Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Αρβελέρ: "Η Χρυσή Αυγή είναι η μεγάλη κατάπτωση της ελληνικής κοινωνίας"! (video)

Έχει γίνει ακριβώς η μέτρηση του τι θα κοστίσει η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό θα το πληρώσουν μία φορά.

80 χρόνια ιστορίας σε 50 λεπτά εκπομπής. Μια «ατέλειωτη συζήτηση» με την Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ παρουσίασαν οι «Πρωταγωνιστές», στο MEGA. Η σπουδαία Ελληνίδα μίλησε για όλα αυτά που έχει ζήσει... από τον Βύρωνα -τη γειτονιά που μεγάλωσε- μέχρι το διαμέρισμά της, στους Κήπους του Λουξεμβούργου στο Παρίσι, εκεί που ζει πια η 86χρονη «μετανάστρια».

Μεταξύ άλλων, η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ είπε:

Πριν ας πούμε 10 χρόνια, δε θα βρίσκατε ούτε έναν Γάλλο να πει κάτι εναντίον της Ελλάδας. Τώρα θα βρεις πολλούς.
Οι διανοούμενοι της Ευρώπης δε θα μας συγχωρέσουν ποτέ, που εξαιτίας μας έγιναν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι αντιευρωπαϊστές.
Λέμε ότι όλα τα παιδιά του κόσμου έρχονται στην Σορβόννη για να μάθουν κάτι, πλην των Ελλήνων που έρχονται για να μάθουν όλα σε όλους.
Ο Μάης του '68 έγινε από τα πλουσιόπαιδα. Γιατί είχανε τα πάντα και δεν είχανε την ευτυχία. Διδάσκεται η ευτυχία; Λέω ναι. 'Οπως διδάσκεται και η αρετή.

Αν υπάρχει ένα πρόβλημα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, αυτό είναι η Χρυσή Αυγή. Το οικονομικό θα λυθεί, το ότι όμως υπάρχει ένα κόμμα μίσους... είναι η μεγάλη κατάπτωση της ελληνικής κοινωνίας.
Έχει γίνει ακριβώς η μέτρηση του τι θα κοστίσει η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό θα το πληρώσουν μία φορά.

Έχετε τράτος (καιρό)  μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, τότε είναι η εκλογή της Μέρκελ.

Η Ευρώπη είναι μια κοινή βιβλιοθήκη. Σε όποιον Ευρωπαίο κι αν πας, θα βρεις πάνω κάτω τα ίδια βιβλία. Θέλω να πω, θα βρεις τους Αισχύλους, τους Σοφοκλήδες, θα βρεις Σαίξπηρ, θα βρεις Γκαίτε, αυτά θα βρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: