Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

"Έφυγε" η δημοσιογράφος που κρατούσε ξάγρυπνους ισχυρούς και στους εξοπλισμούς

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπήρξαμε “κολλητοί”. Δυο,τρεις φορές έτυχε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, όταν έψαχνε τα εξοπλιστικά και είχε κάνει πάρα πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους. Μια φορά είχαμε επίσης τυχαία βρεθεί σ΄ έναν καφέ με τον “κολλητό” της, τον συνάδελφο Κώστα Αλατζά. Ωστόσο η δουλειά της και κυρίως το θάρρος με την οποία την έκανε μας έκανε να θέλουμε να λέμε ότι την γνωρίζουμε.

Η Αριστέα Μπουγάτσου στον δικό μας χώρο ήταν σταρ και ας μην έβγαινε στις τηλεοράσεις. Ήταν γνωστή από τη φωνή της, όταν έκανε ραδιόφωνο, αλλά επειδή κι εκεί είπε πράγματα που ... δεν έπρεπε, της “έβαλαν πιπέρι” και την έκοψαν. Δεν σταμάτησε ποτέ να γράφει. Και να ξετυλίγει υποθέσεις που κανείς άλλος δεν τολμούσε να αγγίξει.

Την είχαν στοχοποιήσει με αγωγές εκατομμυρίων! Είχε χάσει τον λογαριασμό, αλλά θυμάμαι που μου είχε πει σ΄ εκείνον τον καφέ “κάτι χωραφάκια στους Γαργαλιάνους έχω, ας έρθουν να τα πάρουν”. Και συνέχισε να γράφει και να αφήνει κόσμο άγρυπνο κι εμάς έκπληκτους για την επιμονή της!

Έφυγε χθες και η είδηση του θανάτου της συγκλόνισε όσους την γνώριζαν και όσους την διάβαζαν και παρακολουθούσαν τη δουλειά της. Η Αριστέα Μπουγάτσου ήταν η ζωντανή διάψευση ότι “όλοι ίδιοι είναι”. Τουλάχιστον σ΄ ότι αφορά στη δημοσιογραφία. Ήταν η ζωντανή απόδειξη ότι έχουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν και σ΄ αυτό το χώρο άνθρωποι που έχουν “κόκκινες γραμμές” και πιστεύω. ΄Ηταν η ζωντανή απόδειξη ότι ένας άνθρωπος, μια γυναίκα μπορεί να σταθεί όρθια και να μην λυγίσει σε συγκροτήματα μεγαθήρια, σε μεγιστάνες και σε υπουργάκους που έφυγαν βεβαιωμένα πλουσιότεροι από την πολιτική και παριστάνουν τους θιγμένους ακόμη και σήμερα όταν τους ρωτάνε το απλό: “που τα βρήκες”.

Η Αριστέα θα “κοιμάται” απολύτως ήσυχη, σε αντίθεση με όλους αυτούς.

Κι εμείς ας διδαχτούμε από το παράδειγμά της κι ας μην το βουλώνουμε για να μην χάσουμε τα “δικά μας χωραφάκια” αν υπάρχουν κι όπου κι αν βρίσκονται.

Ας ανησυχούν αυτοί που τα ΄χουν. Κι όπως απέδειξε στη σύντομη ζωή της η Αριστέα Μπουγάτσου, θα πρέπει να έχουν λόγους για να ανησυχούν.

πηγή

Διαβάστε Αυτή ήταν η Αριστέα Μπουγάτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια: