Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Εκδικάζεται η πειθαρχική δίωξη της αιρετής Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Εκδικάζεται την Τρίτη 27 Μαΐου η πειθαρχική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος της προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Γιάννης Ρίτσος” και αιρετής εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας Ελισάβετ Παπαδοπούλου.

Έξι μήνες μετά από την πρώτη κλήση της σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η κ. Παπαδοπούλου θα παραστεί στο τριμελές Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς ο διενεργών την ΕΔΕ με εντολή του διευθυντή της Π.Ε Λακωνίας Φ. Πολίτη, με το 38/σέλιδο πόρισμά του, αν και απαλλάσσει την κ. Παπαδοπούλου για τις τρεις από τις πέντε πράξεις που της είχαν αποδοθεί αρχικά, προτείνει την έναρξη πειθαρχικής δίωξης εναντίον της για τις δύο εναπομείνασες κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται, πως η εκπαιδευτικός παραπέμπεται στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο επειδή “Επέδειξε αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας που προβλέπεται και τιμωρείται από τη διάταξη της παρ.1ε του άρθρου 107 του Ν.4057/2012” και “Έχει προβεί σε παραβίαση των υποχρεώσεων της παρ.1 του άρθρου 27 του Ν.3528/2007, όπως έχει αντικατασταθεί και ισχύει (άρθρο 107,παρ.1, περ.ιαʼ του Ν.4057)”.

Σφοδρή είναι η αντίδραση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών “Γιάννης Ρίτσος”, ο οποίος κάνοντας λόγο για αβάσιμες και ανυπόστατες κατηγορίες, επισημαίνει πως η κ. Παπαδοπούλου διώκεται επειδή υπερασπίστηκε ως αιρετή και πρόεδρος, τα επαγγελματικά δικαιώματα των συναδέλφων της και επειδή εφάρμοσε τις αποφάσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Καλεί δε, όλους τους εκπαιδευτικούς να δώσουν το “παρών” στην κινητοποίηση που οργανώνει ο Σύλλογος την ημέρα εκδίκασης της πειθαρχικής δίωξης, προκειμένου, “να σταλεί το μήνυμα πως η εν λόγω πράξη στρέφεται κατά του συνόλου των εκπαιδευτικών και των σωματείων”.
Παράλληλα, καλεί τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας να στηρίξει την κινητοποίηση και να κηρύξει στάση εργασίας την ημέρα της εξέτασης της κ. Παπαδοπούλου, για να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί της Περιφέρειας να παραβρεθούν και να διαδηλώσουν έξω από το κτίριο, όπου στεγάζεται η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου και το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Tέλος, κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση της 27ης Μαΐου απευθύνει ο Σύλλογος σε ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών ΠΕ, στις ΕΛΜΕ, στις Επιτροπές Αγώνα, στα Σωματεία, αλλά και στους Φορείς Εκπαίδευσης, προκειμένου, όπως σημειώνει “να μην μετατραπούν οι μπροστάρηδες των εργατικών και κοινωνικών αγώνων σε δήθεν επίορκους δημοσίους υπαλλήλους”.

“Μια είναι η λύση”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του, “Όλοι μαζί στην κινητοποίηση της 27ης  Μαΐου για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Η διοικητική τρομοκρατία δε θα περάσει! Ο συνδικαλισμός μας δε θα ποινικοποιηθεί! Οι εκπρόσωποί μας στους Συλλόγους και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια δε θα τιμωρηθούν, γιατί άσκησαν τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους! Έφτασε η ώρα να απαιτήσουμε την κατάργηση των νόμων που διέγραψαν εκ των προτέρων το κριτήριο της αθωότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους και μας οδήγησαν στις άδικες παραπομπές στα Πειθαρχικά, στις διαθεσιμότητες και στις αργίες!

Ο Δημήτρης Γληνός είχε πει:«Ο δάσκαλος που θα υποχρεωθεί να καταπνίξει τη σκέψη του θα γίνει διπλά σκλάβος ή θα καταντήσει ένας ψυχικά ανάπηρος άνθρωπος, ανίκανος να μορφώσει άλλους»”.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: