Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

To Υπουργείο απέκρυψε στην ανακοίνωσή του ότι το “Πηνελόπη” έπαθε 3 μπλακ άουτ !!!!

Σαφή προειδοποίηση για τους κινδύνους που διατρέχει η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα από την ασύδοτη δράση των εφοπλιστών, που λυμαίνονται τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τροφοδοτεί η βάρβαρη πολιτική των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ, αποτελεί το σοβαρό περιστατικό με το 36χρονο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» του εφοπλιστή Αλ. Αγούδημου, το περασμένο Σάββατο. Οταν το πλοίο απέπλευσε από Μυτιλήνη έφτασε με 6ωρη καθυστέρηση το λιμάνι της Χίου, επειδή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του έμεινε τρεις φορές αμανάτι μεσοπέλαγα από μπλακ άουτ! Στο πλοίο επέβαιναν 101 επιβάτες και το 50μελές του πλήρωμα.

Το δελτίο Τύπου, που εκδόθηκε από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, σημειώνει απλώς την καθυστέρηση – χωρίς να αναφέρει τα μπλακ άουτ – και ότι όταν το πλοίο έφτασε Μυτιλήνη διαπιστώθηκε πως είχαν φράξει τα φίλτρα θαλάσσης των κυρίων μηχανών του.

Τα μπλακ άουτ του πλοίου αποκαλύπτουν με καταγγελίες τους επιβάτες και το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ, σημειώνοντας: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – συνεχίζει – στο βωμό του αβγατίσματος των εφοπλιστικών κερδών θυσιάζει την ασφαλή διακίνηση των νησιωτών». ανάγνωση του υπολοίπου »

Δεν υπάρχουν σχόλια: