Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Μηνιαίο επίδομα 400 € σε γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου σε άγονες περιοχές

Επίδομα 400 ευρώ για τους αγροτικούς γιατρούς που θα επιλέξουν την στελέχωση των ιατρείων σε Σάμο, Ικαρία, Φούρνους. Συγκεκριμένα:

Στην Ικαρία: ΠΙ Ραχών , Καρκιναγρίου και Μαγγανίτη

Στους Φούρνους: ΠΠΙ Φούρνων, Χρυσομηλιάς και Θύμαινας,

Στη Σάμο: Πλατάνου, Καλλιθέας , Πύργου και Παγώνδα

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:


Υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που προβλέπει την παροχή οικονομικών κινήτρων σε 311 αγροτικούς γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεους και επί θητεία), οι οποίοι υπηρετούν σε άγονες περιοχές.

Στους γιατρούς αυτούς θα χορηγείται μηνιαίο επίδομα 400 € ενώ η απόφαση θα έχει αναδρομική ισχύ από 21/02/2016, οπότε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Νόμος 4368/2016 (παράλληλο πρόγραμμα).

Η αναδρομική ισχύς της ΚΥΑ αφορά όσους γιατρούς συνεχίζουν να υπηρετούν στα Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας των περιοχών αυτών, κατά την ημερομηνία δημοσίευσής της.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι με αυτό τον τρόπο να ενισχύσει τη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας στις άγονες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές της χώρας αναγνωρίζοντας παράλληλα τη σημαντική συμβολή των γιατρών στην προάσπιση της δημόσιας περίθαλψης και στη διασφάλιση του δικαιώματος των κατοίκων αυτών των περιοχών σε αξιόπιστη υγειονομική φροντίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: