Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΑΚΙΣ: Λεφτά υπάρχουν δεν περισσεύουν όμως για τα χωριά της Σάμου

Δύο θέματα προς διευκρίνιση έφερε η ΑΚΙΣ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Ιουνίου 2015, που αφορούσαν: το πρώτο στην κατασκευή δεξαμενής νερού έμπροσθεν του κτιρίου της Μαυρογένειου Επαγγελματικής Σχολής, για ανάγκες πυρόσβεσης του εμπορικού σταθμού Μαλαγαρίου και το δεύτερο στη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών μεταξύ του Δημάρχου Σάμου και γνωστού δημοσιογράφου των Αθηνών, συγκεκριμένα:

α. Ζητήθηκε να διευκρινισθεί κατά πόσο είναι λογικό να εγκαθίσταται μόνιμα ένας τεράστιος όγκος από σκυρόδεμα, ύψους τριών μέτρων και μήκους 6 μέτρων περίπου, εντός της περιφραγμένης αυλής ενός παραδοσιακού νεοκλασικού κτιρίου, κρύβοντας τμήμα της αρχιτεκτονικής του πρόσοψης. Επίσης, ζητήθηκε να διευκρινισθεί εάν προβλέπεται η κατασκευή της δεξαμενής στη μελέτη του έργου ανέγερσης του εμπορικού σταθμού, σε ποιά θέση και εάν έχουν ληφθεί οι απαιτούμενες άδειες κατασκευής. Τέλος ζητήθηκε να απαντηθεί εάν είναι λογικό να δαπανάται ένα σοβαρό χρηματικό ποσό για κατασκευή μίας δεξαμενής νερού για ανάγκες πυρόσβεσης, τη στιγμή που στην περιοχή υπάρχει δίκτυο ύδρευσης, υπάρχει απέραντη θάλασσα και το σπουδαιότερο, υπάρχει παραπλεύρως σε απόσταση δύο μέτρων του χώρου κατασκευής της δεξαμενής και άλλη δεξαμενή νερού χωρητικότητας περίπου 45 κυβικών μέτρων.

β. Η δεύτερη ερώτηση είχε να κάνει με το χρηματικό ύψος των συμβάσεων που δύναται ο Δήμαρχος να υπογράφει χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το θέμα αφορούσε την υπογραφή σύμβασης παροχής υπηρεσιών ύψους 10.000 ευρώ με το δημοσιογράφο Βέλιο Αλέξανδρο και με αντικείμενο: «Δημοσιότητα για θέματα κοινωνικής πολιτικής και δράσεις που χρηματοδοτούνται τόσο από εθνικούς πόρους όσο και πόρους του ΕΚΤ και του ΕΤΠΑ», σύμβαση την οποίαν έστω για λόγους ηθικής τάξης όφειλε να φέρει ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο προς στοιχειώδη ενημέρωση των συμβούλων.

Το τελευταίο, συνδυαζόμενο με την έγγραφη απόφαση του Δημάρχου για την πρόσληψη της κας Διαμαντοπούλου Σταματίκης, ως έμμισθης συνεργάτιδάς του στην Αθήνα, για την οποία απόφαση, ομοίως, ουδεμία ενημέρωση είχε το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλώνει ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν αρκετά λεφτά για αμοιβές ημετέρων, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν καθόλου λεφτά για τις ανάγκες των χωριών της Σάμου, που στενάζουν κάτω από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: