Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Συσσίτια στα σχολεία της Ελλάδας του μνημονίου!

Δείτε τι έλεγε το Υπ. Παιδείας στις 13-10-11

Διερρήγνυαν τα ιμάτια τους τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας ότι δεν έχουν στα χέρια τους στοιχεία για λιποθυμίες μαθητών σε σχολεία, από υποσιτισμό ή ασιτία. Τελικά όμως διέψευσαν πανηγυρικά τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Από την ερχόμενη εβδομάδα λοιπόν το υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσει να παράσχει μικρογεύματα σε 18 σχολεία εννέα περιοχών του Λεκανοπεδίου που αντιμετωπίζουν έντονα κοινωνικά προβλήματα, ενώ πρόκειται σύντομα να τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα βοήθειας απευθείας σε οικογένειες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Το επεσήμανε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων υποσιτισμού παιδιών.

Το κολατσιό θα προσφέρεται στους μαθητές 18 σχολείων σε εννέα περιοχές, στον Ταύρο, στα Κάτω Πατήσια, στα Εξάρχεια, στο Μενίδι, στην Πλατεία Βάθη, στο Μοσχάτο, στη Νίκαια, στον Ασπρόπυργο και στον Αυλώνα!

Τα μικρά αυτά γεύματα θα προσφέρονται δωρεάν με κουπόνια σε όλους τους μαθητές των σχολείων και θα περιλαμβάνουν υγιεινές τροφές, όπως γάλα, μπισκότα με δημητριακά, φρούτα, σάντουιτς και άλλα! Το κόστους τους υπολογίζεται στα 1 έως 2 ευρώ ανά μαθητή, ανά ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: