Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Τελικά θα πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σάμου ή θα συνεχισθούν οι ανοιχτές επιστολές;

Δύο ανοιχτές επιστολές - απάντηση προς τον επικεφαλής της παράταξης ΑΚΙΣ , Αντώνη Σίμο, απέστειλαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, Κώστας Αμυρσώνης και ο παραιτηθείς δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ελένης.

Στην επιστολή του  πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου απάντησαν  και οι απόστρατοι αξιωματικοί Σάμου του Στρατού. Διαβάστε όλες τις επιστολές και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Στην επιστολή  του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, Κώστας Αμυρσώνης, αναφέρει:

Αισθάνομαι την υποχρέωση να ενημερώσω με την ιδιότητα του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου τους δημότες μας και γενικότερα την κοινή γνώμη για την εν γένει συμπεριφορά εντός και εκτός της αιθούσης του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας κ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΜΟΥ.

Προερχόμενος εκ του στρατεύματος και ασκώντας το δικαίωμα του εκλέγεσθαι με ελεγχόμενη την νομιμότητα του δικαιώματος αυτού λόγω πρόσφατης αποστράτευσης του και ενώ δεν είχε δικαίωμα να είναι αρχηγός συνδυασμού παρα ταυτα εξελέγη καταλαμβάνοντας μια και μόνο έδρα.

Από την στιγμή που εισήλθε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου επεδόθη σε έναν απύθμενο και αρρωστημένο εισαγγελισμό  πρώτα κατά των παλαιότερων δημοτικών συμβούλων και μετά κατά του νεοεκλεγέντος δημάρχου.

Με ύφος δημόσιου κατήγορου έκτακτου στρατοδικειου σκοτεινών και πικρών εποχών άρχισε να κατακεραυνώνει όλους τους παλαιούς δημάρχους και σύμβουλους αυτο ανακηρυσσόμενος ως αρχιερέας της κάθαρσης μιμούμενος και ζηλουμενος γνωστό υπόδικο βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου ενώ οι μέχρι σήμερα προτάσεις του στο δημοτικό συμβούλιο ήταν ποιος δημοτικός σύμβουλος έχει οφειλές στον δήμο διασύροντας για 200 και 300 ευρώ μέσα στην οικονομική αυτή δυσπραγία πρόσωπα και οικογένειες ενώ η ελληνική πολιτεία έχει εξασφαλίσει σ αυτόν οικονομική επάρκεια θεωρεί ότι και για όλους τους συμπολίτες μας ισχυει το ίδιο, ασχολήθηκε με το ίδρυμα Γερογιαννάκη λαϊκιστικά δήθεν για τις άπορες κορασίδες σε ένα δαιδαλώδες νομικό θέμα που δεν μπόρεσαν δυστυχώς να δώσουν λύσεις επί 40 έτη προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Με αποκορύφωμα την καθημερινή του παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζοντας την αντιπολιτευτική του διάθεση και προσπαθώντας να διατηρείται πάντα στο προσκήνιο ως ο επίδοξος δήμαρχος της επόμενης πενταετίας διέσυρε κατά τρόπο που αγγίζει τα όρια της αθλιότητας όλους τους δημοτικούς συμβούλους διεθνώς λέγοντας οτι κατά τις συνεδριάσεις του σώματος καταναλωνονται εδέσματα σουβλάκια, στραγάλια και με πολλά άλλα αρνητικά και φθηνά σχόλια.

κ ΣΙΜΟ είμαι αναγκασμένος να σας ανακαλέσω στη τάξη προστατεύοντας το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου και κυρίως τους 32 εξαίρετους δημοτικούς συμβούλους εγνωσμένου κύρους και ήθους και γνώσεων, επιτυχημένους επιχειρηματίες και επιστήμονες που προσέφεραν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην τοπική αυτοδιοίκηση στην οποία εσείς εισήλθατε μόλις τώρα και εκ των πραγμάτων δεν μπορείτε εσείς να είστε παντογνώστης τόσο γρήγορα και ενώ έχετε πιστοποιημένες τεχνικές γνώσεις και μπορούσατε σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου να υποδείξετε τρόπους αποφυγής των κακοτεχνιών των δημόσιων έργων εσείς δίκην αγροφύλακος ασχολείστε μόνο με το τις πταίει. 

Το δημοτικό συμβούλιο είναι χώρος στον οποίο αναπτύσσονται διαφορετικές απόψεις με έντονες αντεγκλήσεις που πολλές φορές δεν είναι οι πρέπουσες αλλά αυτά έχει η δημοκρατία και δεν μπορεί να λειτουργήσει με κανονισμό στρατιωτικής μονάδος.

Σας παρακαλώ να διαφυλάξετε την προσωπικότητα σας που εσείς ο ίδιος έχετε εισάγει στον αστερισμό της απαξίωσης και της ελαφρότητας.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΜΥΡΣΩΝΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΣΑΜΟΣ 

Ανοιχτή επιστολή προς τους Δημοτικούς Συμβούλους και τα ΜΜΕ της Σάμου έδωσαν στη δημοσιότητα οι απόστρατοι αξιωματικοί Σάμου του Στρατού, σχολιάζοντας την παραπάνω επιστολή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία αναφέρουν:

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Με έντονη κατάπληξη, λάβαμε γνώση της επιστολής του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, την οποία κοινοποίησε σε τοπικά ΜΜΕ, με αποκλειστικό θέμα της τη μομφή προς τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου» κο Σίμο Αντώνιο (αξιωματικό ε.α.).

Εξ αρχής σας καθιστούμε γνωστό ότι, επ’ ουδενί λόγω αναλαμβάνουμε ρόλο συνηγόρου του κου Σίμου (είναι, εξ άλλου, αρκετά επαρκής για να υπερασπιστεί τον εαυτό του) και ουδόλως θα σας απασχολούσαμε για εσωτερικό σας θέμα, εάν δεν νιώθαμε ενόχληση από τις περίεργες αντιλήψεις του κου Προέδρου περί της ιδιότητας του αποστράτου αξιωματικού και της εν γένει λειτουργίας των στρατιωτικών μονάδων.

Αλλά ταυτόχρονα με έκπληξη ερμηνεύουμε και τις, επίσης, περίεργες αντιλήψεις του περί του τρόπου που πρέπει να ασκείται ο δημόσιος έλεγχος, κάτι που απασχολεί και αφορά, πιστεύουμε, το σύνολο των δημοτών του τόπου μας.

Ως εκ τούτου, οι παρακάτω εν αποστρατεία αξιωματικοί, σας θέτουμε υπό την κρίση σας τους προβληματισμούς μας, σε αντιστοίχιση με ορισμένες από τις απόψεις και θέσεις του κου Προέδρου, που περιλαμβάνονται στην επιστολή του :

Ο κ. Κώστας Αμυρσώνης - Πρόεδρος
του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου

1. Το ότι ο κος Σίμος «προέρχεται εκ του στρατεύματος» θα πρέπει να συγχέεται με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου; Οι εκλεγμένοι αιρετοί προσδιορίζονται και με την επαγγελματική τους ιδιότητα;

2. Ο έχων την ιδιότητα του στρατιωτικού ε.α. (ή και ε.ε.), όταν ασκεί δημόσιο έλεγχο προσλαμβάνει τον τίτλο του «δημόσιου κατήγορου έκτακτου στρατοδικείου σκοτεινών και πικρών εποχών»;

3. Πώς καθορίζεται ο «απύθμενος και αρρωστημένος εισαγγελισμός (?) κατά παλαιοτέρων δημοτικών συμβούλων και τώρα κατά του νεοεκλεγέντος δημάρχου» κατά την άσκηση του δημοσίου ελέγχου; Πώς αλλιώς ασκείται ο δημόσιος έλεγχος;

4. Όποιος αιρετός ασκεί έλεγχο, σημαίνει ότι «μιμείται γνωστό υπόδικο βουλευτή» (αλήθεια, ποιόν εννοεί και με ποια κατηγορία υπόδικος;);

5. Προς τι η επισήμανση του κου Προέδρου ότι, η ελληνική πολιτεία εξασφαλίζει στους στρατιωτικούς οικονομική επάρκεια; Και τι σημαίνει, κατά τον κο Πρόεδρο, η εξασφάλιση οικονομικής επάρκειας στους αποστράτους αξιωματικούς, σε σχέση με τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο κος Σίμος;

6. Μπορεί ο κος Πρόεδρος να μας εξηγήσει τι εννοεί όταν λέει ότι «το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να λειτουργήσει με κανονισμό στρατιωτικής μονάδος» ;

Δηλαδή, στο δημοτικό συμβούλιο :

α. Δεν τηρείται η τάξη;
β. Δεν υπάρχει ο απαιτούμενος σεβασμός του ρόλου ενός εκάστου;
γ. Δεν ασκείται αμφίδρομη λογοδοσία λόγων και πράξεων;
δ. Δεν επικρατεί κρυστάλλινη διαφάνεια;
Γιατί, αν δεν το γνωρίζει, με αυτές τις αρχές λειτουργεί μια στρατιωτική μονάδα.

Εν κατακλείδι, άποψή μας είναι ότι θεωρείται επιβεβλημένη υποχρέωση του εκάστοτε Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου να «ανακαλεί στην τάξη» τους δημοτικούς συμβούλους όταν κρίνει ότι δεν λειτουργούν στα πλαίσια του Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει (ο Πρόεδρος) το δικαίωμα να αναφέρεται σε κοινωνικές ομάδες του Δήμου που, στο κάτω κάτω, δεν έχουν ενοχλήσει ποτέ την τοπική κοινωνία.

Με εκτίμηση οι ε.α. αξιωματικοί στρατού :

  • Φωτόπουλος Κων/νος 
  • Πισσάκης Γεώργιος 
  • Χρύσης Χαράλαμπος 
  • Λεμπέσης Ευάγγελος 
  • Μαχαίρας Τιμολέων 
  • Παυλίδης Βασίλειος 
  • Βακάκης Νικόλαος 
  • Αναγνωστόπουλος Ανδρέας 
  • Τσιώλης Απόστολος 
  • Σπυρίδωνος Στέφανος 
  • Γεωργιάδης Αλέξανδρος 
  • Καρανικολάου Θεμιστοκλής 
  • Σοφούλης Νικόλαος 
  • Κατσίκας Αργύρης 
  • Δέλλας Στέργιος
    Απάντηση προς τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΚΙΣ, Αντώνη Σίμο, από τον πρόσφατα παραιτηθέντα δημοτικό σύμβουλο και π. αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκου Ελένη για τα όσα γράφτηκαν σε δελτίο τύπου σχετικά με την παραίτησή του.

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΕΛΟ ΤΟΥ «ΑΥΤΟΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΑ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ» ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ Δ. ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΚΙΣ.

    Αγαπητοί συμπολίτες

    Πράγματι η ΑΚΙΣ και ο επικεφαλής της πιστοί στο καθήκον της παραπληροφόρησης και της δημιουργίας εντυπώσεων (αυτό είναι άλλωστε το έργο που έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα η εν λόγω εκλογική παράταξη) επιχειρεί άλλη μια φορά να ρίξει λάσπη στο πρόσωπο μου κάνοντας λόγο για δήθεν εξαπάτηση της κοινής γνώμης από εμένα επιδιδόμενος σε πρωτοφανή κατασυκοφάντησή μου.

    Βαρύγδουπος τίτλος: ¨η κάθαρση ξεκίνησε!!!¨ Το ερώτημα που βέβαια τίθεται είναι από ποιόν ξεκίνησε και σε ποιόν απευθύνεται.

    Θα πρέπει να υπενθυμίσω στον εν λόγω κύριο ότι μετέχει παράνομα στη σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω κωλύματος στο πρόσωπό του, εκ της ιδιότητας του αξιωματικού των ενόπλων δυνάμεων που υπηρέτησε στα διοικητικά όρια του Δήμου Σάμου μέσα σε χρονικό διάστημα 24 μηνών πριν από την ημερομηνία ανακήρυξης των υποψηφίων.

    Είναι ώρα να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό, ότι ο εμφανιζόμενος ως τιμητής των πάντων υπηρέτησε ως επιτελάρχης στην ταξιαρχία της Σάμου και στη συνέχεια έθεσε υποψηφιότητα κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας που προβλέπει ότι δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας (παρ. 1 και 1α άρθρου 14 Ν. 3852/2010) οι οποίοι ακόμη κι αν παραιτηθούν, πρέπει «επιπροσθέτως να μην έχουν υπηρετήσει στα διοικητικά όρια του Δήμου που υποβάλλουν υποψηφιότητα μέσα σε χρονικό διάστημα 24 μηνών πριν από την ημερομηνία ανακήρυξης των υποψηφίων» (παρ. 7 άρθρου 14 Ν. 3852/2010).

    Τέλος, με ανοιχτή  επιστολή απαντά ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης ΑΚΙΣ, Αντώνης Σίμος, στις δύο (2) παραπάνω επιστολές και στην οποία αναφέρει:

    Σε απάντηση των από 7 και 9 Ιουνίου ανοικτών επιστολών σας κύριε Αμυρσώνη και κύριε Ελένη, αισθάνομαι την υποχρέωση να σας ευχαριστήσω δημόσια, διότι μέσα από το ύφος και το περιεχόμενο των δικών σας επιστολών είχα την ευκαιρία:

    1ον Να διαπιστώσω ότι μέχρι σήμερα εκτελώ τα καθήκοντά μου με απόλυτη επιτυχία.

    2ον Να ξεχωρίσω τη διαφορά της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που υπερασπίζεται ο λαός μας, από τη «δημοκρατία» που εσείς υπηρετείτε κατ’ επιταγή των συμφερόντων σας.

    3ον Να καταλάβω γιατί η ΠΑΤΡΙΔΑ μας έχει φτάσει στα όρια της ηθικής και οικονομικής της αντοχής.

    Τέλος, σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω με την ίδια δύναμη να εκτελώ τα καθήκοντα που μου ανέθεσε ο σαμιακός λαός, χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση από το δρόμο που μου χάραξαν οι αρχές της Δημοκρατίας και η συνείδησή μου.

     

    Αντώνης Σίμος

    Δημοτικός Σύμβουλος

    (Επικεφαλής της ΑΚΙΣ

  • Δεν υπάρχουν σχόλια: