Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Γεωργιάδης: Σε κάποιες περιοχές οι γιατροί σχηματίζουν καρτέλ

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε ερώτηση για καταγγελίες όσον αφορά την έλλειψη συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο νησί της Σάμου, υποστήριξε ότι « σε ορισμένες περιοχές οι ιατροί επιλέγουν να μην συμβληθούν με το Δημόσιο, προκειμένου να σχηματίσουν καρτέλ και να ελέγχουν τις τιμές σε βάρος των πολιτών».

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, προειδοποίησε πως θα στείλει γιατρούς στη Σάμο, αλλά και σε άλλες περιοχές όπου διαπιστώνονται πρακτικές  ιατρικών καρτέλ.

Για την κριτική που δέχεται το υπουργείο Υγείας, για την έλλειψη εμβολίων κατά της γρίπης, η οποία έχει κοστίσει τη ζωή 64 πολιτών, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως τα εμβόλια δεν εισάγονται από το κράτος αλλά από εταιρίες ως εποχικό είδος και πρόσθεσε ότι οι πολίτες μπορούν να καλύπτουν το κενό που δημιουργείται με τη χρήση αντι-ιικών φαρμάκων.

Επίσης, ο υπουργός, τόνισε ότι το νέο τηλέφωνο επικοινωνίας με τον ΕΟΠΥΥ είναι το 21038034470 και οι ώρες λειτουργίας θα είναι καθημερινά από τις 8:00 έως τις 15:00. Μέσω του συγκεκριμένου αριθμού, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τους συμβεβλημένους γιατρούς που βρίσκονται στην περιοχή τους.

Οι ασφαλισμένοι, μπορούν επίσης να ενημερωθούν πληρέστερα και από την διέυθυνση eopyy.gov.gr.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: