Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

«Πατρίς-θρησκεία-πανδημία» και όποιον πάρει ο χάρος!

Του Γιάννη Ελαφρού

Οι περισσότερες περιοχές της χώρας «κοκκινίζουν» λόγω ανεβασμένων δεικτών κορονοϊού η κυβέρνηση όχι μόνο δεν κοκκινίζει από ντροπή, αλλά «πέρα βρέχει»! Τους 15.801 έφτασαν οι θάνατοι λόγω Covid-19 έως την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, απ’ αυτούς οι 973 εντός Οκτωβρίου, σχεδόν 35 την ημέρα!

Πρόκειται για έναν πολύ υψηλό ρυθμό, που υπάρχει κίνδυνος να ανέβει παραπάνω τις επόμενες μέρες, καθώς ο καιρός θα υποχρεώνει σε εσωτερικές δραστηριότητες, η διασπορά του ιού είναι μεγάλη -3.000 έως 4.000 κρούσματα την ημέρα με τον δείκτη θετικότητας να ανεβαίνει- και οι διασωληνωμένοι αυξάνονται. Την ίδια ώρα, ο εμβολιασμός στην Ελλάδα έχει βαλτώσει, με το ποσοστό των εμβολιασμένων να έχει κολλήσει στο 60,5%.

Η κυβέρνηση δείχνει ουσιαστικά να εγκαταλείπει και τη μάχη του εμβολιασμού, στην οποία έχει οικτρά αποτύχει. Καμία νέα προσπάθεια, σε οποιοδήποτε επίπεδο, για την προώθηση του εμβολιασμού δεν εκδηλώνεται, ενώ το σήμα λήξης κάθε μέριμνας έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Την Παρασκευή 22/10 στο Κόντρα, με τον γνωστό κυνισμό, είπε: «Προσωπικά, κουράστηκα. Δεν θέλεις κύριε να εμβολιαστείς; Μη σώσεις! Τέρμα! [...] Από εδώ και μπρος, ο καθένας έχει ατομική ευθύνη [...] Το κράτος δεν θα ξανακλείσει, η αγορά δεν θα ξανακλείσει». Σείοντας τη σημαία της «ατομικής ευθύνης», ο «κουρασμένος» Γεωργιάδης, απέσεισε τις κυβερνητικές ευθύνες. Το σύνθημα τώρα γίνεται: «Πατρίς-θρησκεία-πανδημία κι όποιον πάρει ο χάρος»!

Για την «πατρίδα» έγινε η στρατιωτική και πολλές μαθητικές παρελάσεις, για τη θρησκεία πραγματοποιήθηκε «κανονικά» ο εορτασμός στον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη, με πλήρη περιφρόνηση των υγειονομικών μέτρων. Μάλιστα, οι εικόνες που «βγήκαν» από τον Άγιο Δημήτριο ήταν πραγματικά αποκαλυπτικές για τον ιδιαίτερα αρνητικό ρόλο που έχει παίξει η εκκλησία στην άρνηση του εμβολιασμού και στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν είναι τυχαίο πως τα πιο χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού παρουσιάζονται σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα, με αυξημένη επιρροή της εκκλησίας και ιδιαίτερα των πιο σκοταδιστικών κύκλων της. Και είναι τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης και των διαφόρων «ειδικών», που δεν άνοιξαν από την αρχή μέτωπο με την προπαγάνδα πως στους αγιασμένους χώρους της εκκλησίας «δεν κολλάει».

Το πιο εγκληματικό, όμως, είναι πως η κυβέρνηση έχει παρατήσει τη δημόσια υγεία στην τύχη της. Ενώ όλα δείχνουν πως η πανδημία έχει μέλλον και οι άλλες ασθένειες παραμελούνται επικίνδυνα, η ΝΔ έχει σταματήσει ακόμα και τις υποσχέσεις για ενίσχυση νοσοκομείων και πρωτοβάθμιας φροντίδας. Ήδη στη βόρεια Ελλάδα οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει και, σύμφωνα με τις καταγγελίες των γιατρών, γίνονται διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, σε κοινούς θαλάμους που βαφτίζονται ΜΑΦ. Αυτό, όπως φάνηκε και πέρυσι, οδηγεί σε πολλούς επιπλέον θανάτους. Ήδη από τα μέσα της εβδομάδας οι 12 κλίνες ΜΕΘ Covid στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ήταν γεμάτες και 6 ασθενείς με κορονοϊό διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ. Πλήρεις είναι οι ΜΕΘ και σε Άγιο Δημήτριο, Ιπποκράτειο, Παπανικολάου και ΑΧΕΠΑ.

Αντί η κυβέρνηση να προχωρήσει τώρα σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για να καλυφθούν οι ανάγκες, προχωρά στην πανάκριβη ενοικίαση με το σταγονόμετρο, όπως έκανε με μία κλινική στη Θεσσαλονίκη και τέσσερις στη Θεσσαλία. Η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει την πανδημία κάτω από το χαλί, να μας κάνουν να συνηθίσουμε τους δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα και την ανυπαρξία μέτρων — ουσιαστικών και όχι κατασταλτικών. Είναι το κίνημα που πρέπει να διεκδικήσει το δικαίωμα στη ζωή.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: