κίνδυνο να υποστείς την οποιαδήποτε συνέπεια. Οι μόνοι τελικά που «πλήρωσαν τη νύφη» στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν οι συγκατηγορούμενοι του κ. Κόκκινου, για το ίδιο αδίκημα, υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που τέθηκαν σε αργία. Γι’ αυτούς, το Προεδρικό Διάταγμα δεν λέει τίποτε!

Ο ίδιος ο κ. Κόκκινος απάντησε με επιστολή του στη "Νησιωτική Ανατροπή" που ανάδειξε το θέμα:

«Δεν έχω να απολογηθώ για θέματα για τα οποία επιβεβαιώνεται η αθωότητα μου»

Οι επαγγελματίες «βιομήχανοι της λάσπης» και της παραπληροφόρησης και τα «παπαγαλάκια» τους, σε συνδυασμό με τα τοπικά δεκανίκια της παρακμής, που τάχα επιζητούν την «ανατροπή», βγήκαν «παγανιά», λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, στην τελευταία τους προσπάθεια να αποτρέψουν το μοιραίο για αυτούς τέλος.

Κρίνουν «εξ’ ιδίων τα αλλότρια», επιχειρούν να δημιουργήσουν θέμα – όταν αυτό έχει κλείσει προ καιρού – και όταν έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες, διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες. Εκνευρίζονται που αθωώθηκα, αναμασούν ζητήματα έχοντας επιλεκτική μνήμη και αποφεύγοντας να μιλήσουν πολιτικά και έντιμα.

Επιλέγουν να επικρίνουν, να παραχαράσσουν και να ειρωνεύονται απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής της Δικαιοσύνης (το Συμβούλιο Χαρίτων δεν είναι πολιτικό όργανο), που εκτιμώντας σε συνεδρίαση της το περασμένο έτος (2013) μία υπόθεση για την οποία επέμενα ότι ήμουν αθώος και για την οποία είχα υποστεί πολιτικό διωγμό επανεκτίμησε και απεφάνθη θετικά για το πρόσωπο μου. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι δεν υπήρξε καμία πολιτική παρέμβαση.

Άλλωστε, «κατηγορούμαι» αναπόδεικτα γι’ αυτό, την ίδια ώρα που – όπως επιβεβαιώνει το ΦΕΚ που εκδόθηκε τον προηγούμενο μήνα – άλλοι 11 συνάνθρωποι μας έτυχαν αθωωτικής γνωμοδότησης από το ίδιο όργανο.
Θυμίζω ότι οι περιβόητοι «διορισμοί», στους οποίους αναφέρονται, ουδέποτε έγιναν και ο ίδιος διαφύλαξα το κύρος του διαγωνισμού κάνοντας δεκτές τις ενστάσεις που κατατέθηκαν και στη συνέχεια ολοκληρώνοντας με επιτυχία τη διαδικασία.

Για θέματα που έχουν λήξει και για τα οποία επιβεβαιώνεται η αθωότητα μου δεν έχω ούτε να απολογηθώ ούτε να προσθέσω κάτι άλλο."

ΤΟ ΦΕΚ

Πηγές: http://rodosreport.gr, http://vimanaxou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: