Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Διαμαρτύρονται οι δικηγόροι της Σάμου

Την κακή κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των συγκοινωνιών στο νομό, εναέριων και ακτοπλοϊκών, επισημαίνει σε επιστολή διαμαρτυρίας ο δικηγορικός σύλλογος Σάμου.

Ο δικηγορικός σύλλογος, ως πρώτο επιστημονικό όργανο της πόλης της Σάμου, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, δραστηριοποιείται ενεργά όχι μόνο στο πεδίο της επίλυσης των προβλημάτων της δικαιοσύνης αλλά και στις προσπάθειες των θεσμικών και κοινωνικών φορέων της Σάμου για τη βελτίωση των όρων ζωής στο νησί.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι του νησιού διαμαρτύρονται εντονότατα προς κάθε κατεύθυνση και κάθε αρμόδιο για το καθεστώς «ομηρίας», εγκατάλειψης και απομόνωσης, ελλείψει ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και κόστους αεροπορικών εισιτηρίων, που βιώνει ολόκληρο το νησί. «Τρία δρομολόγια την εβδομάδα με ένα γερασμένο και αργοκίνητο πλοίο σε συνδυασμό με τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων πλήττουν ανεπανόρθωτα το οικονομικό υπόβαθρο του νησιού δημιουργώντας συνθήκες τριτοκοσμικές και συνθήκες απομόνωσης» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Εξάλλου καλούν την τοπική ηγεσία και τους φορείς του νησιού να προβούν σε μια συντονισμένη δράση και παρέμβαση προς το αρμόδιο υπουργείο και την αεροπορική εταιρία που συνδέει την Αθήνα με τη Σάμο, ώστε να γίνει μείωση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, με δεδομένο, όπως σημειώνουν, ότι είναι πλέον δυσβάστακτες και από την άλλη να απαιτήσουν δυναμικά τη δρομολόγηση ασφαλών, σύγχρονων και αξιόπλοων πλοίων.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: