Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Στις 9 Δεκεμβρίου επιμένουμε στην αγωνιστική πορεία του Συλλόγου μας!

Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και Εκλογές για το νέο Δ.Σ., Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου

Διάλεξε ζωή.

Διάλεξε Σχολείο.

Διάλεξε αν θέλεις Σύλλογο ή αν προτιμάς να είσαι μόνος/νη απέναντι στη Διοίκηση, στους αξιολογητές, στους γονείς, μόνος/νη απέναντι σε κάθε στιγμή δυσκολίας, σε κάθε στραβοπάτημα.

Ο Σύλλογος είναι το όπλο μας, το τελευταίο οχυρό και καταφύγιό μας, η συλλογική μας έκφραση. Η φωνή μας. Αν θες να υπάρχει, πρέπει να συμμετέχεις. Στις εκλογές. Και στη Γενική Συνέλευση. Έχεις την ίδια ευθύνη που έχουμε όλοι μας και όλες μας.

Διάλεξε τι Σύλλογο θες

Έναν Σύλλογο που θα αποτελεί προέκταση ενός πολιτικού σχεδιασμού που κάποιοι άλλοι μακριά από εσένα αποφασίζουν; Έναν Σύλλογο δεξί χέρι της..

διοίκησης, του Δήμου, της κυβέρνησης, του Υπουργείου;

Ο συνδικαλισμός για να είναι αυθεντικός πρέπει να είναι ελεύθερος, δεν μπορεί να αναπτύσσεται σε περιβάλλον φόβου. Εν μέσω πολέμου για την αξιολόγηση και τον δημόσιο χαρακτήρα του σχολείου, ο φόβος που πλανάται πάνω από τα σχολεία, ανάμεσα σε αξιολογητές και αξιολογούμενους ναρκοθετεί κάθε συλλογική δράση. Είμαστε παιδαγωγοί, επιστήμονες και είμαστε οργανωμένοι σε Συλλόγους και Ομοσπονδία ακριβώς για να αντιπαραθέσουμε το θάρρος της συλλογικότητας απέναντι στο φόβο του ενός μοναχικού εργαζόμενου. Γι΄ αυτό ο μαχητικός συνδικαλισμός απαιτεί ανεξαρτησία από το κράτος και τους μηχανισμούς του. Πρέπει να είναι απόλυτα συνδεδεμένος με τις ανάγκες των εργαζόμενων, με τα ταξικά τους συμφέροντα και μόνο. Σύλλογος σημαίνει Ενότητα. Η δύναμη των πολλών απέναντι στη δύναμη του αφεντικού.

Αλλά πρέπει να παίρνει και ευθύνες. Εμείς, ως Ανεξάρτητη Επικοινωνία πήραμε την ευθύνη, το 2014 αλλά και το 2021, την κρίσιμη στιγμή, να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο και κάθε μορφή αγώνα για να σταματήσουμε την αξιολόγηση. Παλέψαμε σε κάθε σχολείο την απεργία-αποχή. Και υποστηρίξαμε, εκτός από την απεργία-αποχή, τα ενιαία κείμενα, γνωρίζοντας ότι η επίθεση και η λάσπη που θα δεχτούμε θα είναι χωρίς προηγούμενο. Όμως ξέραμε ότι έτσι το εκπαιδευτικό κίνημα θα σταματήσει την αξιολόγηση. Όπως και τη σταμάτησε.

Ο Σύλλογος πρέπει να εκφράζει τις υλικές μας ανάγκες. Για το μισθό και τη σύνταξη ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς, για το σχολείο που βιώνουμε αλλά και για το σχολείο και τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Για να διοριστούν όλοι/ες οι αναπληρωτές/τριες. Για να μονιμοποιηθούν όλοι οι νεοδιόριστοι. Για να βρουν τη στέγη που τους αξίζει τα σχολεία μας. Για ένα σχολείο δημόσιο, δωρεάν, συνεργατικό, αλληλεγγύης, το σχολείο που θα υπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών για γνώση, δημιουργία, παιχνίδι και όχι το σχολείο του ΟΟΣΑ, των εντολών του, της αξιολογικής πυραμίδας που μισεί τα παιδιά και την παιδαγωγική και αγαπά το management. Αλλά και για έναν Σύλλογο που θα παίρνει θέση για τα μεγάλα ζητήματα, που θα συμπαραστέκεται σε συναδέλφους που υπέστησαν διώξεις. που δε θα νίπτει τας χείρας του ούτε θα σιωπά για το έγκλημα στην Παλαιστίνη, για τον φασισμό και την επίθεση κράτους και κεφαλαίου.

Η Ανεξάρτητη Επικοινωνία καλεί όλο τον κόσμο του αγώνα, τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που δίνουμε μαζί τη μάχη κάθε μέρα: να ενταχθούν στην Ανεξάρτητη Επικοινωνία, να την ενισχύσουν στις εκλογές, να δυναμώσουν τον αγωνιστικό προσανατολισμό του Συλλόγου, να έρθουν στη Γενική Συνέλευση. Να απαντήσουμε με αισιοδοξία στα διλήμματα!

Στις 9 Δεκεμβρίου 

επιμένουμε στην αγωνιστική πορεία του Συλλόγου μας!

Στηρίζουμε-ψηφίζουμε

Ανεξάρτητη Επικοινωνία

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Η πολιτική Πιερρακάκη δεν άφησε την παραμικρή αμφιβολία ότι η κυβερνητική επίθεση στο δημόσιο σχολείο συνεχίζεται αμείωτη, με βάση τις επιταγές των ΕΕ-ΟΟΣΑ-ΣΕΒ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ: Η μνημονιακή απώλεια του 40% του εισοδήματός και η κλοπή του κλιμακίου μας τη διετία 2016-’17 δεν αναπληρώνεται στο ελάχιστο με τις αυξήσεις-κοροϊδία των 40 περίπου ευρώ, σε συνθήκες πρωτοφανούς ακρίβειας. Πολύ περισσότερο, είναι ντροπή ο εισαγωγικός μισθός των 740 ευρώ για τους νεοδιόριστους συναδέλφους και η μετατροπή των συντάξεων-ΕΦΑΠΑΞ σε φιλοδωρήματα, μετά τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Ο νέος υπουργός συνεχίζει την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, παρότι η συντριπτική πλειονότητα του κλάδου την έχει απορρίψει, ως συνώνυμη της χειραγώγησης, της γραφειοκρατικής εξουθένωσης και της άρσης της μονιμότητας μακροπρόθεσμα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Παρά τη σχεδόν καθολική συμμετοχή στην απεργία-αποχή στη Σάμο και ενώ έχει λήξει προ πολλού η διετής δόκιμη περίοδος των νεοδιόριστων συναδέλφων και, συνεπώς, θα έπρεπε να έχουν εκδοθεί ήδη οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησής τους, ΥΠΑΙΘΑ-ΔΙΠΕ τους κρατούν παράνομα και εκβιαστικά ομήρους, για να επιβάλουν την ατομική αξιολόγηση.

Το γεγονός ότι δεν έχουν μονιμοποιηθεί καν οι λίγοι αξιολογημένοι συνάδελφοι σε άλλες Διευθύνσεις της χώρας, αποδεικνύει περίτρανα ότι η ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ σκοπεύει να εξευτελίσει τους νεοδιόριστους με την απειλή της αξιολόγησης για να την εφαρμόσει στο σύνολο του κλάδου. Άλλωστε, η κυβέρνηση ενοχοποιεί σαν αποδιοπομπαίο τράγο τον κλάδο μας για όλα τα προβλήματα του δημόσιου σχολείου, παριστάνοντας η ίδια την αθώα περιστερά: για τις εκατοντάδες χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες κάθε χρόνο λόγω μη κάλυψης των κενών, τα υπερπληθή τμήματα, την ακαταλληλότητα των σχολικών βιβλίων και τα προγράμματα σπουδών. Ωστόσο, οι πρωθυπουργικές απειλές και δηλώσεις ότι «η αξιολόγηση είναι γραμμένη σε πέτρα» σαν τις δέκα εντολές και το γεγονός ότι το ΥΠΑΙΘΑ ζήτησε αναβολή της δίκης για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων της πρωτοβάθμιας, είναι η ομολογία της ήττας της κυβέρνησης στην επιβολή της αξιολόγησης, λόγω της μαζικής αντίστασής μας!

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ-ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ : Η υφυπουργός Παιδείας Δ. Μιχαηλίδου εξήγγειλε τη λειτουργία αυτής της άκρως επικίνδυνης και διαβλητής πλατφόρμας, που βαφτίζει τη βία «ενδοσχολικό φαινόμενο» και καθιστά μοναδικούς υπεύθυνους για την αντιμετώπισή της τους εκπαιδευτικούς, τη στιγμή που αποκλειστικά αίτια της βίας είναι η γενικευμένη φτώχεια ο κοινωνικός αποκλεισμός και η απελπισία. Όταν οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί είναι είδος προς εξαφάνιση στα σχολεία και η ίδια η κυβέρνηση αφήνει ανενόχλητες τις φασιστικές ομάδες είτε να σπάνε τα βαγόνια του ΗΣΑΠ, απειλώντας με δολοφονίες, είναι προφανές ότι αποδιοπομπαίος τράγος και διωκόμενος θα είναι για ακόμη μια φορά ο κλάδος.

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ: Παράλληλα με την εφαρμογή του προσοντολογίου, η κυβέρνηση σκοπεύει να νεκραναστήσει και τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Κοινώς, θέλει να σύρει τη νέα γενιά εκπαιδευτικών στην πίσω πλευρά των θρανίων ως διαγωνιζόμενη, μετά από τις δεκάδες εξετάσεις στον εικοσαετή αγώνα δρόμου για τη συλλογή μεταπτυχιακών-διδακτορικών-διπλωμάτων-σεμιναρίων για μια θέση στον ήλιο της ελαστικής εργασίας και, στην καλύτερη περίπτωση, για τον μόνιμο διορισμό στις εσχατιές της χώρας, με τον μισό μισθό να καλύπτει μόνο το νοίκι μας.

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

· Πραγματικές γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, σύνταξης, της περιόδου 2016-’17. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας.

· Φθηνό ρεύμα και φθηνά τρόφιμα. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια. Υγεία, πρόνοια, ασφάλιση, νερό, συγκοινωνίες αποκλειστικά δημόσια αγαθά.

· Καθολική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ της ΔΟΕ από την ατομική αξιολόγηση και τους μέντορες-συντονιστές. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.

· Άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων χωρίς αξιολόγηση. Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/-τριών και κατάργηση του προσοντολογίου. Ούτε κουβέντα για γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων.

· Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη. Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, το απεργιακό δικαίωμα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

· Λευτεριά και ανεξαρτησία στην Παλαιστίνη. Καμία εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή. Άμεση αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους.

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς:

Δάλλη Μαρία, ΠΕ70, 1ο Νέου Καρλοβάσου 

Κακαγιάννης Αντώνης, ΠΕ70, δ/ντής Δ.Σ. Μυτιληνιών

Μαντζώρος Φώτης, ΠΕ06, Δ.Σ. Πυθαγορείου 

Παπαδήμου Δέσποινα, ΠΕ60, 2ο Σάμου

Πόθα Μαρία, ΠΕ06, ΔΙΠΕ Σάμου (μισθοδοσία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: