Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Μόνο 2000 αναπληρωτές θα προσληφθούν του χρόνου από 12.584 φέτος

Με την ανακατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού και την αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας από το επόμενο σχολικό έτος τα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήδη έχουν εκτιμήσει ότι αν γίνει σωστή διαχείριση του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, θα χρειαστούν για την κάλυψη αναγκών περίπου 2.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Για το τρέχον σχολικό έτος εγκρίθηκε η πρόσληψη 12.584 αναπληρωτών και ωρομισθίων για τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι θέσεις αυτές κατανεμήθηκαν ως εξής:

Α. 3.777 πιστώσεις στα σχολεία Γενικής παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και Μουσικά Σχολεία)

Β. 5.702 για την κάλυψη αναγκών στα σχολεία της Γενικής Παιδείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Γ. 4.050 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ (ΣΗΜΕΙΩΣΗ :Είναι άγνωστο ποιος αριθμός θα διατηρηθεί του χρόνου δεδομένου ότι πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ)

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Μέχρι σήμερα για το σχολικό έτος 2012-13 έχουν πραγματοποιηθεί στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 3.097 προσλήψεις αναπληρωτών. Για την Πρωτοβάθμια δεν έχουμε ακόμη συγκεκριμένα στοιχεία.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: