Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Ενημερώθηκαν οι γονείς για θέματα υγείας από τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ

Τα θέματα υγείας που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα και ειδικότερα τις σχολικές μονάδες που φιλοξενούν πρόσφυγες μαθητές σε ΔΥΕΠ και Τάξεις Υποδοχής απαντήθηκαν στην πολύωρη  συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΓΕΛ ΣΆΜΟΥ  με την συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου  Σάμου, του Αντιπροέδρου  του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, Άγη Τερζίδη, και του Αντιπροσώπου του ΕΟΔΥ στη Σάμο Μάνου Λογοθέτη.

Την συζήτηση συντόνιζαν οι προϊστάμενοι της Α βάθμιας εκπαίδευσης Αλεξία Εμμανουηλίδου και  της   βάθμιας εκπαίδευσης  Δημήτρης Ταμπαχανιώτης.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ  απάντησε στις ερωτήσεις των γονέων που πήγαν για να ενημερωθούν και εξήγησε με επιστημονικό τρόπο την δράση του ΕΟΔΥ προκειμένου να θωρακιστεί υγειονομικά το ΚΥΤ.

Οι γονείς ζητούσαν με συνεχής ερωτήσεις να μάθουν για τον τρόπο Ιατρικής παρακολούθησης των προσφύγων και των παιδιών τους που πηγαίνουν στα σχολεία. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους γιατρούς του ΕΟΔΥ αλλά και από τον γιατρό γονέα Νίκο Τρικαλινό ήταν ξεκάθαρες τουλάχιστον για το αν υπάρχουν  κίνδυνοι από την συνύπαρξη όλων των παιδιών στα σχολεία.

Ο γιατρός του ΕΟΔΥ Μάνος Λογοθέτης ενημέρωσε πλήρως για την διαδικασία του υγειονομικού ελέγχου των προσφύγων και μεταναστών βάσει των διεθνών εγκεκριμένων ιατρικών πρωτοκόλλων.

Μετά από τρεις και πλέον ώρες και με αρκετή ένταση πολλές φορές η συζήτηση ολοκληρώθηκε.

Αυτό το οποίο αποδείχθηκε από την συνάντηση είναι ότι δεν έγινε από την αρχή σε τέτοια έκταση ενημέρωση ώστε να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας που θα συμβάλει στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Τέλος ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Άγης Τερζίδης κάλεσε επιτροπή των γονέων να παρακολουθήσουν την διαδικασία εμβολιασμού που θα γίνει σε λίγες μέρες στο ΚΥΤ και πρότεινε συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να γίνουν με κυριότερη την παρακολούθηση των παιδιών που πηγαίνουν σε ΔΥΕΠ και Τάξεις Υποδοχής από γιατρό του ΕΟΔΥ ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: