Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ : ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, Δευτέρα 31/3/2014

Δευτέρα, 31/3/2014, Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου Καρλοβάσου, 18:00

Κάλεσμα όλων των Διευθυντών στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση και να μην προχωρήσουν σε ορισμό ομάδων αυτοαξιολόγησης μέχρι την Παρασκευή 4/4/2014

Την Πέμπτη, 27/3/2014, συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου στο Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου Καρλοβάσου κι έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις

ΘΕΜΑ 1ο  ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

Μετά το συμβιβασμό της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Σάμου και την αποχώρησή της από την προϋπόθεση που έθετε στις προηγούμενες συνεδριάσεις (οι υπόλοιπες παρατάξεις είχαν τις ίδιες τοποθετήσεις με τις προηγούμενες φορές) ακολούθησε μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Δ.Σ. από την οποία προέκυψε η παρακάτω σύνθεση για το νέο προεδρείο του Συλλόγου μας:

Πρόεδρος : Δάλλη Μαρία (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ)

Γραμματέας: Εμμανουηλίδου Αλεξία (ΔΑΚΕ)

Αντιπρόεδρος: Πανούσος Χρήστος (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Ταμίας: Σκρίνος Αλεξανδρής (ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ)

Μέλος: Κακαγιάννης Αντώνης (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ)

Μέλος: Αρχοντούλης Γιάννης (ΔΑΚΕ)

Μέλος: Μπαρμπάκη Μαρία (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ), όπως αντικατέστησε το προηγούμενο μέλος (Πόθα Μαρία) που παραιτήθηκε για σοβαρούς προσωπικούς λογους.

ΘΕΜΑ 2ο :ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ

Ομόφωνα υποστηρίχτηκε ψήφισμα συμπαράστασης για τη συνάδελφο Δήμητρα Κουσκουμπέκου που υπόθεσή της έχει σταλεί στον εισαγγελέα.

ΘΕΜΑ 3ο: ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Κίνηση πανικού σε ακόμη πιο αυταρχική κατεύθυνση. Αυτός είναι ο αληθινός τίτλος της  με αριθμό 44375/Γ1/24-3-2014 εγκυκλίου του Υπουργού Παιδείας  με την οποία ο κύριος Υπουργός, αφού οι δύο προηγούμενες, με υπογραφή Υφυπουργού, εγκύκλιοι απέτυχαν να κάμψουν την αντίσταση των εκπαιδευτικών στην προωθούμενη εφαρμογή της «αυτοαξιολόγησης» - αξιολόγησης - χειραγώγησης, αποφάσισε να απεκδυθεί το «δημοκρατικό» μανδύα και προστάζει τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να αγνοήσουν τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και να συγκροτήσουν, με δική τους απόφαση,  τις ομάδες εργασίας της ΑΕΕ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου εξακολουθώντας να υποστηρίζει τις θέσεις του κατά της αξιολόγησης προχώρησε στις παρακάτω αποφάσεις:

1. Διεξαγωγή Έκτακτης  Γενικής Συνέλευσης το Σάββατο 29/3/2014. Αν δεν υπάρχει απαρτία την Κυριακή 30/3/2014. Αν και πάλι δεν υπάρχει απαρτία τότε τελική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 31/3/2014, στο Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου Καρλοβάσου στις 18:00

2. Συγκέντρωση των πρακτικών των Συλλόγων Διδασκόντων είτε την ημέρα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είτε με αποστολή στο φαξ 22730. 61231 & 27378 προκειμένου να συγκεντρωθούν τα στοιχεία που ζήτησε η Ομοσπονδία.

3. Κάλεσμα όλων των Διευθυντών στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ώστε να συντονιστεί η στάση μας και να προχωρήσουμε όλοι μαζί  ενιαία.

4. Κάλεσμα όλων των Διευθυντών να μην προχωρήσουν σε ορισμό ομάδων αυτοαξιολόγησης μέχρι την Παρασκευή 4/4/2014, αλλά και των συναδέλφων να μην δεχτούν να μπουν σε τέτοιες ομάδες. Σε περίπτωση που κάποιοι Δ/ντές ορίσουν συνεδριάσεις Σ.Δ. γι΄ αυτό το θέμα, οι συνάδελφοι να ενημερώνουν αμέσως το Δ.Σ. προκειμένου να ενεργοποιείται στάση εργασίας.

ΘΕΜΑ 4ο : ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Να γίνει έγγραφο στο Διευθυντή Εκπαίδευσης με το οποίο θα κατατεθεί αίτημα για αλλαγή των κωδικών των εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν για τη μισθολογική τους ενημέρωση.

ΘΕΜΑ 5ο : ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΙΠΕ ΣΑΜΟΥ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Να ζητηθεί από τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου η ουσιαστική διερεύνηση μέσω των αρμόδιων φορέων της αποστολής ανώνυμων μηνυμάτων από το mail της ΔΙΠΕ Σάμου στο mail του Συλλόγου.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31/3/2014 ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΣΑΙΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ στις 18:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: