Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΜΟΥ & ΙΚΑΡΙΑΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ2018

clip_image002Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018, θα κληθούμε να ψηφίσουμε για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια (ΠYΣΠE στο νομό, AΠYΣΠE στην Περιφέρεια, KYΣΠE στο κεντρικό). Είναι 5μελή, με τα 2 μέλη να εκλέγονται από τους εκπαιδευτικούς. Ασχολούνται με τις όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές: τοποθετήσεις, διαθέσεις, αποσπάσεις, μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών και πολλά άλλα ζητήματα.

Για μας ο αιρετός αποτελεί τον εκπρόσωπο του συνδικαλιστικού λόγου στα συμβούλια αυτά και πρέπει να κινείται με γνώμονα τις αποφάσεις του κλάδου και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

1. clip_image003Αναδείξαμε στους συναδέλφους και στην τοπική κοινωνία τα προβλήματα που δημιουργεί και συσσωρεύει η κυβερνητική πολιτική, το Υπουργείο και η Διοίκηση, αποκαλύπτοντας και καταγγέλλοντας αυθαιρεσίες, παράνομες ενέργειες και αδιαφανείς διαδικασίες.

2. Αρνηθήκαμε να επικυρώσουμε παράτυπες ή παράνομες αποφάσεις, υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ισορροπίας.

3. Προσπαθήσαμε να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας όλων των συναδέλφων, ανεξαρτήτως ειδικότητας, για να διασφαλιστεί η ενότητα του κλάδου και η ενιαία συνδικαλιστική του έκφραση.

4. Αντισταθήκαμε στην καταστροφική εκπαιδευτική πολιτική που υπηρετεί τη μνημονιακή επιταγή της συρρίκνωσης του εργασιακού κόστους και της υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου, που όλες οι κυβερνήσεις εξυπηρετούν τα τελευταία χρόνια.

Δώσαμε μάχες και βιώσαμε νίκες αλλά και ήττες. Η εντύπωση πως οι αιρετοί μπορούν να καθορίζουν τις αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου δεν ισχύει, αφού άλλωστε αποτελούν μειοψηφία. Θεωρούμε όμως ότι ο αιρετός πρέπει να είναι εκπρόσωπος όλων των εκπαιδευτικών, να δημοσιοποιεί τις αποφάσεις του συμβουλίου και να σταματά τη συνδιαλλαγή με τη Διοίκηση πίσω από κλειστές πόρτες, που στη συνέχεια γίνονται ανταλλάξιμα γραμμάτια στις εκλογικές διαδικασίες. Αυτή τη λογική ακολουθήσαμε πιστά και θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε.

Απέναντί μας έχουμε:

F Τη ΕΝΩΤΙΚΗ-που δεν είναι ΔΑΚΕ, σταθερά απούσα στους καθημερινούς αγώνες, που καμώνεται πως υπάρχει πότε μέσα από μεγάλα λόγια, πότε μέσα από χλιαρές ανακοινώσεις, μεγαλοπρεπώς ανύπαρκτη -ωστόσο- απέναντι στη βαριά τραυματισμένη καθημερινότητα του σχολείου. Προετοιμάζει την έλευση του Κ. Μητσοτάκη αποκρύπτοντας το αποκρουστικό πρόσωπο της βάρβαρης νεοφιλελεύθερης εκπαιδευτικής πολιτικής του, επειδή προφανώς και η ίδια το αποδέχεται και το προωθεί. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου και αιρετός της ΔΑΚΕ -που δεν είναι ΔΑΚΕ- απαίτησε να βγει το όνομα του Κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ. από την ανακοίνωση του Συλλόγου για τις δηλώσεις του τελευταίου στη ΔΕΘ.

Ο αιρετός της συμπληρώνει τη Διοίκηση, προσπαθώντας να καθορίσει εκ των προτέρων τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ (δεν ξεχνάμε την περίπτωση που άρχισε να «επανατοποθετεί» μόνος του δασκάλους και ειδικότητες στα υποτιθέμενα νέα τους σχολεία και να δημιουργεί πανικό με το θέμα του δυσπρόσιτου του Μαραθοκάμπου), υπέγραψε ως «πρόεδρος του Συλλόγου» ένσταση αναπληρωτών εκπ/κών Ειδικοτήτων, ενώ ο ίδιος δεν ήταν θιγόμενο πρόσωπο, πράγμα που δείχνει ότι ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα στην ένσταση και στο ψήφισμα συμπαράστασης, κατά την αναμοριοδότηση των σχολείων ψήφισε με 10 μόρια το Δ.Σ. Παγώνδα, ενώ το νηπιαγωγείο του που βρίσκεται στο ίδιο κτήριο με 14 μόρια (!), ζήτησε να αλλάξουν νόμιμες αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ και γενικώς δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των συναδέλφων κυριολεκτικά άνευ λόγου και αιτίας…

F Το Π.Α.Μ.Ε. (Α.Σ.Ε.) με τον ιδιότυπο αναχωρητισμό του και τη λογική της απόλυτης ιδεολογικής «καθαρότητας» αρνείται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε συγκρότηση μετώπου των δυνάμεων του ταξικού συνδικαλιστικού πόλου και προτιμά να αλληλοστηρίζεται με την Ενωτική (που δεν είναι ΔΑΚΕ).

F Οι ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ζητούν την αποχή από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, χωρίς να μας εξηγούν όμως πώς θα «ενισχύσει το κίνημα» η απουσία μας και ποιος θα αποκαλύπτει, θα καταγγέλλει και θα μεταφέρει τα αιτήματα και τις αποφάσεις του κλάδου προς το ΠΥΣΠΕ.

clip_image004

ü Βάλαμε το ζήτημα της αναλογίας 1/15 για όλα τα νηπιαγωγεία και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και το πετύχαμε σε πολλές περιπτώσεις, διατηρώντας αυτή την αναλογία στα λειτουργικά κενά που δόθηκαν στο ΠΥΣΠΕ Σάμου.

ü Υπερασπιστήκαμε έμπρακτα την εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων (εργασιακά και συνδικαλιστικά), μιλήσαμε για ίση μεταχείριση στους συλλόγους διδασκόντων και ταχθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της αναπληρώτριας συναδέλφου μας, που χάνει την προϋπηρεσία της, λόγω της θέσης της στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, ενώ άλλοι ζητούν ακόμη «πίστωση χρόνου» για να τοποθετηθούν…

ü Τασσόμαστε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ, ενώ άλλοι κρύβονται πίσω από μισόλογα και ασαφείς διατυπώσεις κλείνοντας το μάτι στο προσοντολόγιο.

ΩΣ ΜΑΧΙΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ: 

· Να απαιτήσουμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπ/κών ΤΩΡΑ με αποκλειστικά κριτήρια το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Ο άμεσος διορισμός όλων των αναπληρωτών και η εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων είναι στόχοι αδιαπραγμάτευτοι και πρέπει να ικανοποιηθούν.

· Να ακυρώσουμε την προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης που επιχειρείται με το νέο νόμο για τις δομές της εκπαίδευσης και να απαιτήσουμε από τη ΔΟΕ να κηρύξει ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης στελεχών του ν.4547/2018.

· Να απαιτήσουμε την άμεση καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης με έκδοση ΤΩΡΑ του ΦΕΚ για όλη τη χώρα.

· Να εμποδίσουμε κάθε περικοπή στη λειτουργία των σχολείων (συμπτύξεις τμημάτων, συγχωνεύσεις, περιορισμό του ολοήμερου), κάθε υποχρεωτική μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών και κάθε αυθαιρεσία στις υπηρεσιακές μεταβολές και τις τοποθετήσεις.

Το εκπαιδευτικό κίνημα μπορεί και οφείλει να συμβάλει στη δημιουργία ενός μεγάλου, ενωτικού, κοινωνικοπολιτικού και αγωνιστικού μετώπου που θα παλέψει για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν, οργανώνοντας συντονισμένο αγώνα στην εκπαίδευση, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και σε όλη τη δοκιμαζόμενη κοινωνία.

Στις 7 Νοέμβρη 2018 διεκδικούμε ξανά την εκλογή μας στο ΠΥΣΠΕ Σάμου

Γκρεμίζουμε την πολιτική που βγάζει στην παρανομία τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, την παιδαγωγική ελευθερία και τη δημοκρατία.

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΤΗΣ «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»

clip_image002[4]

Δεν υπάρχουν σχόλια: