Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ένοχοι καθηγητές για δικαιολόγηση απουσιών !

Τελείωσε πλέον η πολυήμερη δίκη των καθηγητών του 2ου Γ.Ε.Λ Γιαννιτσών, οι οποίοι κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος από τον πρώην διευθυντή τους διότι δικαιολόγησαν απουσίες μαθητών που σύμφωνα με τον ίδιο δεν ήταν νόμιμο λόγω λήξης της προθεσμίας προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Οι δικαστές τηρώντας τον νόμο κατά γράμμα, και αδυνατώντας να κατανοήσουν την έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε στο σχολείο τον καιρό που βρισκόταν εκεί ο εν λόγω διευθυντής καθώς και την ηθική υποχρέωση των καθηγητών να βοηθήσουν τους μαθητές (ειδικά τους συγκεκριμένους οι οποίοι αποτελούσαν ιδιάζουσες περιπτώσεις αντιμετωπίζοντας προβλήματα τόσο στην σωματική όσο και στην ψυχολογική τους υγεία), έκριναν ένοχους τους καθηγητές.
Ένας χρόνος φυλάκιση με αναστολή ήταν η ποινή για αυτούς τους "επικίνδυνους για την κοινωνία εγκληματίες"...

Αυτό φυσικά κάθε άλλο από αποδεκτό θα μπορούσε να γίνει. Η απόφαση του πρωτοδικείου προκάλεσε τη δυσαρέσκεια και την αντίδραση καθηγητών και μαθητών. Σήμερα πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας, από καθηγητές των γυμνασίων και λυκείων των Γιαννιτσών και όχι μόνο, αλλά και πορεία από το 2ο Γ.Ε.Λ με προορισμό το πρωτοδικείο Γιαννιτσών, με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών από όλα τα σχολεία της πόλης.

Οι καθηγητές έχουν ασκήσει έφεση ελπίζοντας πως θα δικαιωθούν, και εννοείτε πως σε αυτήν τους την προσπάθεια έχουν την αμέριστη συμπαράσταση των μαθητών.
sibilla
Διαβάστε την ανοικτή επιστολή ενός εκπ/κού προς όλους τους καθηγητές της Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: