Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων Σάμου

ΠΡΟΣ:    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ
                  Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΑΜΟΥ
                  ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ
Στις 21-1-11 με εγκύκλιό σας ζητήσατε να διατυπώσουμε τις προτάσεις μας για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων έως τις 24/1/2011 (10η πρωινή). Αμέσως μόλις ενημερωθήκαμε για τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, ζητήσαμε παράταση μιας ημέρας από την περιφέρεια Β. Αιγαίου και από το Δ/ντή Εκπ/σης Σάμου, προκειμένου να  διαμορφώσουμε ως Δ.Σ. την τελική μας πρόταση, δεδομένου ότι είχε οριστεί συνεδρίαση για την επομένη (25/1). Το αίτημα για παράταση δεν έγινε δεκτό και έτσι το ΠΥΣΠΕ Σάμου συνεδρίασε στις 24/1/2011 και διαμόρφωσε την πρότασή του, χωρίς να υπάρχει η τελική πρόταση του Συλλόγου.
Την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2010, συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και αφού ενημερώθηκε για την απόφαση του ΠΥΣΠΕ, διαμόρφωσε την τελική του πρόταση για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων της Σάμου, η οποία είναι η εξής:
o        Κατάργηση της υποχρεωτικής τριετίας των νεοδιόριστων και της διετίας των υπόλοιπων συναδέλφων (άρθρα 4 & 30 του ν.3848/10) και αύξηση των κινήτρων παραμονής τους σε μια περιοχή. Συγκεκριμένα, τη δεύτερη χρονιά τα μόρια των σχολείων να πολλαπλασιάζονται με συντελεστή 1,5, την τρίτη  με 1,8 και την τέταρτη χρονιά ή και τις επόμενες να διπλασιάζονται τα μόρια, με την προϋπόθεση ότι δε θα κάνουν εντωμεταξύ αίτηση μετάθεσης.
o        5 μόρια όλα τα σχολεία-νηπιαγωγεία της πόλεως Σάμου
o        6 μόρια τα σχολεία-νηπιαγωγεία Καρλοβάσου και Κοκκαρίου
o        7 μόρια τα σχολεία–νηπιαγωγεία Πυθαγορείου, Χώρας, Μυτιληνιών, Παλαιοκάστρου, Λέκκας και Κοντακεΐκων
o        8 μόρια τα σχολεία–νηπιαγωγεία Αγίου Κων/νου, Υδρούσας, Μαραθοκάμπου και Ηραίου
o        9 μόρια τα σχολεία–νηπιαγωγεία Παγώνδα, Πύργου, Πλατάνου, Βουρλιωτών, Κουμεΐκων
o        10 μόρια το σχολείο Καλλιθέας     
Η πρόταση αυτή ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. του Συλλόγου.
Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη, ως ΠΥΣΠΕ Σάμου και ως Περιφέρεια Β. Αιγαίου την ομόφωνη πρόταση του Συλλόγου για τη διαμόρφωση της τελικής πρότασης αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων της Σάμου.
Για το Δ.Σ.
Κακαγιάννης Αντώνης
Πλειοψηφών σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: