Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Απορριφθέντες, παράβολα και στο βάθος ανεργία! Δεν θα επιτρέψουμε την απόλυση κανενός συναδέλφου!

Πίνακες 1ΓΕ/2019: Απορριφθέντες, παράβολα και στο βάθος ανεργία ...

Πρόταση της “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ” προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου

Για άλλη μια φορά, αρκετοί εκπαιδευτικοί –περίπου 1850 της προκήρυξης 1 ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ, μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων γενικής αγωγής, τη Δευτέρα 29/6/2020, κινδυνεύουν με πιθανό αποκλεισμό από 1 έως και 2 έτη από τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών μετά από τεχνικές δυσλειτουργίες της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ, ασάφειες των οδηγιών σχετικά με το παράβολο, τραγικές διακλαδώσεις μέσω των τραπεζών με καμία διασύνδεση με τα ηλεκτρονικά παράβολα που είχαν εκδοθεί, ελλιπή διαχείριση και πρόβλεψη από μέρους του ΑΣΕΠ και του Υπουργείου Παιδείας.

Υπάρχουν διαμαρτυρίες συναδέλφων αναπληρωτών που έχουν υποβάλει την αίτησή τους για υπαγωγή στους πίνακες κατάταξης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποκλεισμού γιατί φέρονται είτε ότι δεν πλήρωσαν έγκαιρα το απαιτούμενο παράβολο εξ’ αιτίας δυσλειτουργίας του συστήματος, είτε καταχώρησαν λάθος αριθμό παραβόλου, δεν είναι δυνατόν να στερούνται από κάθε ευκαιρία στην εργασία. Δεν είναι δυνατόν να πετιούνται στον εργασιακό..

καιάδα και να μένουν άνεργες οικογένειες ολόκληρες συναδέλφων, επειδή για οποιονδήποτε λόγο δε φαίνεται ότι πλήρωσαν τα 3 ευρώ.

Επίσης, λόγω τεχνικών προβλημάτων με την ταχύτητα της σύνδεσης του διαδικτύου  σε συνδυασμό με το γεγονός της υπερφόρτωσης του συστήματος του ΑΣΕΠ λόγω όγκου αιτήσεων, υπάρχουν αιτήσεις συναδέλφων που πίστευαν ότι είχαν πρωτοκολλήσει την αίτησή τους, χωρίς όμως να υφίσταται στην πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να παραμείνουν εκτός οριστικών πινάκων.

Όλοι οι παραπάνω συνάδελφοι καλούνται τώρα να κάνουν ένσταση, πληρώνοντας και 20 ευρώ, χωρίς να έχουν ιδέα, πότε και αν θα δικαιωθούν!!!

Είναι μεγάλη η ευθύνη της Κυβέρνησης της Ν.Δ. που δεν έλυσε τα ζητήματα αυτά και για άλλη μία φορά έχουμε συναδέλφους, που εργάζονταν στα σχολεία όλης της χώρας, να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουν εκτός δουλειάς για τα επόμενα χρόνια. Είναι εντελώς απάνθρωπο να οδηγούνται συνάδελφοι στην ανεργία, να ακυρώνονται όνειρα και προσδοκίες, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων και λαθών του συστήματος.

Απαιτούμε εδώ και τώρα από την Κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ:

· Κατάργηση του νόμου 4589/2020. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.

· Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπ/κών - Μείωση του αριθμού των μαθητών σε 15 (Ν/Γ και Α΄ δημοτικού) και 20 στις μεγαλύτερες τάξεις

· Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση να δεσμευτεί πως θα λύσει τα παραπάνω ζητήματα, πριν γίνουν οι νέες προσλήψεις των αναπληρωτών.

· Κανένας αναπληρωτής να μη μείνει εκτός πινάκων λόγω παράβολου και τεχνικών προβλημάτων του συστήματος.

· Κάλυψη σε μία φάση όλων των κενών πριν την 1η Σεπτεμβρίου.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. να στηρίξει τους συναδέλφους μέχρι τη δικαίωσή τους.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: