Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ: 14 & 22 Μαΐου 2014 –Υποβαθμίσεις σχολείων στο ΠΥΣΠΕ Σάμου

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, στις 14 Μαΐου 2014 , εξετάστηκαν τα εξής θέματα:

1. Αναγνώριση προϋπηρεσίας κοινωνικής λειτουργού (κλάδος ΠΕ30).

2. Πρόσληψη και τοποθέτηση εκπ/κού κλάδου ΠΕ60/Νηπιαγωγών.

3. Αίτηση παραίτησης της Προϊσταμένης του 1ου Νηπιαγωγείου Ραχών Ικαρίας.

4. Αίτηση μετάθεσης για βελτίωση θέσης εκπ/κού ΠΕ70/Δασκάλων, εντός ΠΥΣΠΕ Σάμου.

5. Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών αναπληρώτριας εκπ/κού ΠΕ70/Δασκάλων. (ΕΚΤΑΚΤΟ)

6. Πλήρωση κενούμενης θέσης Δ/ντή στο 1ο Δ.Σ Αγ.Κηρύκου (ΕΚΤΑΚΤΟ)

Στο πρώτο θέμα αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία της κοινωνικής λειτουργού, Φούσκα Ακριβής (ομόφωνα).

Ως δεύτερο θέμα ήταν η τοποθέτηση της εκπαιδευτικού ΠΕ60/Νηπιαγωγών, Τσεγάνη Σοφίας στο Νηπιαγωγείο Ηραίου (ομόφωνα).

Ως τρίτο θέμα ήταν η παραίτηση της Προϊσταμένης του 1ου Νηπιαγωγείου Ραχών, Σωτηριάδου Στέλλας. Η συνάδελφος είχε παραιτηθεί από τη θέση της Προϊσταμένης για να μην υποχρεωθεί να δημιουργήσει ομάδες εργασίας για την αυτοαξιολόγηση του νηπιαγωγείου. Ο Δ/ντής Εκπ/σης της ζήτησε να δώσει έγγραφες εξηγήσεις για «άρνηση εκτέλεσης εντολής» και για «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι άμεσα κινητοποιήθηκαν τα εκπαιδευτικά σωματεία Σάμου και Ικαρίας, με 3ωρες στάσεις εργασίας που μετατράπηκαν σε απεργία, με την κήρυξη συμπληρωματικών στάσεων από τις ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ στην επικείμενη δίωξη της συναδέλφισσας, ενώ παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία εργαζομένων του νοσοκομείου Ικαρίας και του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του εν λόγω νηπιαγωγείου.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας ζητήθηκε από το Δ/ντή Εκπ/σης να κάνει δεκτή την παραίτηση της συναδέλφισσας και να μην υπάρξει καμία πειθαρχική δίωξη. Δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν αποδεκτά και τα δύο.

Την ημέρα της συνεδρίασης, όμως, ο Δ/ντής Εκπ/σης εισηγήθηκε αρνητικά για την αποδοχή της παραίτησης της Σωτηριάδου Στέλλας με το σκεπτικό ότι παραμένει ένας μήνας έως τη λήξη του διδακτικού έτους και με την υπόσχεση ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω πειθαρχική δίωξη. Η παραίτηση, τελικά, έγινε αποδεκτή από το ΠΥΣΠΕ Σάμου κατά πλειοψηφία (3-2).

Διαφώνησα με την εισήγηση του προέδρου του ΠΥΣΠΕ, διότι ότι ο κάθε συνάδελφος έχει το δικαίωμα της παραίτησης από τα καθήκοντά του και πρέπει να γίνεται αποδεκτή από το υπηρεσιακό όργανο. Πιστεύω ότι από την αρχή έπρεπε να γίνει αποδεκτή η παραίτηση και να έκλεινε το θέμα χωρίς περαιτέρω ενέργειες. Διαφορετικά, με αυτό τον τρόπο μπορεί ο κάθε εκπαιδευτικός να θεωρήσει ότι η διοίκηση προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να εφαρμόσει την αξιολόγηση με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τους εκπαιδευτικούς και για τα σχολεία.

Στο τέταρτο θέμα υπήρξε εκπρόθεσμη αίτηση συναδέλφισσας κλάδου ΠΕ70/ Δασκάλων, η οποία ζητούσε βελτίωση θέσης εντός ΠΥΣΠΕ Σάμου. Η αίτησή της απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 4-1. Συμφώνησα με την εισήγηση του προέδρου επειδή η αίτηση ήταν εκπρόθεσμη.

Στο πέμπτο θέμα αναγνωρίστηκε η συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70/Δασκάλων, Μπαγιάτη Ζωής.

Το έκτο θέμα, δηλαδή η πλήρωση της κενούμενης θέσης Δ/ντριας στο 1ο Δ.Σ Αγίου Κηρύκου δεν συζητήθηκε και μεταφέρθηκε στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ.

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, στις 22 Μαΐου 2014, εξετάστηκαν τα εξής θέματα:

  1. Κύρωση πίνακα μορίων μετάθεσης και τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες αρμοδιότητας ΠΥΣΠΕ.
  2. Ένσταση εκπαιδευτικού ΠΕ60/Νηπιαγωγών για τα μόρια μετάθεσης.
  3. Πλήρωση κενούμενης θέσης Δ/ντριας στο 1ο Δ.Σ Αγίου Κηρύκου.
  4. Πλήρωση κενούμενης θέσης Προϊσταμένης στο 1ο Νηπιαγωγείο Ραχών.
  5. Ανάκληση της απόφασης για την συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΠΕ70/Δασκάλων. (ΕΚΤΑΚΤΟ)
  6. Παράταση δίμηνων αποσπάσεων εκπαιδευτικών ΠΕ70/Δασκάλων. (ΕΚΤΑΚΤΟ)

Στο πρώτο θέμα κυρώθηκε ο πίνακας μορίων μετάθεσης και τοποθέτησης των εκπαιδευτικών για τις μεταθέσεις εντός ΠΥΣΠΕ (ομόφωνα).

Στο δεύτερο θέμα απορρίφθηκε η ένσταση της εκπαιδευτικού ΠΕ60/Νηπιαγωγών, Τσιοκάνου Ελένης, η οποία ζητούσε να υπολογισθούν τα μόρια που αναλογούν στο διάστημα από 1/9/2013 έως 8/9/2013. Το διάστημα αυτό είναι μικρότερο από 15 ημέρες, οπότε δεν λαμβάνεται υπόψη (ομόφωνα).

Ως τρίτο θέμα ήταν η αναπλήρωση της Δ/ντριας του Δ.Σ. 1ο Αγίου Κηρύκου. Επειδή δεν υπήρχε αίτηση κανενός συναδέλφου από το Δημοτικό σχολείο, ορίσθηκε ο συνάδελφος Μάζαρης Σταμάτης, κατά πλειοψηφία 3-2. Διαφώνησα με την τοποθέτηση του συναδέλφου στη θέση αυτή, επειδή έγινε χωρίς τη θέλησή του.

Διαφώνησα επίσης και στο τέταρτο θέμα, στην τοποθέτηση της συναδέλφισσας Μπέση Ιωάννας στη θέση της Προϊσταμένης του νηπιαγωγείου Ραχών, επειδή δεν ήταν με τη θέλησή της. Το ΠΥΣΠΕ, όμως, όρισε κατά πλειοψηφία 3-2 την αρχαιότερη συνάδελφο, παρότι υπήρχαν αιτήσεις των εκπαιδευτικών με τις οποίες δήλωναν ότι δεν επιθυμούσαν να αναλάβουν τη θέση.

Στο πέμπτο θέμα, έχοντας υπόψη νεότερη εγκύκλιο του Υπουργείου, η οποία αναφέρει ότι: «οι κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών μπορούν να προσμετρήσουν τους εν λόγω τίτλους για μισθολογική εξέλιξη από την ημερομηνία πρόσληψης τους, με την απαραίτητη προϋπόθεση και μόνο οι ανωτέρω τίτλοι να έχουν αποτελέσει τυπικό προσόν για την πρόσληψη αυτών», έγινε ομόφωνα ανάκληση της απόφασης για τη συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΠΕ70/Δασκάλων, Μπαγιάτη Ζωής.

Ως  έκτο θέμα ήταν η παράταση των δίμηνων αποσπάσεων των εκπαιδευτικών ΠΕ70/Δασκάλων, Βουλγαροπούλου Χριστίνας στο Δ.Σ. Αγίου Κων/νου και Γιαλούση Μαρίας στο 2ο Δ.Σ. Σάμου, κατά πλειοψηφία 4-1. Διαφωνώ όπως πάντα με τις δίμηνες αποσπάσεις.

Επίσης, το Υπουργείο Παιδείας με μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε σε συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα με στόχο τις περικοπές του απαραίτητου διδακτικού προσωπικού. Ήδη στη Σάμο χάνονται τουλάχιστον τέσσερις (4) θέσεις δασκάλων και δύο (2) στους Φούρνους.

Δείτε την οριστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις καταργήσεις, συγχωνεύσεις, ιδρύσεις και υποβιβασμούς  δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων,

εδώ  και το ΦΕΚ εδώ

Τελικά για το Νομό Σάμου υποβαθμίζονται:

  • από 6/θέσια σε 4/θέσια το Δ. Σ. Παγώνδα στη Σάμο και το Δ.Σ. Φούρνων κορσεών
  • από 6/θέσια σε 5/θέσια τα Δ.Σ. Κοκκαρίου, Κοντακεΐκων και
  • από 7/θέσιο σε 6/θέσιο το Δ.Σ. Μαραθοκάμπου

Τέλος, προάγεται από 6/θέσιο σε 7/θέσιο το Δ.Σ. Βαθέος

Όσον αφορά την αυτοαξιολόγηση πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας κατά της αξιολόγησης με συμμετοχή μας στις στάσεις εργασίας που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ και εξειδικεύει για κάθε σχολείο και ομάδα ο Σύλλογός μας.

Πάντα στη διάθεσή σας

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Μπαρμπάκη Μαρία

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

2273034144-32877 χ

Δεν υπάρχουν σχόλια: