Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Ομόφωνη απόφαση για απεργία-αποχή και από ΑΔΕΔΥ

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Ομόφωνη απόφαση για απεργία-αποχή και από ΑΔΕΔΥΜόλις ψηφίστηκε ομόφωνα από το Γενικό συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ η κήρυξη Απεργίας- Αποχής από την αξιολόγηση σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με ανάρτηση του πρώην αιρετού Νεκτάριου Κορδή, η ΑΔΕΔΥ έκανε δεκτό το αίτημα της ΟΛΜΕ για την κήρυξη απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση στέλνει η ΟΛΜΕ, σε μια κίνηση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

“Μόλις ψηφίστηκε ομόφωνα από το Γενικό συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ η κήρυξη Απεργίας- Αποχής από την αξιολόγηση σχολικών μονάδων που διαλύει το Δημόσιο σχολείο και τη δημοκρατική – παιδαγωγική του λειτουργία. Ούτε βήμα πίσω!”.

Η ΟΛΜΕ με την ΔΟΕ είχαν ζητήσει από την υπερκείμενη Τριτοβάθμια οργάνωση, την ΑΔΕΔΥ, να κηρύξει και εκείνη απεργία αποχή από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να κηρύξει την απεργία αποχή των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ παράνομη, μετά από αγωγή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κατέθεσαν έφεση επί της αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τονίζοντας πως καμιά συνέπεια δεν υπάρχει με την έως τώρα συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία-αποχή.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: