Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

Μάθε παιδί μου γράμματα, μάθε και... να περπατάς

domna-mixailidou

Μπορεί η κυβέρνηση να καταργεί σχολεία και να υποβαθμίζει την Παιδεία, ωστόσο η υφυπουργός Παιδείας βλέπει τη θετική πλευρά των πραγμάτων και δίνει πολύ καλές συμβουλές στους μαθητές.

Πάλι κακοπροαίρετα βάλλουν διάφοροι κατά της κυβέρνησης και των υπουργών της, όπως φάνηκε και μετά τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας Δόμνας Μιχαηλίδου στη Βουλή ότι τα παιδιά που θα δουν το σχολείο τους να καταργείται θα βιώσουν τις ευεργετικές συνέπειες του περπατήματος στην υγεία τους λόγω της μεγαλύτερης απόστασης που θα αναγκάζονται να καλύπτουν για να πάνε στο νέο.

Συγκεκριμένα, χθες, η κα Μιχαηλίδου δήλωσε προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ που της άσκησαν κριτική για την κατάργηση σχολικών μονάδων στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τη συγχώνευση σχολείων: «Τι λέτε και οι δύο και καταλαβαίνω ότι συμφωνείτε σε αυτό; Ότι έχουμε δύο ή τρία σχολεία στα οποία τα παιδιά θα χρειαστεί να περπατούν ένα ή δύο χιλιόμετρα την ημέρα και αυτό είναι πάρα πολύ. Εδώ θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσουμε. Δεν θα κάνω επίκληση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος λέει ότι είναι καλό και σωστό να περπατούμε όλοι οκτώ χιλιόμετρα τη μέρα. Αυτά μας λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Μακάρι να ήταν χαμηλότερο, να μπορούσαμε να τα κάνουμε και εμείς. Δεν ξέρω αν πλέον το καταφέρνετε. Εγώ δυστυχώς δεν το καταφέρνω πλέον».

Είναι γνωστή άλλωστε η θέση του ΠΟΥ ότι προτεραιότητα της κοινωνικής πολιτικής των κυβερνήσεων πρέπει να είναι η ενίσχυση της σωματικής ευεξίας και όχι της μόρφωσης, της γνώσης και της καλλιέργειας του πνεύματος.

Εν κατακλείδι, όσοι κακοπροαίρετοι ασκούν κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης για την Παιδεία και κακολογούν την υφυπουργό για τις δηλώσεις ξεχνούν τη φιλοσοφία που διαπερνούσε τους Αρχαίους για τη διαπαιδαγώγηση του μαθητή που συμπυκνωνόταν στη φράση «Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Η κυβέρνηση εμφανίζεται άλλωστε ως συνεπής θεματοφύλακας των ηθών και των αξιών, αν και στην προκειμένη αποκλίνει από το μότο αφού δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο για το υγιές σώμα, παρόλο που υποτιμάει το νου...

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: