Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στις ανακρίβειες του αιρετού της ΔΑΚΕ, για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 2/11

Στην πρόσφατη ανακοίνωση του αιρετού της ΔΑΚΕ για τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 2/11/2017, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει ελλιπής αναφορά στοιχείων, για τα οποία οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους, ώστε να καταλάβουν ακριβώς πώς πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις και να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις. Συγκεκριμένα:
F   Ο μόνιμος εκπαιδευτικός, οργανικά τοποθετημένος με 15 ώρες στο Δ.Σ. Παγώνδα, που αναφέρει ο αιρετός της ΔΑΚΕ, διατέθηκε από την αρχή της σχολικής χρονιάς (συνεδρίαση 20/9/17) στα Δ.Σ Βουρλιωτών (2 ώρες), Πύργου & Πλατάνου (από 3 ώρες) με βάση τη δική του δήλωση (ομόφωνη απόφαση), ενώ τώρα ζήτησε να αποδεσμευθεί από το Δ.Σ. Βουρλιωτών και οι 2 ώρες να προστεθούν στο Δ.Σ. Παγώνδα.

Ζητήσαμε από την γραμματέα του ΠΥΣΠΕ στη συνεδρίαση της 2/11 τη δήλωση διάθεσης μήπως είχε γίνει κάποιο λάθος. Η γραμματέας μάς έδειξε την αίτησή του με ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ το Δ.Σ. Βουρλιωτών…
Ρωτήσαμε την πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ αν, μετά την τοποθέτηση και του νέου αποσπασμένου συναδέλφου, χρειάζονται οι δύο επιπλέον ώρες στο Δ.Σ. Παγώνδα, αλλά η απάντησή της ήταν ότι ο συνάδελφος υπερκαλύπτει τις ώρες που χρειάζεται η ειδικότητά του στο Δ.Σ. Παγώνδα και έτσι το ΠΥΣΠΕ κατά πλειοψηφία (3-2) την απέρριψε. Συμφώνησαν ο αιρετός της ΔΑΚΕ με την πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ.
Επομένως, η φράση στην ανακοίνωση του αιρετού της ΔΑΚΕ ότι «επέβαλαν με το ζόρι στον συνάδελφο να πηγαίνει και σε τέταρτο σχολείο 46 χιλιόμετρα μακριά και χωρίς αίτηση του!!» είναι ανακριβής, αφού ο συνάδελφος είχε τοποθετηθεί με δική του αίτηση από το Σεπτέμβρη στο Δ.Σ. Βουρλιωτών, έχοντας το μάλιστα ως πρώτη προτίμηση, και πρέπει να κάνει τις ώρες του στο συγκεκριμένο σχολείο.
F   Σε άλλο θέμα αναφέρει «ότι διατέθηκε επιπλέον μία ώρα στο Δ.Σ. Βουρλιωτών η εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας, Κελεπούρη Άννα. Είναι απορίας άξιο γιατί στην προηγούμενη αίτηση της συναδέλφου (από το Δ.Σ Κουμεΐκων στο Δ.Σ Καλλιθέας) τα 3 μέλη του ΠΥΣΠΕ αρνήθηκαν ενώ σήμερα συμφώνησαν».
·         Ενημερώνουμε λοιπόν ότι δεν είναι δυνατόν για κάποιο συνάδελφο που μένει στη Σάμο, υπηρετεί στο 1ο Σάμου και έχει διάθεση στους Βουρλιώτες, Κουμέικα, Πλάτανο, να συμφωνήσουμε να διατεθεί και στην Καλλιθέα, αφού είναι πρακτικά αδύνατο να προλάβει να μετακινηθεί έχοντας και άλλο σχολείο μέσα στην ίδια μέρα (απλή λογική).
·         Απορίας άξιο δεν είναι λοιπόν αυτό, αλλά το ότι δεν είδαμε αντίστοιχα να αναφέρει ότι υπήρχε αίτηση της συναδέλφου από 18-10-17, για να διατεθεί για μία ώρα επιπλέον στο Δ.Σ. Βουρλιωτών και δε θα εξεταζόταν καν, αν δεν κάναμε τελικά εμείς παρέμβαση στη συνεδρίαση της 2/11…

Τονίζουμε και πάλι στους συναδέλφους ότι οποιοδήποτε αίτημά τους προς το ΠΥΣΠΕ πρέπει να το κοινοποιούν και στα μέλη του, ώστε να μη μένουν οι αιτήσεις «στα συρτάρια» και να μπορούν να παρέμβουν, όπως κάνουμε εμείς πάντα...
                                                                                                 
Με συναδελφικούς  χαιρετισμούς
Κακαγιάννης Αντώνης,
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,
6940556436-6944271826 - 22730.61231,

Δάλλη Μαρία,
Αναπληρώτρια  Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,
6974476651 - 22730.32572,

Δεν υπάρχουν σχόλια: