Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Συνάντηση με το συντονιστικό συλλόγων γονέων είχε ο Δημοτικός συνδυασμός «η Σάμος αλλάΖΕΙ»

ZaxarisΤη Δευτέρα 8 Απριλίου, μετά από πρόσκληση του συντονιστικού συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ζάχαρης συμμετείχε  μαζί με τους άλλους 5 υποψήφιους δημάρχους σε συζήτηση με θέμα τη λειτουργία ΔΥΕΠ/ΖΕΠ στη Σάμο.

Στην τοποθέτησή του ο Νίκος Ζάχαρης με ευθύτητα και καθαρότητα κατέθεσε τις απόψεις της Δημοτική Κίνησης «η Σάμος αλλάΖΕΙ», απόψεις καταγεγραμμένες στα ΜΜΕ από την πρώτη στιγμή που ανακινήθηκε το ζήτημα λειτουργίας των ΔΥΕΠ.

Επειδή δεν έχουμε συνηθίσει να «χαϊδεύουμε» αυτιά ούτε να επιδιώκουμε την ψηφοθηρία, όπως κάνουν όλοι οι  άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι με εξαίρεση τον Κώστα Τζίχα, τοποθετηθήκαμε ενάντια σε δύο λανθασμένες επιλογές που  κάνουν οι σύλλογοι γονέων: Να κάνουν αποχή χρησιμοποιώντας τα παιδιά τους ως μέσο πίεσης μη στέλνοντάς τα στο σχολείο και δεύτερον ότι η μεθοδευμένη κινητοποίησή τους με προσχηματική αιτιολόγηση, στην ουσία αποσκοπεί στη μη λειτουργία της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων μέσα σε σχολεία.

Στην έναρξη λειτουργίας των ΔΥΕΠ ενδεχομένως να μην έγινε σωστή ενημέρωση και διεξοδική συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων σε σχολεία της Σάμου.

Σήμερα όμως εκτιμούμε ότι στις εύλογες ανησυχίες των γονιών, έχουν δοθεί επιστημονικές και παιδαγωγικές απαντήσεις μετά  από αναλυτικές και πολύωρες ενημερώσεις που έχουν γίνει από τα υπηρεσιακά στελέχη των διευθύνσεων εκπαίδευσης,  από συλλογικούς φορείς (ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ) και από επιστημονικά στελέχη υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγ. Τερζίδης και Μάνος Λογοθέτης στο αμφιθέατρο του Λυκείου).

Σε όλους τους καλοπροαίρετους γονείς έχει γίνει κατανοητό ότι η ΥΓΕΙΑ των παιδιών τους δεν κινδυνεύει από τα λίγα προσφυγόπουλα που φοιτούν σε σχολικές αίθουσες.

Οποιαδήποτε συντήρηση του θέματος λειτουργίας των ΔΥΕΠ στη επικαιρότητα, είναι φανερό ότι κάποιοι το αξιοποιούν με γνώμονα  τις προεκλογικές σκοπιμότητες και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι για μας δεν υπάρχει θέμα πολιτικού κόστους  και δεν διαπραγματευόμαστε την εκπαίδευση όλων των παιδιών, «δεν μπορούμε παρά να στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών στην μόρφωση και την ένταξή τους στις ήδη υπάρχουσες σχολικές δομές, με ευθύνη του κράτους» όπως καταθέτουν και υποστηρίζουν οι γονείς της ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: