Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Σάμου (14/11/17) - Μη συμμετοχή στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Σάμου (16/11/17)

Στη συνεδρίαση στις 14-11-17:

1. Έγιναν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις τάξεις υποδοχής: Μπακαλιού Χαρίκλεια (1ου Νέου Καρλοβάσου) και Μυσιρλή Μαρία (1ο Σάμου). Προηγήθηκε η αίτηση βελτίωσης της συναδέλφου Γεγγενίδη Αναστασίας η οποία ζητούσε το 1ο Νέου Καρλοβάσου η οποία απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (3-2). Διαφωνήσαμε με την εισήγηση της πλειοψηφίας επειδή πιστεύουμε ότι πρώτα πρέπει να εξετάζονται οι βελτιώσεις και έπειτα οι τοποθετήσεις. Είναι η πρώτη βελτίωση που εξετάσθηκε στο ΠΥΣΠΕ από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

2. Ο αιρετός της ΔΑΚΕ ανέφερε ότι υπήρξε και άλλη αίτηση βελτίωσης από συνάδελφο νηπιαγωγό και δεν εξετάσθηκε στο ΠΥΣΠΕ, αν και υπήρξε κενό στο νηπιαγωγείο Μαραθοκάμπου. Πρέπει να τονισθεί ότι ο αιρετός της «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» δεν ήξερε ότι είχε κατατεθεί καμία αίτηση βελτίωσης από συνάδελφο νηπιαγωγό και, αν ήξερε, θα την είχε βάλει οπωσδήποτε στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, πριν από την τοποθέτηση της νηπιαγωγού στο νηπιαγωγείο Μαραθοκάμπου. Υπενθυμίζουμε και πάλι στους συναδέλφους ότι οτιδήποτε στέλνετε στο ΠΥΣΠΕ να κοινοποιείται και στους αιρετούς.

3. Ερωτηματικά δημιουργεί όμως η στάση του αιρετού της ΔΑΚΕ από τη στιγμή που ήξερε ότι υπήρχε αίτηση βελτίωσης από νηπιαγωγό γιατί δεν την έβαλε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, αλλά την αναφέρει τώρα;

4. Επισημάναμε στην πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ ότι είναι υποχρεωμένη, εφόσον υπάρχουν λειτουργικά κενά, να εξετάζονται πρώτα οι αιτήσεις των συναδέλφων οι οποίοι ζητούν αίτηση βελτίωσης.

5. Τροποποιήθηκε η διάθεση της εκπαιδευτικού ΠΕ32/ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, Πανουτσοπούλου Έφης, μετά από δήλωσή της, για μία ώρα επιπλέον στο Δ.Σ. Παγώνδα, μετά από έγγραφη εισήγηση της Σχολικής Συμβούλου και δύο ωρών στο 2ο Δ.Σ. Σάμου για συμπλήρωση ωραρίου. Συγκεκριμένα: 12 ώρες στο 2ο Δ.Σ. Σάμου και από 4 ώρες στα Δημοτικά σχολεία Μυτιληνιών, Χώρας και Παγώνδα (ΕΚΤΑΚΤΟ).

6. Διατέθηκε ο εκπαιδευτικός Φυσικής αγωγής, Καρράς Ευάγγελος, για 4 ώρες στη ΔΙΔΕ Σάμου (κατά πλειοψηφία 3-2). Είχαμε διαφωνήσει στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με τη τοποθέτησή του στο ολιγοθέσιο Δ.Σ. Παλαιοκάστρου, επειδή διατέθηκε για 12 ώρες (!) και ζητήσαμε να δοθούν λιγότερες ώρες, οπότε διαφωνήσαμε και στη νέα διάθεσή του (ΕΚΤΑΚΤΟ).

7. Διατέθηκε η εκπαιδευτικός ΠΕ05/ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, Πηλίγκου Βασιλική (ΑΜΩ), εξ ολοκλήρου στη ΔΙΔΕ Σάμου, επειδή δεν υπάρχουν ώρες στην ΔΙΠΕ Σάμου (ΕΚΤΑΚΤΟ).

Την ίδια ημέρα και μόλις είχε τελειώσει η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 14 Νοέμβρη μας κάλεσαν εκ νέου για νέα συνεδρίαση στις 16 Νοέμβρη με ένα μόνο θέμα Η.Δ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά του ΠΥΣΠΕ να γίνονται αλλεπάλληλες συνεδριάσεις ανά δύο ημέρες (10/11, 14/11, και 16/11) με ένα ή δύο θέματα στην Ημερήσια Διάταξη και πολλά έκτακτα.

Με έγγραφό μας ενημερώσαμε και εξηγήσαμε στην πρόεδρο και στα μέλη του ΠΥΣΠΕ ότι δε θα παραβρεθούμε στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 16/11, αλλά τελικά έγινε η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ με τα δύο ορισμένα μέλη και τον αιρετό της ΔΑΚΕ, υιοθετώντας την τακτική της προέδρου του ΠΥΣΠΕ.

Διαβάστε την ανακοίνωσή μας προς το ΠΥΣΠΕ Σάμου:

“Σας ενημερώνουμε και εγγράφως ότι δε θα παραστούμε στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 16 Νοέμβρη 2017 για τους παρακάτω λόγους:

1. Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ με δύο θέματα Ημερήσιας Διάταξης.

2. Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ με ένα θέμα Ημερήσιας Διάταξης, ενώ υπήρξαν τουλάχιστον δύο έκτακτα θέματα που συζητήθηκαν.

3. Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου μας καλείτε εκ νέου για να συζητήσουμε άλλο ένα θέμα Ημερήσιας Διάταξης.

Όπως και τηλεφωνικά σας ενημερώσαμε, μόλις είχε τελειώσει η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 14 Νοέμβρη μας καλείτε εκ νέου για νέα συνεδρίαση στις 16 Νοέμβρη με ένα μόνο θέμα Η.Δ. Πιστεύουμε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί γι αυτό και δε θα συμμετάσχουμε στη συνεδρίαση στις 16 Νοέμβρη 2017.

Να υπενθυμίσουμε ότι όταν χρειάσθηκε παραβρεθήκαμε ακόμα και σαββατοκύριακα για να κάνουμε τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, αλλά συζητήσαμε και έκτακτα θέματα στις 14/11 (τουλάχιστον δύο), όταν υπήρχε μόνο ένα θέμα στην Ημερήσια Διάταξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά του ΠΥΣΠΕ να γίνονται αλλεπάλληλες συνεδριάσεις ανά δύο ημέρες με ένα ή δύο θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, παραγνωρίζοντας τις υποχρεώσεις που έχουν τα μέλη του ΠΥΣΠΕ στις σχολικές μονάδες που υπηρετούν.”

Δείτε την προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 10-11-17 εδώ και τις ανακρίβειες το αιρετού της ΔΑΚΕ εδώ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης,

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6940556436-6944271826 - 22730.61231,

antoniskak18@gmail.com

Δάλλη Μαρία,

Αναπληρώτρια  Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6974476651 - 22730.32572,

dalllimar@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: