Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

  • Την Τρίτη 6/11 στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 πμ μπροστά στη Γενική Τράπεζα (πιάτσα ταξί, δίπλα στην Εθνική), στο Βαθύ, και στην απεργιακή διαδήλωση

  • Την Τετάρτη 7/11 στις 11πμ στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Καρλοβάσου και στην απεργιακή διαδήλωση

Κρίσιμη μάχη για τη ζωή, για τους όρους διαβίωσης και επιβίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας είναι η μάχη της ΓΕΝΙΚΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 6 & 7 Νοέμβρη. Η μάχη για να μην περάσουν τα νέα μέτρα και ο ληστρικός προϋπολογισμός , για να μπλοκάρουμε και να ανατρέψουμε την επίθεση τρόικας – κυβέρνησης. Η μάχη για να ανατραπεί η πολιτική που ξεπουλάει κάθε πλούτο της χώρας στα αρπακτικά του ΔΝΤ και της ΕΕ και ταυτόχρονα επιβάλλει καθεστώς ανεργίας, εξαθλίωσης, υπερεκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και διάλυσης κάθε κοινωνικής κατάκτησης για όλο το λαό.

Αυτή την κρίσιμη μάχη πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί, αποφασιστικά, χωρίς ταλαντεύσεις. Δεν υπάρχει ατομική διαφυγή από τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που φέρνει η κυβέρνηση, υπηρετώντας τις εντολές των «δανειστών»-ληστών και του ντόπιου κεφαλαίου. Δεν υπάρχουν ελπίδες έξω από αυτά που εμείς θα παλέψουμε επίμονα, μαχητικά, παρατεταμένα. Δεν υπάρχουν «σωτήρες» που θα ανακουφίσουν το λαό.

Οι ίδιοι που λένε για τα «τελευταία μέτρα», προετοιμάζουν κιόλας τα επόμενα. Ομολογώντας τα αδιέξοδα της κοινωνίας της εκμετάλλευσης, της πείνας και της ανεργίας. Διακηρύσσοντας πως η χώρα ολόκληρη είναι έρμαιο στα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των προστατών της. Όμως αν αυτά ήταν τα «τελευταία μέτρα», σε ποια ζωή, σε ποια κοινωνία, μας καλούν να υποταχτούμε;

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΗΣΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ!

ü Να ανατρέψουμε παλιά και νέα Μνημόνια

ü Έξω η τρόικα από τη χώρα. Όχι στην υποταγή στους δυνάστες και τους εκμεταλλευτές της χώρας και του λαού.

ü Μόνιμη και σταθερή δουλειά – ασφάλιση – περίθαλψη για όλους

ü ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ για όλο το λαό

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετέχουν μαζικά:

  • Την Τρίτη 6/11 στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 πμ μπροστά στη Γενική Τράπεζα (πιάτσα ταξί, δίπλα στην Εθνική), στο Βαθύ, και στην απεργιακή διαδήλωση
  • Την Τετάρτη 7/11 στις 11πμ στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Καρλοβάσου και στην απεργιακή διαδήλωση

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΜΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ – ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΖΩΝΤΑΝΑ, ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ – ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΔΟΥ του ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ,ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

Διαβάστε τους λόγους της ξεχωριστής απεργιακής συγκέντρωσης 

Λίγο πριν από την πρόσφατη γενική απεργία της 18/10/12, το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Σάμου απέρριψαν -στην πραγματικότητα δεν δέχτηκαν ούτε καν να συζητήσουν- πρόταση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών και της ΕΛΜΕ Σάμου να διοργανώσουν σύσκεψη όλων των σωματείων του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα για την από κοινού προετοιμασία της απεργιακής κινητοποίησης. Αντί γι’ αυτό οι διοικήσεις τους επέλεξαν να μετατρέψουν την απεργιακή συγκέντρωση της 18/10 στην πλατεία Πυθαγόρα, σε μια παραταξιακή εκδήλωση του ΠΑΜΕ και των υπόλοιπων πολιτικών-μετωπικών σχημάτων που αναφέρονται στον ίδιο κομματικό χώρο. Με αυτή την επιλογή τους, αλλά και με κάποια ιδιαίτερα προσβλητικά σχόλια που ακούστηκαν, διέλυσαν στην πραγματικότητα την απεργιακή συγκέντρωση που κατέληξε με μερικές δεκάδες ανθρώπους, ενώ στη διαδήλωση που είχε προηγηθεί συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι και νεολαία.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη -και εν όψει της γενικής 48ωρης απεργίας στις 6 & 7 Νοέμβρη- τα σωματεία του Δημόσιου τομέα συνεδρίασαν την Παρασκευή 2/11 για την οργάνωση της κρίσιμης αυτής απεργιακής κινητοποίησης με στόχο την εξασφάλιση της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στον αγώνα για να μην περάσουν τα μέτρα και να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-τρόικας. Στη σύσκεψη δεν προσήλθε το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, παρόλο που για άλλη μια φορά είχε κληθεί και μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος του είχε δηλώσει πως θα συμμετάσχει! Ταυτόχρονα δημοσιεύτηκε κοινή απόφαση του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΣ με πρόγραμμα συγκεντρώσεων για την απεργία της 6-7/11, απόφαση που όσον αφορά την Γραμματεία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ πάρθηκε χωρίς ούτε καν να ενημερωθούν τα τρία από τα εννέα μέλη της που δεν ανήκουν στο ΠΑΜΕ!

Είναι φανερό ότι η ηγεσία του ΠΑΜΕ μεθοδεύει και πάλι μια παραταξιακή συγκέντρωση, συνεχίζοντας την ίδια διασπαστική για τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους λογική και πρακτική, που όμως έχει φανεί ότι διώχνει τους εργαζόμενους από τον αγώνα. Κι αυτό, γιατί αρνείται και υπονομεύει την αναγκαιότητα να μαζικοποιηθούν τα σωματεία απέναντι στους κάθε λογής εκπροσώπους του κεφαλαίου, στους «προστάτες»-ληστές της χώρας και του λαού, την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχουν κάθε λόγο να απορρίψουν αυτή τη διασπαστική γραμμή της ήττας και της υποταγής. Είναι ανάγκη να παλέψουν μέσα στα σωματεία τους για την πλατιά, αγωνιστική ενότητα στην κατεύθυνση της αντίστασης και της ανατροπής της επίθεσης και για τη συγκρότηση του κινήματος που απαιτείται για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και του μέλλοντος τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο το λαό της Σάμου να συμμετάσχει μαζικά στη 48ωρη γενική απεργία της 6 & 7 Νοέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν:

· Την Τρίτη 6/11 στις 10 π.μ. στο Βαθύ μπροστά στη Γενική Τράπεζα (πιάτσα ταξί, δίπλα στην Εθνική) και στην απεργιακή διαδήλωση που θα ακολουθήσει

· Την Τετάρτη 7/11 στις 11 π.μ. στην πλατεία Καρλοβάσου και στην απεργιακή διαδήλωση που θα ακολουθήσει

· ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΔΟΥ του ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: