Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ: Κάτω τα χέρια απ’ τα σχολειά μας!

Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων επιχειρώντας να αιφνιδιάσει το εκπαιδευτικό κίνημα. Πρόκειται στην ουσία για ένα νέο κύμα καταργήσεων σχολικών μονάδων με στόχο δραστικές περικοπές του απαραίτητου διδακτικού προσωπικού. Πρόκειται δηλαδή για ένα ακόμα επεισόδιο στην αντιεκπαιδευτική πολιτική όπως προωθείται από κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ τα τελευταία 4 χρόνια με στόχο την αποδόμηση του δημόσιου δωρεάν σχολείου.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καταργούνται 15 δημοτικά και 30 νηπιαγωγεία,  συγχωνεύονται 128 σχολεία  και 74 νηπιαγωγεία, καταργούνται δηλαδή 79 σχολεία και 67 νηπιαγωγεία! Επιπλέον υποβιβάζονται 130 δημοτικά και 20 νηπιαγωγεία. Στα νούμερα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα ολοήμερα τμήματα στα παραπάνω  δημοτικά και νηπιαγωγεία τα οποία επίσης καταργούνται. Χιλιάδες παιδιά θα στοιβάζονται σε υπεράριθμα τμήματα ενώ περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας καταργούνται.

Συγκεκριμένα στην περιοχή μας απειλείται με υποβιβασμό από 6θέσιο σε 4θέσιο το Δημοτικό Σχολείο των Φούρνων, πράγμα που σημαίνει ότι, για να έχουν τα παιδιά των Φούρνων το δικαίωμα να μπορούν να πάνε σε σχολειό όπου κάθε τάξη έχει τη δασκάλα της, οι γονείς τους πρέπει να φύγουν απ’ το νησί τους για την Ικαρία ή τη Σάμο! Κι αυτό στο ίδιο νησί, την ίδια χρονιά που υποχρεώθηκαν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να μη δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις καθώς δεν υπήρχαν καθηγητές για τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα!

Δε θα μας αιφνιδιάσουν !

- Απαιτούμε από το Υπουργείο την άμεση ανάκληση των αποφάσεων για συγχωνεύσεις, καταργήσεις, υποβιβασμούς που διαλύουν τα δημόσια σχολεία

- Καλούμε το Δήμο Φούρνων και το Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου των Φούρνων να αντιδράσουν άμεσα και να κινηθούμε από κοινού για να αποτραπεί ο υποβιβασμός του σχολείου.

- Καλούμε τους συναδέλφους (αλλά και τους γονείς) στα σχολεία που δεν συγχωνεύονται ή υποβιβάζονται να κατανοήσουν ότι ίσως αύριο έρχεται και η δική τους σειρά, πρόκειται για μια πολιτική που απειλεί το δημόσιο σχολείο και τις ζωές μας, εφόσον ο κύκλος των συγχωνεύσεων – υποβιβασμών δεν έχει ολοκληρωθεί και προβλέπεται συνέχεια.

- Καλούμε την ΕΛΜΕ, τους συλλόγους γονέων, τους τοπικούς φορείς, να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη για τη διάσωση των σχολείων μας.

Αγωνιζόμαστε ενωμένοι και απαιτούμε:

Κάτω τα χέρια απ’ τα σχολειά μας!

Κανένα σχολείο, κανένα τμήμα, κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Πρόεδρος                    Η Γραμματέας

clip_image002

Φώτης Μαντζώρος    Βάσω Κοτζαμαρλή

Δεν υπάρχουν σχόλια: