Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Πλήρης ταύτιση θέσεων ΠΑΜΕ+ΕΝΩΤΙΚΗΣ-ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. του Συλλόγου

Κακαγιάννης ΑντώνιοςΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΣΧΕΣΗ ΣΕ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ

Συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ 02, 04 & 08 Οκτώβρη 2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

την Παρασκευή 5/10/18 στο 2ο Σάμου πραγματοποιήθηκε ανοιχτό Δ.Σ. με παρουσία συναδέλφων Ειδικοτήτων Μουσικής & Θεατρικής Αγωγής. Στη συζήτηση που ακολούθησε ένα από τα θέματα ήταν και οι διαθέσεις των Ειδικοτήτων τους. Τους ενημερώσαμε για τη νομοθεσία των ολιγοθέσιων σχολείων πάνω στην οποία στηρίχτηκε η θέση μας στο ΠΥΣΠΕ Σάμου: πρώτα οι συνάδελφοι να διατίθενται στα πολυθέσια σχολεία (πρωινό και ολοήμερο) και στη συνέχεια, εφόσον υπάρχει πλεόνασμα ωρών, να διατίθενται και σε ολιγοθέσια σχολεία.

Από τη συζήτηση που ακολούθησε παρατηρήσαμε τα εξής:
  1. Υπάρχει πλήρης ταύτιση θέσεων και συνεργασία ανάμεσα στον αιρετό της Ενωτικής-ΔΑΚΕ με συναδέλφους του ΠΑΜΕ και συγκεκριμένα με μία ομάδα συναδέλφων Μουσικής & Θεατρικής Αγωγής η οποία στηρίζεται από το ΠΑΜΕ αλλά και από τον αιρετό και πρόεδρο του συλλόγου οι οποίοι ανακυκλώνουν μία συγκεκριμένη πρόταση περί τοποθετήσεων των ειδικοτήτων που δε βασίζεται σε καμιά νομοθεσία και απορούμε πραγματικά ποιους άλλους σκοπούς εξυπηρετεί εν όψει εκλογών η συνεχής επανάληψή της… Επίσης κατά τα λεγόμενα μιας συναδέλφισσας εξ αυτών η ένσταση των ειδικοτήτων γράφτηκε μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου (που τον αποκαλούν μάλιστα στο έγγραφο πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ), χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς άλλος! Από αυτό να καταλάβουμε, συνάδελφοι, πού οδηγούν τα πηγαδάκια από δω κι από κει, όταν δεν ξέρουμε να ξεχωρίσουμε τον αιρετό απ΄ τον πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ, το ψήφισμα απ΄ την ένσταση κ.ο.κ.
  2. Δεν γνωρίζουν καν τη νομοθεσία των Ολιγοθέσιων σχολείων υποστηρίζοντας και πάλι μαζί με τον αιρετό ότι έχει αλλάξει ο νόμος, πράγμα που μόνο γι αυτούς έχει αλλάξει ή είναι στη φαντασία τους.
  3. Βάζουν σε κίνδυνο τους συναδέλφους που υπογράφουν μία ένσταση, χωρίς να γνωρίζουν τις διαφορές ανάμεσα στη ένσταση και το ψήφισμα, κάτι που φαίνεται ότι δε γνωρίζει και ο ίδιος ο αιρετός της ΔΑΚΕ και εκπροσωπώντας από μόνοι τους ειδικότητες που δεν τους έχουν δώσει το δικαίωμα οι αντίστοιχοι συνάδελφοι.
  4. Δεν υπάρχει καμία προσωπική ένστασή τους στο ΠΥΣΠΕ ότι διαφωνούν για τις διαθέσεις τους (αυτή θα ήταν η νόμιμη και παραδεκτή οδός) και μάλιστα συμφώνησαν με τις ώρες που ζήτησαν οι Δ/ντές σχολείων σύμφωνα με δήλωση της προέδρου του ΠΥΣΠΕ.
  5. Δε δήλωσαν κανένα από τα διαθέσιμα ολιγοθέσια σχολεία, αλλά κατέθεσαν άλλο ψήφισμα όπου καταγράφεται και πάλι η θέση που είχαν διατυπώσει και στην ένστασή τους, με μόνη διαφορά ότι εκπροσωπούσαν ΜΟΝΟ κάποιους Μουσικούς και Θεατρικής Αγωγής.
  6. Το συγκεκριμένο ψήφισμα ψηφίσθηκε από Ενωτική-ΔΑΚΕ+ΠΑΜΕ και καταψηφίσθηκε από εμάς, αφού έχουμε διαφορετική θέση για τις διαθέσεις.
clip_image001Την Τρίτη 02/10/2018 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου για:

· τις διαθέσεις των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων (μόνιμων & αναπληρωτών) σε σχολεία. Συμφωνήσαμε με τις διαθέσεις των αναπληρωτών ειδικοτήτων επειδή είχαν συναινέσει με τα αιτήματα των Δ/ντών των σχολείων, σύμφωνα με δήλωση της προέδρου του ΠΥΣΠΕ και μπορείτε να τις δείτε στο: https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2018/10/2-10-18.html και στο : https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2018/10/2-10-18_2.html

· Διαφωνήσαμε με τις διαθέσεις των μονίμων, επειδή στην πρώτη περίπτωση δεν υπήρχε αίτημα από τον Δ/ντή του σχολείου του και στους δύο αποσπασμένους, επειδή η θέση μας ήταν εξαρχής ότι έπρεπε να ήταν στον ίδιο πίνακα τοποθέτησης. Από τη στιγμή που δεν έγινε αποδεκτή η θέση μας εξαρχής, διαφωνήσαμε και με τις διαθέσεις, που μπορείτε να τις δείτε στο: https://epikoinonia-samou.blogspot.com/2018/10/2-10-18_69.html

Το παράδοξο για το ΠΥΣΠΕ Σάμου ήταν ότι ενώ τοποθετήθηκαν με διαφορετικό πίνακα στα σχολεία τους, στις διαθέσεις τους τοποθετήθηκαν όλοι μαζί σε ενιαίο πίνακα (!), άλλη μία πρωτοτυπία του ΠΥΣΠΕ Σάμου. Στις τοποθετήσεις ξεχωριστά, αλλά στις διαθέσεις μαζί!

· Ομόφωνα έγινε αποδεκτό το αίτημα του εκπαιδευτικού από το Δ.Σ. Καραβοστάμου να αποσπασθεί στα ΔΥΕΠ Σάμου, τα οποία θα λειτουργήσουν το απόγευμα στα Δ.Σ. Βαθέος & 3ου Σάμου, αφού καλυφθεί όμως πρώτα το κενό του Καραβοστάμου.

· Ανακλήθηκε η διάθεση του εκπαιδευτικού πληροφορικής από τη ΔΙΔΕ Σάμου. Συμφωνήσαμε, από τη στιγμή που δεν είχε καν τοποθετηθεί ακόμη από το ΠΥΣΠΕ Σάμου, παρ΄ όλο που το είχαμε ζητήσει στις τοποθετήσεις των Ειδικοτήτων της Α΄ φάσης, αλλά δεν το αποδέχθηκε το ΠΥΣΠΕ. Να θυμίσουμε ότι είχαμε διαφωνήσει με τις τοποθετήσεις των αποσπασμένων εκπαιδευτικών Πληροφορικής στην Ικαρία.

· Χορηγήθηκε ομόφωνα άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε δύο Μουσικούς και κατά πλειοψηφία (3-2) σε εκπαιδευτικούς Πληροφορικής. Διαφωνήσαμε με το δεύτερο αίτημα με το σκεπτικό που έχουμε διατυπώσει σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ. Συμφωνούμε για όλους, αν συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης τους και για τους αναπληρωτές, αν έχουν βρει εργασία λίγο καιρό πριν το κλείσιμο των σχολείων τους και όχι καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

· Συμφωνήσαμε με την προσωρινή κατάταξη των αναπληρωτών με το δικαίωμα ένστασής τους.

· Ομόφωνα ορίσθηκαν οι Προϊστάμενοι στα ολιγοθέσια σχολεία/νηπιαγωγεία, με εξαίρεση το Δ.Σ. Παλαιοκάστρου, επειδή υπήρξαν δύο αιτήσεις συναδέλφων και εκεί διαφοροποιηθήκαμε (4-1).

Διαφωνήσαμε για το Δ.Σ. Παλαιοκάστρου με την επιλογή του κ. Παναγιώτου Αντωνίου (το πτυχίο του συναδέλφου ήταν διετούς Παιδαγωγικής Ακαδημίας) και προτείναμε την κ. Φουρκιώτη Μαργαρίτα, η οποία είχε δύο πτυχία και η προϋπηρεσία τους διέφερε κατά 4 έτη και 2 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνάδελφος κατέθεσε αίτηση και τον Ιούνιο για να ορισθεί και το καλοκαίρι προϊστάμενος, επειδή πήρε οργανική θέση στο συγκεκριμένο σχολείο. Η αίτησή του απορρίφθηκε κατά (3-2) από το ΠΥΣΠΕ. Στη συνέχεια επανήλθε με νέα αίτηση και με το ίδιο αίτημα, αλλά απορρίφθηκε εκ νέου κατά πλειοψηφία (3-2).

Διαφωνήσαμε και στις δύο συνεδριάσεις, επειδή υπήρχαν δύο μόνιμοι συνάδελφοι τοποθετημένοι με οργανική θέση στο ίδιο σχολείο τον Ιούνιο. Θα μπορούσε και η άλλη συνάδελφος να είχε ζητήσει την ίδια θέση (δεν υπήρχε αίτηση ότι δεν επιθυμούσε) και ότι στο παρελθόν ουδέποτε ορίσθηκαν προϊστάμενοι ολιγοθέσιων σχολείων το καλοκαίρι. ΠΡΩΤΗ φορά γίνεται στο ΠΥΣΠΕ Σάμου. Μειοψήφησαν η πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ και ο αιρετός της Ενωτικής-ΔΑΚΕ που απαιτούσαν να ορισθεί προϊστάμενος χωρίς να δοθεί το δικαίωμα και στους άλλους συναδέλφους να υποβάλουν αίτηση… Ωραία δικαιοσύνη… Ή μήπως καλύτερα ΔΑΚΕοσύνη;;;

clip_image002Την Πέμπτη 4/10/18 συνεδρίασε το Συμβούλιο επιλογής και τοποθέτησε στο Δ.Σ. Κοκκαρίου τον κ. Μάρκου Νικόλαο, στη θέση του κ. Ψαραδέλλη Ευστράτιου που έγινε Συντονιστής Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής στη Μυτιλήνη, από 5-10-18 έως 31-7-20, την Κόνδυλα Θάλεια στο Δ.Σ. Φούρνων στη θέση του κ. Βαρθάλη Ιωάννη από 3-9-18 έως 31-8-19 και την Καμίδου Κυριακή στο 2ο Αγίου Κηρύκου στη θέση του Τσιγκρέλη Κων/νου, από 5-10-18 έως 31-8-19, επειδή παραιτήθηκαν από τη θέση του Δ/ντή.

Στη συνέχεια έγινε νέα συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, επειδή δεν είχαν διαθέσει αναπληρωτή Φυσικής Αγωγής σε σχολεία και επίσης ήθελαν και νέα τροποποίηση σε ειδικότητα Μουσικής.

Συζητήθηκαν όμως τρία έκτακτα θέματα:

1. Ικανοποιήθηκε κατά πλειοψηφία (3-2) η αίτηση βελτίωσης του δασκάλου Χολέβα Χρήστου από το Δ.Σ. Πλατάνου στον Όρμο Καρλοβάσου. Συμφωνήσαμε με τη αίτηση βελτίωσης του συναδέλφου γιατί ΠΑΓΙΑ θέση μας είναι να στηρίζουμε όλες τις αιτήσεις βελτίωσης που καταθέτουν οι συνάδελφοι, πριν από κάθε φάση μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

2. Ομόφωνα ψηφίστηκε και η βελτίωση θέσης του Νηπιαγωγού Τσερκέζη Αθανάσιου από το 1ο Καρλοβάσου στο 3ο Καρλοβάσου και

3. Διατέθηκε κατά πλειοψηφία (3-2) η εκπαιδευτικός Γερμανικής Γλώσσας, Τσουκαλά Μελπομένη, αφού αναβαθμίσθηκε από ΑΜΩ σε πλήρους ωραρίου σε 6 σχολεία. Διαφωνήσαμε επειδή δεν μπορεί συνάδελφος να τοποθετείται πάνω από 5 σχολεία.

Οι βελτιώσεις θα γίνουν εφόσον τοποθετηθούν οι νέοι συνάδελφοι τη Δευτέρα 8-10-18, που θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ. Τα κενά που υπάρχουν είναι:

· δύο (2) στο Δ.Σ. Πυθαγορείου, από ένα (1) στα Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβάσου, Πλατάνου, Βουρλιωτών, Κουμεΐκων και ένα (1) στο 1ο Νηπιαγωγείο Καρλοβάσου στην Α΄ Σάμου και

· από ένα στο Δ.Σ. και το Νηπιαγωγείο Καρκιναγρίου.

Επίσης για την Ειδική Αγωγή έχουν δηλωθεί:

· Δύο (2) Δάσκαλοι και μία (1) Νηπιαγωγός (Ειδικό σχολείο/Νηπιαγωγείο, Όρμος Καρλοβάσου).

· Επτά (7) παράλληλες Δασκάλων και μίας (1) Νηπιαγωγού στην Α΄ Σάμου και

· από δύο (2) Δασκάλων στη Β΄& Γ΄ Σάμου.

clip_image003Τη Δευτέρα 8/10/18 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου και τοποθέτησε τους Αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που μπορείτε να τους δείτε εδώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δ/ντρια Εκπ/σης Σάμου δεν έδωσε όλα τα λειτουργικά κενά, παρότι η πρόταση του ΠΥΣΠΕ ήταν να δοθούν ΟΛΑ στους συναδέλφους.

· Χορηγήθηκε ομόφωνα άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε δύο εκπαιδευτικούς (Μουσικής & Φυσικής Αγωγής) και κατά πλειοψηφία (3-2) σε τρεις εκπαιδευτικούς ΠΕ/Δασκάλων. Διαφωνήσαμε με το δεύτερο αίτημα με το σκεπτικό που έχουμε διατυπώσει σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ.

· Ορίσθηκαν ως αναπληρώτρια του Δ/ντή του 3ου Δ.Σ. Σάμου η Κοτσώνη Βασιλική, του Δ.Σ Πυθαγορείου η Καραδημητρίου Δήμητρα και του Δ.Σ. Χώρας η Τσιαφίδου Φωτεινή.

Διαβάστε την προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ εδώ

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6940556436-6944271826 - 22730.61231,

Δάλλη Μαρία, Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6974476651 - 22730.32940,

Δεν υπάρχουν σχόλια: