Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Αλλάζουν οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και τοποθετούνται ως Σχολικοί Σύμβουλοι!!!

Προκήρυξη για την ανάδειξη των νέων Περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης, ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας καθώς παύουν οι νυν που επιλέχθηκαν επί υπουργίας Άννας Διαμαντοπούλου. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιστόπουλου με τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές, ο οποίος τους είπε ότι οι διαδικασίες προκήρυξης των θέσεών τους θα γίνουν πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος εξήγησε στους Περιφερειακούς Διευθυντές πως οι αλλαγές θα γίνουν στο πλαίσιο της συμφωνίας των τριών κομμάτων που συγκυβερνούν.
Ήδη τελευταίο διάστημα για το θέμα αυτό υπήρξε συνεργασία μεταξύ του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου και της πρώην υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου , προκειμένου να συναινέσει το ΠΑΣΟΚ , ως συγκυβέρνηση, στις αλλαγές των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του esos η προκήρυξη αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σύντομα, προκειμένου το Γενάρη να έχουν ήδη επιλεγεί οι νέοι περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Επίσης, χωρίς καμία διαδικασία αξιολόγησης οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης που μέσα από την επικείμενη προκήρυξη δεν θα επιλεγούν εκ νέου για τις θέσεις που κατέχουν σήμερα, με βάσει το νόμο 3879/10 (άρθρο 26, παρ 14) αυτομάτως θα τους ανατεθούν καθήκοντα Σχολικού Συμβούλου και μάλιστα σε περιοχές που οι ίδιοι επιθυμούν.
Ειδικότερα ο νόμος ορίζει τα εξής:

14. Εκπαιδευτικοί που έχουν διοριστεί σε θέσεις Γενικών ή Ειδικών Γραμματέων και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθώς και Προέδρων ή Διευθύνοντων Συμβούλων φορέων που εποπτεύονται από το Υπουργείο αυτό, μετά τη λύση της σχέσης εργασίας τους στις παραπάνω θέσεις και έως την επιλογή νέων στελεχών εκπαίδευσης, υπηρετούν ως στελέχη παιδαγωγικής καθοδήγησης σε περιοχές που επιθυμούν, εκτελώντας καθήκοντα σχολικών συμβούλων της ειδικότητάς τους, τα οποία τους ανατίθενται από τον οικείο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από εισήγηση του Προϊσταμένου του Τμήματος Επιστημονικής − Παιδαγωγικής Καθοδήγησης.

15. Σχολικοί σύμβουλοι που τοποθετούνται σε θέσεις Προϊσταμένων των Διευθύνσεων Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Φυσικής Αγωγής, Συμβουλευτικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων (Σ.Ε.Π.Ε.Δ.) και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ή σε θέσεις Προϊσταμένων των Τμημάτων Επιστημονικής − Παιδαγωγικής Καθοδήγησης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης αναπληρώνονται από τον επόμενο στη σειρά κατάταξης στον οικείο αξιολογικό πίνακα και επανέρχονται στις θέσεις των σχολικών συμβούλων, αν για οποιονδήποτε λόγο παύσουν να ασκούν τα καθήκοντα της θέσης στην οποία έχουν τοποθετηθεί. Ο αναπληρωτής δεν διαγράφεται από τον αξιολογικό πίνακα και διατηρεί το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για την κάλυψη κενούμενης θέσης στελέχους της εκπαίδευσης.

16. Στελέχη της εκπαίδευσης που τοποθετούνται σε θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης ή Προϊσταμένων Διευθύνσεων Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Φυσικής Αγωγής, Συμβουλευτικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων (Σ.Ε.Π.Ε.Δ.) και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των αποδοχών της θέσης στελέχους της εκπαίδευσης που κατείχαν και αυτών της θέσης στην οποία τοποθετούνται.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: