Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ανακατανομή και υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπ/κών με διακομματική συναίνεση, επιδιώκει η κυβέρνηση

Ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου μιλώντας χθες στη Βουλή προανήγγειλε ανακατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία με σχεδιασμό που θα περιέχει και υποχρεωτικές μετακινήσεις –μεταθέσεις, αφού προβλέπεται δραματική μείωση στις προσλήψεις αναπληρωτών. Μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός είπε: «Νομίζω ότι θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ή εν πάση περιπτώσει θα πρέπει να καταβληθεί μία προσπάθεια να γίνει κατανοητό πλέον ότι στο πλαίσιο στο οποίο ζούμε δεν μπορούμε να έχουμε περιοχές οι οποίες είναι υπερπλεονασματικές αυτή τη στιγμή εντός της ίδιας περιφέρειας και περιοχές οι οποίες είναι υπερβολικά ελλειμματικές.

Θα πάρω το παράδειγμα του Ηρακλείου. Εάν συγκρίνετε το εκπαιδευτικό προσωπικό με τον εκπαιδευτικό πληθυσμό της Κρήτης, θα δούμε ότι η Κρήτη είναι μία περιοχή η οποία σε ορισμένες ειδικότητες έχει πλεονάσματα, ενώ στο Ηράκλειο έχουμε μεγάλα ελλείμματα. Αυτό καταλαβαίνουμε όλοι ότι οδηγεί στην ανάγκη ενός εξορθολογισμού του συστήματος και νομίζω ότι οι πρωτοβουλίες οι οποίες θα πρέπει να αναληφθούν με υποστήριξη, θεωρώ, όλων των πτερύγων είναι να ξαναδούμε τον τρόπο που θα κατανεμηθεί στα σχολεία το εκπαιδευτικό προσωπικό, έτσι ώστε να μην καταφεύγουμε κάθε φορά στην εύκολη λύση των αναπληρωτών. Κι όταν λέω στην εύκολη λύση των αναπληρωτών, εννοώ ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαμε τους τριπλάσιους, τετραπλάσιους, πενταπλάσιους αναπληρωτές απ’ αυτούς που είχαμε φέτος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και τότε να έχουμε κενά και τώρα να έχουμε κενά. Κάτι δεν πάει καλά σε αυτήν τη διαδικασία. Αυτό το οποίο δεν πάει καλά είναι η κατανομή σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες.

Επομένως, με πολύ θετικό τρόπο υποδεχόμαστε τις συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα μελετηθούν, και από την άλλη πλευρά σας ενημερώνω ότι επειδή η νέα χρονιά θα έχει τις δυσκολίες και της φετινής, θα πρέπει να ξεκινήσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο κατανομής του εκπαιδευτικού προσωπικού, ανάλογα με τις ανάγκες τις οποίες έχουν».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: