Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ : ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δάσκαλο Θανάση Αγαπητό και στους δημοτικούς υπαλλήλους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο οι οποίοι δικάζονται στις 2 του Απρίλη 2014 στη Θεσσαλονίκη. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι πανηγυρικά είχαν αθωωθεί, όμως οδηγούνται σε νέα δίκη, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών.

Είναι ολοφάνερο πως οι συνεχιζόμενες διώξεις είναι μέρος των μηχανισμών καταστολής που όλο και περισσότερο χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχθούν σιωπηλά και υποταγμένα την πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.

Ειδικά  την εποχή αυτή όπου η συγκυβέρνηση μέσω του μεσοπρόθεσμου και των αποφάσεων για απολύσεις-διαθεσιμότητες στο δημόσιο, επιχειρεί να επικρατήσει παντού ο φόβος των δικαστηρίων και της απόλυσης «γιατί αντιστάθηκες» και ο τρόμος των πειθαρχικών «γιατί αντιμίλησες», χρέος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα μέλη του που αγωνίζονται.

Δηλώνουμε ότι δε θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι που θα φοβούνται να μιλήσουν, αλλά συλλογικά θα παλέψουμε ενάντια στην αντεργατική πολιτική, τον αυταρχισμό και τις δικαστικές διώξεις.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 3 διωκόμενους και απαιτούμε :

  • Να σταματήσει ο δικαστικός πόλεμος ενάντια στους 3 αθωωμένους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης.
  • Να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη και να αθωωθούν οι τρεις συνάδελφοι.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

για την εξέλιξη της ΕΔΕ εναντίον των διευθυντών των 3ου και 6ου Δημ. Σχολείων Καισαριανής

Το ΔΣ του Συλλόγου μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους συναδέλφους διευθυντές του 3ου και 6ου Δ.Σ. Καισαριανής, που υπέστησαν και υφίστανται τη διαδικασία της ΕΔΕ, θεωρώντας ότι η εν λόγω ΕΔΕ στοχεύει μόνο στον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών.

Με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ για τους Διευθυντές των 3ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Καισαριανής, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής απαλλάσσει τους Διευθυντές (πρώην και νυν) του 3ου Δημοτικού Σχολείου και παραπέμπει το Διευθυντή του 6ου Δημοτικού στο Α΄ Τμήμα του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αττικής.

Παίρνοντας υπόψη και τη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» του οποίου ο συνάδελφος είναι μέλος, θεωρούμε ότι έπραξε το αυτονόητο, ως διευθυντής δημοτικού σχολείου, ως εκπαιδευτικός αφού υπερασπίστηκε το δικαίωμα των παιδιών της συγκεκριμένης περιοχής της Καισαριανής να έχουν (εφόσον υπήρχαν και οι αντίστοιχες προϋποθέσεις: αίθουσες, εκπαιδευτικοί), καλύτερη εκπαιδευτική διαδικασία, όπως άλλωστε το δικαιούνται. Υπερασπίστηκε το δικαίωμα των γονιών να έχουν τα παιδιά τους τμήματα με παιδαγωγικά αποδεκτό αριθμό μαθητών και να μη στοιβάζονται στις αίθουσες. Υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να εργαστούν στο σχολείο οργανικής τους και δεν έγινε συνεργός στο πρωτοφανές που συνέβη τη φετινή σχολική χρονιά να μετακινούνται εκπαιδευτικοί με οργανική θέση σε άλλες περιοχές και στη θέση τους, όταν προέκυπτε ανάγκη, να έρχονται αναπληρωτές!

Δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα βρισκόμαστε δίπλα στο συνάδελφο που διώκεται και θα τον στηρίξουμε ως τη δικαίωσή του. Πρόκειται για δίωξη που έχει ως στόχο τον εκφοβισμό και την υποταγή διευθυντών και εκπαιδευτικών προκειμένου να μην υπάρξουν αντιστάσεις και αντιδράσεις στις χιλιάδες κλεισίματα, συγχωνεύσεις συμπτύξεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

- Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ζητά την αθώωση του συναδέλφου, την απόσυρση όλων των κατηγοριών και το κλείσιμο της υπόθεσης.

- Να σταματήσει τώρα η βιομηχανία διώξεων σε εκπαιδευτικούς που έχει στηθεί σε όλη την Ελλάδα.

- Να καταργηθεί τώρα ο νόμος για το πειθαρχικό που ποινικοποιεί τα πάντα, σπιλώνει εκπαιδευτικούς και καταργεί το τεκμήριο αθωότητας κάνοντας την οποιαδήποτε παραπομπή από τα πριν ενοχή και καταδίκη.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: