Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Προς διευθυνταράδες, συνδικαλισταράδες και υποταγμένους εκπαιδευτικούς

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την τρίτη κατά σειρά εγκύκλιο για την αυτοαξιολόγηση (υπ΄ αριθ. 44375/ Γ1/24-3-2014) με την οποία καλεί τους Διευθυντές να συγκροτήσουν υποχρεωτικά τις ομάδες εργασίας έως τις 4/4/2014.

Ύστερα από αυτήν την «διαταγή επιστράτευσης» του υπουργού Παιδείας:

- Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ είναι υποχρεωμένες να χαράξουν κατάλληλο πολιτικό σχέδιο σύγκρουσης με την κυβέρνηση.

- Οι Συλλόγοι Διδασκόντων να εμμείνουν στην απόφασή τους για μη συγκρότηση των ομάδων εργασίας ώστε να φανεί η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών και η αυταρχικότητα της κυβέρνησης.

- Οι Διευθυντές των σχολείων να μην προχωρήσουν σε κανέναν ορισμό πριν τις 4/4/2014 ώστε να υπάρξει μια σοβαρή συλλογική απάντηση με βάση τις αποφάσεις της ΔΟΕ.

- Όλοι οι εκπαιδευτικοί, που θα οριστούν από τους διευθυντές τους μέλη των ομάδων εργασίας, να μην αποδεχτούν με δήλωσή τους τον ορισμό τους.

Και τώρα έρχεται το ερώτημα:
Ποιοι απ΄όλους τους παραπάνω έχουν τα κότσια να αντιδράσουν στη νέα «επιστράτευση» που κήρυξε το υπουργείο Παιδείας;

Έφτασε η ώρα να βγει η λεοντή και να δούμε τα πραγματικά παλικάρια. Γιατί, λένε κάποιοι: Ο πιο χέστης κλάδος κατάντησε να είναι αυτός των εκπαιδευτικών. Ενώ τούς έχουν ρημάξει τη ζωή, αυτοί συνεχίζουν να προσκυνούν. Ένας κλάδος με 150.000 μέλη, που τον έχουν κυριολεκτικά ξεσκίσει, αυτός συνεχίζει να είναι οσφυοκάμπτης. Καλά να πάθουν και ακόμα χειρότερα! Να τους απολύουν, στα όρη και στα πελάγη να τους μεταθέτουν υποχρεωτικά και απόσπαση να μην τους δίνουν!

Για να δούμε τώρα τους πραγματικούς αγωνιστές! Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Για να δούμε είναι άξιος ο Κλάδος των δασκάλων, των αγωνιστικών περγαμηνών του παρελθόντος του;

Αν δεν είναι, ας βάλουν την ουρά κάτω από τα σκέλη και ας το βουλώσουν άπαντες! Οι δάσκαλοι δεν θα πλέον άξιοι της εκτίμησης του λαού μας… Θα είναι εσαεί τα δασκαλάκια και οι δημοδιδάσκαλοι!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: