Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Διάκριση για το Νηπιαγωγείο Πυθαγορείου!

Το ιστολόγιο "Πυθαγόρειο Νηπιαγωγείο" πέρασε στην Γ΄φάση του 7ου διαγωνισμού ελληνόφωνων εκπαιδευτικών ιστοτόπων στην 6η κατηγορία που αφορά τους προσωπικούς ιστοτόπους! Αναπάντεχη χαρά και συγκίνηση γιατί ήταν ανάμεσα σε αξιολογότα μπλογκς. Οφείλω να ομολογήσω ότι ειλικρινά δεν το περίμενα. Θέλω να ευχαριστήσω τη Σοφία Κοσμίδη που και στις 2 φάσεις με ενημέρωσε!

Επιτρέψτε μου να σας πω μια μικρή ιστορία, αν και δε συνηθίζω να γράφω για μένα, όμως μπορεί να σας δώσει κουράγιο αν παλεύετε με τις Τ.Π.Ε.!

Όταν ξεκίνησα με το πόδι στο γύψο το 2012 να φτιάξω το ιστολόγιο (μια που 10 μέρες στο σπίτι θα τρελαινόμουν) η σχέση μου με τον υπολογιστή ήταν κάπως έτσι:

 

και έτσι...

και κατέληγε κάπως έτσι..

Για να περάσω την πιστοποίηση του Α' επιπέδου έδωσα 3 φορές μια που στην τρίτη είχα σπίτι υπολογιστή - δανεικό!

Ήθελα όμως να φτιάξω ένα ιστολόγιο που να έχει σχέση με το νηπιαγωγείο. Θυμάμαι τότε, ούτε ένα φύλλο εργασίας δε μπορούσα να φτιάξω και να ανεβάσω. Ας είναι καλά η Τάνια Μάνεση που τότε ξεκινούσε και  εκείνη, και με υπομονή με καθοδηγούσε και με στήριζε με ηλεκτρονικά μηνύματα! (Ευχαριστώ κορτσούδι μου!) Έπειτα ήρθαν η Μάρω, η Μυρτώ,  η Κατερίνα, η Κική, η Αριάδνη και άλλες πολλές συνάδελφοι που με τα σχόλια με ανατροφοδοτούσαν θετικά αλλά με βοηθούσαν και στις απορίες μου.

Αφού συμφιλιώθηκα με τον υπολογιστή προχώρησα σε περισσότερες αναρτήσεις και εφαρμογές.

Μη νομίζετε ότι πια έγινα καμιά ειδικός που δεν έχω να ασχοληθώ με τίποτα. 

Συνήθως είμαι κάπως έτσι και χωρίς τα φτιαγμένα μαλλιά και την αυτοπεποίθηση. Στα 44 μου νιώθω ότι κάθε μέρα τρέχω σε αγώνα δρόμου που είναι συνήθως σίγουρο ότι θα βγω τελευταία!

Και ήρθε πέρσι η επιμόρφωση Β΄ επιπέδου!  Άντε πάλι πανικός στην αρχή.

Όταν εφήρμοσα τις Τ.Π.Ε. στην τάξη (ας είναι καλά η σχολική σύμβουλος και επιμορφώτρια Γώτη Ευθυμία, που μας βοήθησε και μας στήριξε πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ από καρδιάς!) είδα ότι τελικά τα πράγματα δεν είναι και τόσο τρομερά.

Έβαλα το ιστολόγιο στον 7ο διαγωνισμό ελληνόφωνων ιστοτόπων αλλά ομολογώ ότι δεν περίμενα και πολλά γιατί ούτε έχω πληρώσει για να το φτιάξω, ούτε μου το έφτιαξε κάποιος πληροφορηκάριος, ούτε έχει πια και τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Αντίθετα το παλεύω συνεχώς μόνη μου, κάποιες φορές το έχω χάσει κιόλας (κατά λάθος), βάζω εφαρμογές, βγάζω εφαρμογές, βάζω εικονίτσες και συνδέσεις, φτιάχνω σελίδες, δε μου φαίνονται λειτουργικές τα ξαναφτιάχνω από την αρχή.

Για τη διάκριση αυτή δε σκόπευα να κάνω ανάρτηση, όπως δεν έκανα όταν πέρασα στη Β΄φάση, όμως σκέφτηκα ότι αν τα κατάφερα εγώ η άσχετη, μπορείτε να τα καταφέρετε κι εσείς, ναι εσείς που φοβάστε, που σας φαίνεται βουνό, που νομίζετε ότι δεν θα τα προλαβαίνετε. Και ναι, γιατί όχι, μπορεί να περάσουμε και τις εξετάσεις Β' επιπέδου!

Ψυχραιμία λοιπόν και δοκιμάστε το δειλά-δειλά. Κι αν δείτε ότι κολλάτε με το διαδίκτυο πάρτε ένα σκαλιστήρι και φυτέψτε γλάστρες (εγώ αυτό κάνω φέτος τουλάχιστον!)

Τέλος, βρίσκω την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω όλες που αγκαλιάσατε την κοινότητά μας, τη "Νηπιαγωγική Τρέλα" και έχουμε φτάσει αισίως τα 583 μέλη! Σας ευχαριστώ που συμμετέχετε με τις αναρτήσεις σας, με τα σχόλια σας αλλά και με το να ενημερώνεστε μόνο. Αν χρειάζεστε να κάνω ανάρτηση ξανά για το πως μπορείτε να κοινοποιήσετε τη δική σας ανάρτηση, γράψτε μου και ευχαρίστως να το ξανακάνω.

Ευχές  για ξεκούραση από μια τρελαμένη εργαζόμενη μητέρα, νηπιαγωγό και διακριθείσα μπλόγκερ... τρομάρα μου!!!

Βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα στον 7ο διαγωνισμό ελληνόφωνων ιστοτόπων (εδώ).

Καταφέραμε να πάρουμε την τιμητική 4η θέση και τον έπαινο που τη συνοδεύει!

Και λέω ότι τα καταφέραμε γιατί με τη στήριξη και την ανταπόκρισή σας ένιωσα ότι από ένα σημείο και μετά, δεν το κάνω μόνο για μένα αλλά για όλες μας μαζί, όλες εμάς που παλεύουμε και δεν τα παρατάμε!

Επίσης οφείλω να αναφέρω ότι το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό γι' αυτό και θα δοθούν ειδικοί έπαινοι και σε άλλα ιστολόγια σε όλες τις κατηγορίες!!!

Θέλω να συγχαρώ τη Ντίνα Τάλλου (βροχή οι έπαινοι Ντινάκι!) που στην  1η κατηγορία των δημοτικών και νηπιαγωγείων παίρνει και αυτή την τέταρτη θέση με τον έπαινο αλλά και πάρα πολλές/ούς συναδέλφους εκπαιδευτικούς και μπλόγκερ που θα τιμηθούν με ειδικό έπαινο λόγω της πολύ υψηλής βαθμολογίας που συγκέντρωσαν!

Συγχαρητήρια σε όλους και με την ευκαιρία σας εύχομαι καλό καλοκαίρι και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας με δύναμη, ήλιο και θάλασσα!!!

Τα λέμε το Σεπτέμβρη! Ως τότε ακούστε κι ένα αγαπημένο τραγουδάκι με τη Μποφίλιου:

Δείτε εδώ το αξιόλογο blog του Νηπιαγωγείου Πυθαγορείου

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Συγχαρητήρια Μαρία και πάντα επιτυχίες!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: