Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων: Κατάργηση του Τ.Α.Δ. Αγ. Κηρύκου

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας Φούρνων αντιτίθεται με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο στην κατάργηση του Τ.Α.Δ. Αγ. Κηρύκου. Δηλώνουμε αντίθετοι στην ένταξη της λειτουργίας ενός τμήματος ή ενός ολόκληρου σχολείου στη «λογική της αγοράς» και του «φθηνού σχολείου». Είναι απαράδεκτο οι σχολικές μονάδες να μπαίνουν σε μια ζυγαριά και με στυγνή λογιστική να αποφασίζεται ελαφρά τη καρδία η παύση τους, στερώντας από τα παιδιά και αυτήν ακόμα την επιλογή και μετακινώντας τους συνάδελφους καθηγητές μες τη μέση της χρονιάς από νησί σε νησί.

Ακόμα δε περισσότερο στην περίπτωση του συγκεκριμένου Τ.Α.Δ. η απόφαση να παύσει φαίνεται αδικαιολόγητη, με δεδομένο ότι η λειτουργία του είναι εντός των προδιαγραφών που θέτει το Υπουργείο, είναι ανέξοδη, μιας και οι συνάδελφοι που διδάσκουν σε αυτό είναι μόνιμοι και συμπληρώνουν ωράριο και σε άλλα σχολεία της περιοχής και το κοντινότερο Τ.Α.Δ. βρίσκεται σε άλλο νησί.

Καλούμε το Υπουργείο να επανεξετάσει το ζήτημα και να αποφασίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του ενός και μοναδικού Τ.Α.Δ. των νησιών μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γ. Γραμματέας

Πετράκης Βασίλης                                                 Δάμαλος Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: