Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

ΟΛΜΕ για Ωρολόγια Προγράμματα: «Ξαφνικός θάνατος» για μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα

Απόσπασμα της σημαντικής Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η ΟΛΜΕ στα γραφεία της την Πέμπτη 2 Ιουλίου ζητώντας να αποσυρθούν τα νέα Ωρολόγια Προγράμματα από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο συγκεκριμένο βίντεο μιλάει ο αναπληρωτής εκπαιδευτικός Ηλίας Κορδαλής.

Την αγανάκτηση των αναπληρωτών καθηγητών που εκβάλλονται φέτος οριστικά από το σχολείο, εξέφρασε με τη φορτισμένη παρέμβασή του ο Ηλίας Κορδαλής, απολυμένος πλέον αναπληρωτής εκπαιδευτικός νομικών – πολιτικών επιστημών.

Έχοντας γυρίσει ολόκληρη την Ελλάδα, φέτος δίδασκε στο 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου. Ήταν, όπως είπε, συγκλονισμένος από μήνυμα που του έστειλε μια μαθήτριά του μαζί με τους γονείς της, αναφέροντάς μας πικρά το περιεχόμενό του.

Κάλεσε μάλιστα τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να γράψουν ότι τα μαθήματα των Στοιχείων Δημοκρατικού Πολιτεύματος και Αγωγής του Πολίτη κόπηκαν μόνο μια φορά, στις 5 Μαΐου του 1967 από το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου. Τα επανέφερε μετά η Χούντα, με δικό της ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο, με το γνωστό βιβλίο “Πολιτική Αγωγή” του Θεοφύλακτου Παπακωνσταντίνου που, για όσους θυμούνται, έβριθε τερατολογιών.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα επιφέρουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα Νέα Ωρολόγια Προγράμματα που αιφνιδιαστικά παρουσιάστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, ήταν η Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2020 η ΟΛΜΕ μαζί με εκπροσώπους Επιστημονικών Ενώσεων και μαχόμενους εκπαιδευτικούς. Μπορείτε να τη δείτε εδώ

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: