Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Κλήσεις σε ΕΔΕ 5 εκπαιδευτικών για την "κλοπή" του αιώνα των 2,2€

Η βιομηχανία διώξεων εναντίον των λειτουργών του δημόσιου σχολείου καλά κρατεί. Με την τακτική του « Σοκ και Δέος » η τρόικα και οι εντολοδόχοι της προσπαθούν να  τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας και τον εκπαιδευτικό της τάξης, ώστε αδιαμαρτύρητα και υποταγμένα να εφαρμόζει την αντιεκπαιδευτική  και αντεργατική κυβερνητική πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο και εξοντώνει με κάθε τρόπο  τον εκπαιδευτικό.

Σήμερα 28/4/2014 επιδόθηκε νέα κλήση  για διενέργεια συμπληρωματικής ΕΔΕ από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Αττικής σε πέντε συνολικά συναδέλφους του 6ου Δημοτικού Σχολείου  Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι εισέρχονται στο “χορό” των διώξεων που ξεκίνησαν με την  αξιοποίηση από την πλευρά της Διοίκησης  των αβάσιμων  και φαιδρών καταγγελιών  δύο δικομανών γονέων. Η υπόθεση αφορά την «κλοπή» των 2,20€ για την οποία υπήρχε απαλλακτικό πόρισμα για τη συναδέλφισσα Αλεξάνδρα Χαρβάλου.

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποτελούμενη από την Πρόεδρο του Δ.Σ. Ηλέκτρα Μήτσουρα και το μέλος του Δ.Σ. Νίκο Παπασπύρου, επισκέφτηκαν το 6ο Δημ. Σχ. Αγ. Παρασκευής.  Μετέφεραν τη συμπαράσταση στους συναδέλφους, αλλά και  την έντονη αντίδραση του συλλόγου στον κ. Νταβαρίνο Παναγιώτη, σχολικό σύμβουλο στη Β/θμια Εκπαίδευση, ο οποίος έχει επιφορτιστεί να διενεργήσει την ΕΔΕ και είχε επισκεφτεί το σχολείο για να παραδώσει τις κλητεύσεις στους συναδέλφους μας για την ΕΔΕ.

Αναφέρουμε ότι ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγ. Παρασκευής έχουν εκδηλώσει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς και την ανησυχία τους για τη σοβαρή διατάραξη του παιδαγωγικού κλίματος και της ομαλής λειτουργίας  του Σχολείου.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας αντιμετωπίζει τις διώξεις των συναδέλφων του 6ου Δημοτικού Σχολείου  Αγίας Παρασκευής ως διώξεις εναντίον του συλλόγου, εναντίον όλων των εκπαιδευτικών.  Έχει ήδη κηρύξει δίωρη στάση εργασίας  την Παρασκευή 2 Μαΐου 8π.μ.- 10π.μ.  και καλεί  όλους τους  συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των διώξεων και συμπαράστασης  προς τους διωκόμενους συναδέλφους.

Η παρουσία όλων μας θα δηλώσει την αλληλεγγύη μας, θα στηρίξει ηθικά τους συναδέλφους, θα τους δώσει δύναμη και κουράγιο και θα επιβεβαιώσει την αποφασιστικότητά μας να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να χρησιμοποιεί το φόβο και την τρομοκρατία απέναντι σε όλο τον κόσμο της εργασίας, για  την εφαρμογή της  βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής τους.   .

Όλοι  την Παρασκευή 2 Μαΐου, ώρα 8π.μ. στο 6ο Δημοτικού Σχολείο  Αγίας Παρασκευής (Χειμάρρας 6, Αγία Παρασκευή)

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου                    

          Η Πρόεδρος                                     Η Γεν. Γραμματέας                             

Ηλέκτρα Μήτσουρα                                  Άννα Μάγια Σταυροπούλου

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής καταδικάζει απερίφραστα την παράλογη μηχανή καταγγελιών και ΕΔΕ που έχει στηθεί για τους εκπαιδευτικούς του 6ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής.

Είμαστε σίγουροι ότι εκφράζουμε την πεποίθηση όλων των σκεπτόμενων γονιών που προτάσσουν την αντιμετώπιση των όποιων δυσλειτουργιών σε μία σχολική μονάδα με μόνο γνώμονα την εκπαιδευτική λειτουργία της προς όφελος των μαθητών της.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η συνεχιζόμενη και συνεχώς κλιμακούμενη επί μήνες  δυσλειτουργία του σχολείου έχει δύο μόνο απτά και άμεσα ορατά αποτελέσματα

Να έχει χαθεί κάθε έννοια παιδαγωγικής λειτουργίας του σχολείου   και

Να βάλλονται συνεχώς οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και να θίγονται, όχι πλέον τα μισθολογικά ή εργασιακά τους δικαιώματα, αλλά η προσωπική και η συλλογική τους παιδαγωγική αξιοπρέπεια.

Επειδή δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι δεν υπάρχει λογική σε όλο αυτό, καταλήγουμε ότι η μόνη λογική εξήγηση αυτής της απίστευτης κατάστασης είναι η πλήρης τρομοκράτηση, όχι μόνο των δασκάλων του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, ώστε να κατασταλεί η όποια μορφή αντίδρασης τώρα και στο μέλλον. Κι αυτό δυστυχώς θα οδηγήσει στην επικράτηση της νοοτροπίας ότι ο «νόμος του ισχυρού» είναι υπεράνω της λογικής και του δικαίου και μ’ αυτή τη νοοτροπία θα διαπαιδαγωγηθούν τα παιδιά μας.

Αυτή η κατάσταση, που θα μπορούσε να αγγίζει και τα όρια της γελοιότητας αν δεν έθιγε την αξιοπρέπεια όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, πρέπει να λάβει τέλος.

-  Απαιτούμε το σεβασμό των δασκάλων των παιδιών μας όπως το ζητάμε και εμείς, ως γονείς, από τα παιδιά μας.

-  Απαιτούμε από όσους έχουν την ευθύνη λειτουργίας των σχολείων, να ασχοληθούν, έχοντας σαν ζητούμενο τον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου.

-  Συμπαραστεκόμαστε στους δασκάλους του 6ου Δημοτικού και στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών «ΠΕΡΙΚΛΗΣ» και τους ζητάμε να μην σκύψουν το κεφάλι, όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τα παιδιά μας.

Μόνο υπερήφανοι και αξιοπρεπείς δάσκαλοι μπορούν να διδάξουν στα παιδιά μας την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε μαζί μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ΠΕΡΙΚΛΗΣ» την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΪΟΥ στις 8 το πρωί στο 6ο Δημοτικό (Χειμάρας 9-Τσακό).

Για την υπερηφάνειά μας και την αξιοπρέπειά μας. Γιατί υπάρχει και φιλότιμο.                                                         

Το Διοικητικό Συμβούλιο

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: