Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ενέργειες μετά την απόρριψη της επαναπροκήρυξης της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από το Δ.Σ. της ΔΟΕ

Πρόταση προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας έδειξε ποιο είναι το αληθινό πρόσωπο της αξιολόγησης που θέλει να επιβάλει. Μετά τα χημικά, το ξύλο, τις αύρες, τις ωμές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, την καταπάτηση του δικαιώματος στην απεργία που προστατεύεται από το Σύνταγμα, προχώρησε σε νέες απειλές και εκβιασμούς για όσους Συλλόγους Διδασκόντων καταθέσουν το Ενιαίο κείμενο της ΔΟΕ. Έγινε πια φανερό ότι το Υπουργείο ζητά από τους εκπαιδευτικούς την πλήρη υποταγή στην επιχείρηση κατηγοριοποίησης των σχολείων και στην καταστροφή του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος.

Εμείς απαντάμε με τα λόγια του μεγάλου μας Δασκάλου, Δημήτρη Γληνού:

«Ο δάσκαλος που θα υποχρεωθεί να καταπνίξει τη σκέψη του, θα γίνει διπλά σκλάβος ή θα καταντήσει ένας ψυχικά ανάπηρος άνθρωπος, ανίκανος να μορφώσει άλλους».

Ø Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου (20/10) ζητήσαμε :

· από τη ΔΟΕ να προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής. Η Γενική Συνέλευση ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε και εξουσιοδότησε τον εκπρόσωπο του Συλλόγου, να στηρίξει αυτή την πρόταση στην ολομέλεια των προέδρων.

· Να προκηρύξει το Δ.Σ του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου μονόωρες στάσεις εργασίας (13:15-14:00) εκεί που ενδεχομένως κάποιοι Δ/ντές ή προϊστάμενοι θα προχωρήσουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης, ώστε κάθε συνάδελφος/ισσα να μπορεί να δηλώσει στάση εργασίας και να αποχωρήσει, καθώς καλύπτεται από τη στάση εργασίας. Υπενθυμίζουμε ότι κανένας Σύλλογος Διδασκόντων δεν μπορεί να γίνει σε άλλη ώρα. Ο νόμος προβλέπει ρητά ότι οι συνεδριάσεις γίνονται στα πλαίσια του εργασιακού και εκτός του διδακτικού ωραρίου. Μέχρι σήμερα ο Σύλλογος Δ/Ν Σάμου δεν έχει προκηρύξει καμία στάση εργασίας.

Ø Στην ολομέλεια των προέδρων (23/10) δεν υπήρξε απαρτία, επειδή δεν υπήρχαν αποφάσεις, με απαρτία, των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων (από 111 συλλόγους 13 είχαν μόνο απόφαση Γ.Σ. με απαρτία), με αποτέλεσμα να μην υπάρξει καμία απόφαση. Ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί εκείνη την ώρα ανοιχτό ΔΣ της ΔΟΕ, αλλά οι παρατάξεις ΔΑΚΕ/ ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ/ΔΗΣΥ αρνήθηκαν και παρέπεμψαν την απόφαση σε συνεδρίαση μέσα στις επόμενες μέρες.

Ø Το Δ.Σ. της ΔΟΕ συνεδρίασε (26/10) και παρότι υπήρξε πρόταση από τις Παρεμβάσεις και την Αγωνιστική Συσπείρωσε (ΠΑΜΕ) για επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής απορρίφθηκε από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ/ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ/ΔΗΣΥ με 7-4 ψήφους.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει αποστείλει σε όλους τους Συλλόγους Διδασκόντων τα ενιαία κείμενα αποτίμησης και προγραμματισμού για Δημοτικά Σχολεία  και  Νηπιαγωγεία  και οι Σύλλογοι των Διδασκόντων μπορούν να κάνουν χρήση αυτών, ως όπλων αποδόμησης και ακύρωσης της αξιολόγησης στην πράξη, όπως ακριβώς έγινε και το 2014.

· Δεν χωριζόμαστε σε ξεχωριστές ομάδες, αλλά όλοι οι εκπαιδευτικοί (όλος ο Σύλλογος Διδασκόντων) αποτελούν ενιαία ομάδα, για κάθε στόχο/σχέδιο δράσης, όπως έχει κατατεθεί από την Ομοσπονδία.

· Επιλέγουμε για όλους τους άξονες τον υψηλότερο βαθμό (4), ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα ποσοτικής διάκρισης μεταξύ των σχολείων.

Ø Το ΥΠΑΙΘ έχει ήδη δώσει και νέα παράταση έως τις 12 Νοεμβρίου 2021 για την υποβολή των εκθέσεων για το θέμα της αξιολόγησης και δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης ώστε να συγκληθούν άμεσα οι Σύλλογοι των Διδασκόντων. 

Ø Για την περίπτωση που Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων ή Προϊστάμενες Νηπιαγωγείων έχουν συγκαλέσει συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων υπάρχει η επιλογή ή να ακυρωθούν οι συνεδριάσεις αυτές ή να υιοθετηθούν από τους Συλλόγους των Διδασκόντων τα ενιαία κείμενα αποτίμησης και προγραμματισμού της Δ.Ο.Ε. 

Ø Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. μας καλύπτουν και καλούμε τους συναδέλφους να αγνοούν πλήρως κάθε είδους παραπληροφόρηση και διάχυση ψευδών ειδήσεων περί συνεπειών για όσες/όσους συντάσσονται με τις αποφάσεις της Δ. Ο. Ε. 

Καλούμε:

1. Τις/τους Διευθύντριες/Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και τις Προϊστάμενες των Νηπιαγωγείων να εφαρμόσουν τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων περί υιοθέτησης των ενιαίων κειμένων αποτίμησης και προγραμματισμού της ΔΟΕ.

2. Τους/τις συναδέλφους να ενημερώνουν άμεσα τον Σύλλογο για οποιαδήποτε αυθαιρεσία και προσπάθεια παραπληροφόρησης.

Δίνουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ έναν δίκαιο αγώνα για την δημόσια εκπαίδευση και

τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών!!

Όχι στον αυταρχισμό, στη βία, στις απειλές, στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία του Υπουργείου!!

Παιδαγωγική Ελευθερία και Δημοκρατία στα σχολεία!!

Ούτε βήμα πίσω!! Έχουμε δίκιο!! Θα νικήσουμε!!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: