Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Τρόποι αντιμετώπισης της νέας εγκυκλίου (Κατσαρού) για την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων

Πρόταση της "Ανεξάρτητης Επικοινωνίας" προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μπροστά στη νέα επίθεση από την εγκύκλιο Κατσαρού, εκδόθηκαν από τη ΔΟΕ τρία (3) κείμενα, που ο Σύλλογος Δ/Ν Σάμου τα έχει ήδη στείλει στα σχολεία/νηπιαγωγεία.

1. Ανακοίνωση για την εγκύκλιο Κατσαρού

2. Ανακοίνωση για το ρόλο της Ένωσης Διευθυντών

3. Γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ κ. Τσίπρα από το 2021 περί μη δικαιοδοσίας κρίσης του περιεχομένου των αναρτούμενων κειμένων.

Η πραγματοποίηση νέας ειδικής συνεδρίασης του Σ.Δ. ούτε προβλέπεται, ούτε εντέλλεται από πουθενά. Ο νόμος είναι σαφής: οι ειδικές συνεδριάσεις πραγματοποιούνται έως 10 Οκτωβρίου.

Η εγκύκλιος Κατσαρού δεν καλεί σε νέες συνεδριάσεις, ούτε έχει δικαίωμα να κρίνει τα κείμενα (γνωμοδότηση Τσίπρα, που την έστειλε εκ νέου η ΔΟΕ).

Η Ένωση Διευθυντών (δια των αναρτήσεων του Προέδρου της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης), ξεπερνώντας κάθε όριο αντι-κλαδικής στάσης αλλά και νομιμότητας, παίζοντας, για πολλοστή φορά, τον ρόλο του εκφραστή του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., για την εφαρμογή της αξιολόγησης/κατηγοριοποίησης/χειραγώγησης (αυτή τη φορά), καλεί τα στελέχη της εκπαίδευσης σε παράτυπες και παράνομες ενέργειες.

Δεν υπάρχει καμία νομική ή διοικητική ή διαδικαστική αιτιολογία για επανάληψη της ήδη πραγματοποιημένης ειδικής συνεδρίασης. Πόσο μάλλον που τα κείμενα έχουν ήδη αναρτηθεί και για την 1η και για τη 2η ΦΑΣΗ. Επίσης οι συντονιστές έχουν οριστεί από τον Οκτώβριο με απόφαση του Σ.Δ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ενιαία κείμενα αναρτώνται 2 χρόνια τώρα στην πλατφόρμα, πρόπερσι και πέρσι και καμία πειθαρχική δίωξη δεν έγινε σε κανέναν από τη μη εφαρμογή της αντίστοιχης εγκυκλίου του Κόπτση το 2021.

Άρα, αυτές τις μέρες:

1. Αποτρέπουμε τη σύγκληση συνεδρίασης του Σ.Δ. με βάση όλα τα παραπάνω και επιμένουμε να βάζουμε ζήτημα για επανάληψη συνεδρίασης με το ίδιο θέμα.

2. Ρωτούμε βάση ποιας διοικητικής πρόβλεψης ή εντολής προβαίνει ο/η Διευθυντής/τρια σε αυτή την ενέργεια.

3. Του/της ανακοινώνουμε τις αποφάσεις της ΔΟΕ (Αρ. Πρ, 740-741/10-12-2023) και τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ.

4. Στην περίπτωση που κάποιοι Διευθυντές/ντριες συγκαλέσουν εκ νέου Σ.Δ., τότε, αν δεν παραστούμε, ο διευθυντής/τρια μπορεί να θεωρήσει ότι δεν πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση και να προχωρήσει σε αναθέσεις και νέα σχέδια, ενεργοποιώντας το άρθρο 97 του 4823. Επομένως πηγαίνουμε σε συνεδρίαση τριών λεπτών, όπου καταλήγουμε και γράφουμε: «Ο Σ.Δ. επιβεβαιώνει την από (ημερομηνία) πράξη (αριθμός) του, βάσει της οποίας έχει πραγματοποιήσει τις αναρτήσεις τόσο της Φάσης 1 όσο και της Φάσης 2 και των οποίων έχουν αποθηκευτεί αντίγραφα.Τίποτε άλλο δεν προστίθεται στον ειλημμένο σχεδιασμό, καθώς έχουν ήδη οριστεί οι συντονιστές/τριες, με την ίδια προαναφερθείσα Πράξη. Το παρόν πρακτικό διαβάστηκε και υπογράφεται».

5. Ενημερώνουμε το Δ.Σ. του Συλλόγου

Καμία διοικητική ή νομική ευθύνη δεν υπάρχει για τους/τις Διευθυντές/τριες εφόσον υπάρχει απόφαση του Σ.Δ. (ούτε καν η εγκύκλιος Κατσαρού δεν πέφτει στο ατόπημα του χαρακτηρισμού αποφάσεων Σ.Δ. ως παράνομων).

Παρανομούν απροκάλυπτα μόνο εκείνοι που αλλάζουν, παραχαράσσουν και καταργούν αποφάσεις των Σ.Δ.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΛΕΞΗ ΑΠ' ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: