Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ- Από την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στη Σάμο

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η κινητοποίηση σωματείων εργαζομένων του δημοσίου από Ικαρία και Σάμο και γονέων του 1ου νηπιαγωγείου Ραχών Ικαρίας, στο γραφείο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, κου Ζαβουδάκη. Η κινητοποίηση οργανώθηκε ως απάντηση στην επικείμενη δίωξη της σ. Σωτηριάδου Στέλλας, προϊσταμένης του νηπιαγωγείου Ραχών, που εγκαλέστηκε για «άρνηση εκτέλεσης εντολής» και «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος», επειδή παραιτήθηκε από τη θέση της προϊσταμένης προκειμένου να μην υποχρεωθεί να δημιουργήσει ομάδες αυτοαξιολόγησης.

Πολλές δεκάδες συναδέλφων συνέρρευσαν στα γραφεία της διεύθυνσης χθες το πρωί, σε μια παράσταση διαμαρτυρίας που εξελίχθηκε σε συγκέντρωση γεμάτη παλμό, μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό και κατέληξαν στο γραφείο του κου Ζαβουδάκη ζητώντας συνάντηση μαζί του. Για το συντονισμό αυτής της κινητοποίησης είχαν προκηρυχθεί στάσεις εργασίας από τα εκπαιδευτικά σωματεία Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων που μετατράπηκαν σε απεργία με την κήρυξη συμπληρωματικών στάσεων από τις ομοσπονδίες, ενώ παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία εργαζομένων του νοσοκομείου Ικαρίας και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του εν λόγω νηπιαγωγείου.

Όλες οι τοποθετήσεις των εκπρόσωπων των σωματείων και των φορέων και όσων συνάδελφων παρενέβησαν, εξέφρασαν την απαίτηση να μην υπάρξει καμιά απολογία και να σταματήσει κάθε διαδικασία δίωξης της συναδέλφου. Ο προϊστάμενος κος Ζαβουδάκης επικαλέστηκε την υποχρέωσή του ως διοικητικό όργανο να προβεί σε προκαταρκτική εξέταση και διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους πως την Τετάρτη 14/5/14 στο αρμόδιο όργανο (ΠΥΣΠΕ Σάμου) θα εισηγηθεί υπέρ της αίτησης παραίτησης της συναδέλφου και πως δε θα προχωρήσει καμία πειθαρχική δίωξη. Ωστόσο, στο ΠΥΣΠΕ εισηγήθηκε κατά της αίτησης παραίτησης, ενώ έστειλε ένα κείμενο στα σχολεία με τη «θέση» του γραφείου Π.Ε Σάμου σχετικά με το θέμα, στο οποίο έγραφε πως «δεν εκβιάζεται» και «δεν δεσμεύεται». Παρόλα αυτά, η παραίτηση της συναδέλφου υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ. Ο κ. Ζαβουδάκης με αυτές του τις ενέργειες το μόνο που πετυχαίνει είναι να εκτίθεται δημόσια και να χάνει την όποια αξιοπιστία του είχε απομείνει.

Καθιστούμε ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση πως παραμένουμε σε επαγρύπνηση και πως σε περίπτωση που ασκηθούν διώξεις, θα μας βρουν απέναντί τους. Δε θα αφήσουμε κανέναν συνάδελφό μας μόνο του απέναντι στη διοίκηση, θα δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την υπεράσπιση των μελών των σωματείων μας, της δημοκρατικής λειτουργίας του σχολείου και του δημόσιου χαρακτήρα του, τη μάχη ενάντια στην καταστροφική «αξιολόγηση» που οδηγεί στη συρρίκνωσή του.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ NA NIKHΣOYME

Εύδηλος 14/5/14

τα Δ.Σ. των συμμετεχόντων σωματείων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΡΑΧΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΑΜΟΥ

ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: