Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΔΑΚΕ ΔΕ: Να λήξει η θητεία Σχολικών Συμβούλων, Δντών Εκπσης και Δντών Σχολείων

Η Δ.Α.Κ.Ε  Δ.Ε με ανακοίνωσή της απαιτεί τη λήξη της θητείας των Σχολικών Συμβούλων, των Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και την έναρξη νέας διαδικασίας για αξιοκρατικές επιλογές Στελεχών, και διερωταίται σχετικά με το Προεδρικό διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών:

«Ποιος θα κάνει την αξιολόγηση; Οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι περισσότεροι Σχολικοί Σύμβουλοι και Διευθυντές Σχολικών Μονάδων δεν επελέγησαν στις θέσεις τους λόγω της τυφλής υποταγής τους στα κελεύσματα της κυρίας Διαμαντοπούλου και τη συνεπή προσήλωση τους στο ΠΑΣΟΚ;».

Η ΔΑΚΕ καταγγέλλει πως «οι κρίσεις που έγιναν το 2010 ήταν σκληρά κομματικές κρίσεις και στόχο είχαν την κατάληψη των θέσεων ευθύνης από τους ημετέρους. Θεωρούμε αδιανόητο τα συγκεκριμένα Στελέχη της Εκπαίδευσης να αξιολογήσουν τους εκπαιδευτικούς».

Επίσης η παράταξη των καθηγητών της κυβερνητικής παράταξης σημειώνει:

1. Ο εκπαιδευτικός πρέπει να είναι η ψυχή του σχολείου και να εμπνέει και να καθοδηγεί το μαθητή.

2. Είμαστε αντίθετοι με τους συναδέλφους που ακολουθούν αντιεκπαιδευτικές μεθόδους και έχουν συγκρουσιακή λογική στις σχέσεις τους με τους μαθητές.

3. Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι ο καθηγητής που δε συνεργάζεται με τους συναδέλφους, είναι φυγόπονος και δεν αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει τα καθήκοντα του επιβαρύνοντας τους συναδέλφους του, έχει αυθάδη και αντισυναδελφική συμπεριφορά και προκαλεί με τη στάση του τους μαθητές, δεν έχει καμία θέση στο δημόσιο σχολείο.

4. Δε μπορεί όμως το Υπουργείο Παιδείας να επικαλείται μεμονωμένα περιστατικά, που αφορούν μικρή μειοψηφία εκπαιδευτικών, για να επιβάλει ένα σχέδιο αξιολόγησης που πρωτίστως στοχεύει στη μισθολογική καθήλωση μεγάλου μέρους των εκπαιδευτικών.

5. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που είναι συνεπείς στα υπαλληλικά τους καθήκοντα, έχουν εποικοδομητικές σχέσεις με τους μαθητές τους, αλλά έχουν κάποια προβλήματα στη διδακτική μεθοδολογία που ακολουθούν ή παρουσιάζουν κάποια κενά στο γνωστικό αντικείμενο.

6. Οι εκπαιδευτικοί αυτής της κατηγορίας δε γίνονται καλύτεροι με τη μισθολογική τους καθήλωση.

7. Η Δ.Α.Κ.Ε Δ.Ε έχει προτείνει Σχολή Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών που θα αναλαμβάνει τη συστηματική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, έτσι ώστε να παραμένουν επιστημονικά επαρκείς, παρακολουθώντας και τις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις.

8. Οι εκπαιδευτικοί που επιμορφώνονται θα πρέπει να απαλλάσσονται από τα διδακτικά τους καθήκοντα, λαμβάνοντας πλήρεις αποδοχές. Η επιμόρφωση πρέπει να είναι συστηματική και να αφορά μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών. Όλοι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να παρακολουθήσουν μια ετήσια επιμόρφωση τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια του υπηρεσιακού τους βίου. Επιπρόσθετα θα πρέπει να προβλέπονται ταχύρρυθμες επιμορφώσεις, έτσι ώστε η επιμόρφωση να είναι συνεχής.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: