Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 20 Φλεβάρη 2013

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 20/2 ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
 ·         «…Πάλι 24ωρη!!! Δεν αντέχεται η κοροϊδία από τους συνδικαλιστές. Δε τους χαρίζω  το μεροκάματο!!!»

·         « …Πρέπει να εξετάσουμε ξανά το πλαίσιο των απεργιών. Δεν γίνεται να ισχύουν τα ίδια από το ’82…Να κλείσουμε τους λογαριασμούς που έχουμε από το ’75!!!...»[Βρούτσης –Δένδιας]

·         «Ο χώρος της παιδείας που αριθμεί περισσότερους από 150.000 εργαζομένους, θα αποτελέσει  μια από τις τρεις βασικές δεξαμενές της διαθεσιμότητας» [Έθνος 9/2/]

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι

Εκεί που τελειώνουν οι δικές μας σκέψεις, αρχίζουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και των ντόπιων και ξένων αφεντικών της. Η απεργία, η διαδήλωση, η κατάληψη, δηλαδή ο ΑΓΩΝΑΣ και η ΠΑΛΗ ήδη βρίσκονται σε ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ και επιδιώκεται και η θεσμική-νομοθετική απαγόρευσή τους. Η μόνη ανάκαμψη και ανασυγκρότηση στον τόπο μας, αφορά την  καταστολή  την τρομοκράτηση, τελικά τη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής. Με «νόμο και τάξη» επιχειρούν να επιβάλουν «σιγή νεκροταφείου» στη κοινωνία αλλά και μέσα στα σχολεία μας. Στοχεύουν στο τσάκισμα του λαϊκού κινήματος ώστε να είναι αδύναμο να αναμετρηθεί με τη βαρβαρότητα. Τη βαρβαρότητα που προσθέτει κάθε μέρα 1000 επιπλέον ανέργους. Που προωθεί νέες μειώσεις στον κατώτερο άθλιο μισθό και επιχειρεί να συντρίψει τις συλλογικές συμβάσεις μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε εξατομικευμένους δούλους του κεφαλαίου. Τη βαρβαρότητα που έχει στόχο και εμφανίζει ως επιτυχία το ξεπούλημα κάθε πλούτου και πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας στα μεγάλα διεθνή και ντόπια αρπακτικά.

Είναι η ίδια πολιτική που επιδιώκει να κλείσει εκατοντάδες ακόμα  σχολεία, να καταργήσει το δωρεάν βιβλίο, να στοιβάξει τους μαθητές  σε 30άρια και βάλε τμήματα, να βάλει εξετάσεις από το Δημοτικό και πανελλαδικές σε όλο το Λύκειο!

Είναι η ίδια πολιτική που με το ενιαίο μισθολόγιο, τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, το «εντέλλεσθε», την αξιολόγηση, θέλει να κατασκευάσει τον εξαθλιωμένο, τρομοκρατημένο εκπαιδευτικό  που θα είναι υπάκουος παιδονόμος του συστήματος της εκμετάλλευσης και της αγριότητας!  

Γνωρίζουμε όλοι μας, ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ-ΔΟΕ όταν προκηρύσσουν απεργία το κάνουν για να διαχειριστούν την ύπαρξη τους και την πίεση τους από τις εξελίξεις και τις διαθέσεις των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση κοινός τόπος είναι η απουσία προοπτικής,  οι ασυνέχειες ( 24ωρη  απεργία από δίμηνο σε δίμηνο) που δείχνουν ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες επιδιώκουν να εκφυλίσουν την ανάγκη της μαζικής πάλης για την ανατροπή της πολιτικής του συστήματος, σε διαμαρτυρία. Και φυσικά παράγουν απογοήτευση, αμφιβολίες για την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα των σωματείων, του συνδικαλισμού και της συλλογικής στάσης. Μόνο που αυτό ακριβώς είναι που και οι ίδιοι επιδιώκουν: μας θέλουν στη γωνία υποταγμένους και ανήμπορους για να αναπαράγονται, συνεχίζοντας να κάνουν τη μόνη δουλειά που ξέρουν. Τα ρουσφέτια, τις ρεμούλες και το ατομικό τους βόλεμα.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι το «νόημα» που λείπει από την προκήρυξη των εργατοπατέρων για την ΑΠΕΡΓΙΑ στις 20/2 πρέπει να το δώσουμε εμείς.ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. Για να έχουμε  εισόδημα, περίθαλψη, για να μη μας κατασχέσουν το σπίτι και κλείσουν το σχολείο μας, για να μην πεινάνε οι μαθητές μας, για να έχουμε μόρφωση και δουλειά και όχι αμάθεια, απολύσεις και ανεργία, για να έχουμε δημοκρατία, δικαίωμα στον αγώνα και όχι τρομοκρατία και φασισμό. Σ’ αυτή την προσπάθεια πρέπει όλοι να (επι)στρατευτούμε.
Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να θέσουμε την ιδέα αυτή ο καθένας μας στο χώρο του. Το κλείσιμο όλων των σχολείων στη Σάμο και πανελλαδικά στις 20/2 θα στείλει πρώτα απ’ όλα ένα μήνυμα σε μας τους ίδιους. Μήνυμα ενότητας και συγκρότησης του κλάδου, μήνυμα για το τέλος της ανημποριάς και της αδράνειας, μήνυμα αυτοπεποίθησης ότι μπορούμε να παλέψουμε μαζικά και οργανωμένα.
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ-ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΒΑΘΥ (πιάτσα ταξί)
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: