Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Την Τρίτη εκδικάζεται η δίωξη της Ε. Παπαδοπούλου

Με τρίωρη στάση εργασίας απαντά η Διδασκαλική Ομοσπονδία

Στάση εργασίας κηρύσσει την ερχόμενη Τρίτη 27/5 η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, με αφορμή την εκδίκαση στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ και ΔΕ Πελοποννήσου, της πειθαρχικής δίωξης της εκπαιδευτικού και αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας Ελισάβετ Παπαδοπούλου.

Το ΔΣ της ΔΟΕ  καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην αγωνιστική κινητοποίηση που διοργανώνεται έξω από τα Γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης στην Τρίπολη, “δηλώνοντας με την παρουσία τους ότι αυτή η δίωξή αποτελεί επίθεση στο σύνολο των εκπαιδευτικών και στην ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης”.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει σε πρωτοβάθμια σωματεία, επιτροπές αγώνα και φορείς και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Γιάννης Ρίτσος”, προκειμένου, όπως σημειώνει, “να διατρανώσουμε σύσσωμοι ότι η δίωξη της κ. Παπαδοπούλου αποτελεί δίωξη εναντίον του συνόλου των εκπαιδευτικών και εναντίον των Σωματείων μας”.

Για το λόγο αυτό, ο Σύλλογος προτίθεται να βάλει λεωφορείο, το οποίο και θα αναχωρήσει στις 5 το πρωί από τους Μολάους, για να μεταφέρει τα μέλη του στην Τρίπολη, όπου και θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Κανείς μόνος του!” αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του. “Όλοι μαζί στην κινητοποίηση την Τρίτη 27  Μαΐου στις 8 το πρωί έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ και ΔΕ Πελοποννήσου (Τ. Σεχιώτη 38-40,Τρίπολη) για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Η διοικητική τρομοκρατία δε θα περάσει! Ο συνδικαλισμός μας δε θα ποινικοποιηθεί! Οι εκπρόσωποί μας στους Συλλόγους και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν θα τιμωρηθούν, γιατί υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των μαθητών”.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: