Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Παγώνδας Σάμου: Όχι αλλού να αγιάζουμε, και αλλού να ξεπαγιάζουμε

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την δημοτική κοινότητα του Παγώνδα. Την υποδέχτηκαν κάτοικοι της περιοχής, και έγινε εποικοδομητική και ουσιώδη συζήτηση για διάφορα θέματα. Ιδιαίτερα συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την διοίκηση του δήμου και διάφορες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος της κοινότητας, Γιώργος Τσάτσος, αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα. Συγκεκριμένα, το σχολείο του Παγώνδα έχει υποβαθμιστεί από 6θέσιο σε 4θέσιο, και αυτό απαγορεύεται βάση νόμου, επειδή το σχολείο αυτό προέρχεται από συγχώνευση του δημοτικού σχολείου Παγώνδα και Ηραίου. Επίσης,  όταν χρειάζονται εργάτες για απλά πράγματα, σημασία δεν δίνει κανένας.

Ύστερα από συζήτηση με τους κατοίκους για θέματα της καθημερινότητας, ο πρόεδρος τόνισε ότι θέλει ίση μεταχείριση για όλες τις δημοτικές κοινότητες. Ιδιαίτερα, η περιοχή του περιλαμβάνει και τον Παγώνδα και το Ηραίο, και πρέπει να δείξουν το απαραίτητο ενδιαφέρον. Το Ηραίο είναι ένα τουριστικό μέρος, που θα έπρεπε να έχει διαφορετική μεταχείριση τους καλοκαιρινούς μήνες. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος είπε: "Όχι αλλού να αγιάζουμε και αλλού να ξεπαγιάζουμε…"


Το χωριό Παγώνδας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εχει και ο Προεδρος τον πονο του! Εδω και 40 χρονια ομως ο περισσοτερος κοσμος στη Σαμο ζει απο τον τουρισμο που σημαινει θελει να κατοικει και ναναι κοντα στις δουλειες του στα παραλια και στην περιπτωση αυτη και στο Ηραιον...Ηταν Λαθος κοντοφθαλμη και τοπικιστικη η αποφαση που παρθηκε πριν λιγα χρονια να χτιστει νεο σχολειο στον Παγωνδα μεσα σε μια δυσβατη ρεματια που για να φτασεις χρειαζεσαι τουλαχιστον GPS και αυτοκινητο 4χ4!!! Την στιγμη που θα επρεπε το σχολειο να γινει στο Ηραιον κατι που θα εξυπηρετουσε και τα τρια χωρια...Τωρα οι πανω απο 500 κατοικοι του Ηραιου οι περισσοτεροι νεαρης ηλικιας και με περισσοτερα παιδια απο τον...ηλικιωμενο Παγωνδα και με δεδομενο την ασταθεια στις συγκοινωνιες των μαθητικων λεωφορειων αφου καθε λιγο και λιγακι ο Δημος δεν εχει λεφτα να πληρωσει... οι γονεις στελνουν τα παιδια τους στη Χωρα η στο Πυθαγορειο που εχει και τμημα ενταξης και βρισκονται στον δρομο για την δουλεια τους!Και τα λεφτα μας πεταξαμε σε ενα αχρηστο κτηριο και σχολειο δεν εχουμε και κλαιγομαστε απο πανω!