Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

ΣτΕ για δώρα δημοσίων υπαλλήλων: Προσβάλλουν δικαστές

ΣτΕΤην οργή της Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για συνταγματικότητα της περικοπής των δώρων των δημοσίων υπαλλήλων.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου με μία ανακοίνωση και σε έντονο ύφος κάνει λόγο »ανακριβείς περιγραφές μυθιστορηματικού χαρακτήρα», ενώ μιλάει για “πληροφορίες” (εντός εισαγωγικών), ενώ δεν παραλείπει να κάνει λόγο για προσβολή συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών και του Δικαστηρίου.

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τονίζει στην ανακοίνωση της σε σχέση με την απόφαση για τις περικοπές δώρων και επιδομάτων.

«Σε σχέση με δημοσιεύματα του Τύπου, που αναφέρονται σε πληροφορίες για το αποτέλεσμα της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ για τα επιδόματα εορτών και αδείας δικαστικών υπαλλήλων, επισημαίνεται ότι οι δικαστικές αποφάσεις λαμβάνουν υπόσταση και είναι ανακοινώσιμες μόνο με τη δημοσίευσή τους.

Η δημοσιοποίηση αποτελέσματος με βάση “πληροφορίες”, ανεξαρτήτως των ζητημάτων νομιμότητας, δεν υπηρετεί την πλήρη και αξιόπιστη ενημέρωση και δημιουργεί σύγχυση. Ανεξάρτητα από αυτό, σε μέρος αυτών των δημοσιευμάτων περιέχονται ανακριβείς περιγραφές μυθιστορηματικού χαρακτήρα, που προσβάλλουν το Δικαστήριο και συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς. Υπενθυμίζουμε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την διαπίστευση στο ΣτΕ και τη δημοσιογραφική δεοντολογία».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: