Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Η ΚΕΔΕ ζητά την αναστολή του νέου θεσμικού πλαισίου που προβλέπει τη λειτουργία προκάτ σχολικών αιθουσών στα νηπιαγωγεία

Την  αντίδραση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος έχει προκαλέσει η νομοθετική διάταξη  η οποία έχει συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων που βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή και προβλέπει  τη  κατασκευή προκατασκευασμένων αιθουσών νηπιαγωγείων για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν την έκπληξή τους για τον τρόπο που επιχειρεί η κυβέρνηση να υλοποιήσει την απόφασή της για την άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Μάλιστα όπως υπογραμμίστηκε η κυβέρνηση προχωρεί στην αθέτηση της δέσμευσής της για σταδιακή εφαρμογή της σε βάθος τριετίας.

Η σχετική διάταξη έχει συμπεριληφθεί στο άρθρο 225 του νομοσχεδίου με τίτλο «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. , πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις».

Μετά από εισήγηση του  Προέδρου της ΚΕΔΕ  Γ. Πατούλη τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν ομόφωνα να ζητήσουν την αναστολής της εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου διατηρώντας σοβαρές επιφυλάξεις για την επιτυχή εφαρμογή του.

Όπως υπογράμμισε ο Γ. Πατούλης «ένα χρόνο μετά τις έντονες αντιδράσεις μας και την  αγωνία μας, για τον τρόπο υλοποίησης της κυβερνητικής απόφασης να εφαρμόσει,  τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση χωρίς την ύπαρξη των αναγκαίων κτηριακών υποδομών, το υπουργείο Παιδείας έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους και τις ανησυχίες μας.

Οι προβλεπόμενες διατάξεις που υπάρχουν στο νομοσχέδιο για την τοποθέτηση νηπίων σε  προκατασκευασμένες σχολικές αίθουσες ελαφριάς κατασκευής  είναι μη αποδεκτή λύση. 

Προτεραιότητα για μας είναι η ασφαλής στέγαση των νηπίων σε αίθουσες που πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής και  παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες αντίστοιχες των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών"

πηγή

1 σχόλιο:

matto είπε...

προσφέρουμε 2% αξιόπιστο δάνειο για την αγορά ειδικού εξοπλισμού, μηχανοκίνητου αυτοκινήτου. αναπηρική καρέκλα και να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com