Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Συνεχίστηκε η γελοιοποίηση υπουργείου και προθύμων στελεχών στο σεμινάριο για την αξιολόγηση

Συνεχίστηκε η γελοιοποίηση υπουργείου και προθύμων στελεχών στο σεμινάριο για την αξιολόγηση. Η μαζική και μαχητική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών υποχρέωσε όσους πέρασαν τελικά, να μπουν από ένα μικρό πορτάκι σαν κυνηγημένοι και πάντα με την προστασία ΜΑΤ

Η γελοιοποίηση και ο εξευτελισμός είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν και αυτό το σεμινάριο των σχολικών συμβούλων της Β' βάθμιας, για την αξιολόγηση. Σιδερόφραχτο ήταν από τις 12.00 το μεσημέρι το Υπουργείο Παιδείας, ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα γίνει κατορθωτό να περάσουν τα πρόθυμα στελέχη του χωρίς "να συναντηθούν" με τους χιλιάδες συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς. Έτσι, από νωρίς παρατάξαν κλούβες κάθετα στους γύρω δρόμους και στη γέφυρα που βρίσκεται απέναντι από την κεντρική είσοδο του υπουργείου, και διμοιρίες των ΜΑΤ απώθησαν τους πρώτους συγκεντρωμένους.

100_5389

100_5392

Αλλά οι διαδηλωτές πλήθαιναν συνεχώς, δεκάδες σύλλογοι Π.Ε. με τα πανό τους, οι ΕΛΜΕ που λίγες ώρες πριν διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να περάσουν τους αξιολογητές-σχολικούς συμβούλους από τις δύο βασικές πόρτες του υπουργείου. Τα μπλόκα των εκπαιδευτικών ήταν πολυάριθμα (πολύ μεγαλύτερα από το Σάββατο 15/3), απέκλειαν το υπουργείο από τρεις μεριές (κεντρική είσοδο, είσοδο ΣΕΛΕΤΕ και γέφυρα), πράγμα που καθυστούσε ανεύφικτη τη μεταφορά των αξιολογητών με τα πόδια ή με ταξί, όπως την προηγούμενη φορά.

Μέχρι τις 4.30 (ώρα έναρξης του σεμιναρίου) στο υπουργείο βρίσκονταν 38 σχολικοί σύμβουλοι από τους 230 περίπου που αντιστοιχούσαν.

DSCN3997

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: