Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην παιδική ηλικία για τα προσφυγόπουλα

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που παραμένουν στη χώρα μας, όπως παρουσιάστηκε από τον γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή στο «Κόκκινο».

Με όχημα την εκμάθηση της ελληνικής αλλά και της αγγλικής γλώσσας, τις  πολιτιστικές δράσεις αλλά και τη δημιουργική απασχόληση των προσφυγόπουλων που βρίσκονται στη χώρα μας, το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει τον τρόπο ένταξής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπως είπε στο Κόκκινο και στις Τζούλυ Τσίγκα και Χρύσα Βαϊνανίδη ο αρμόδιος γ.γ. του υπ. Παιδείας Γιάννης Παντής.

Πολύ ενδιαφέρουσα η προσπάθεια που είναι ήδη σε εξέλιξη στη Χίο αλλά και σε Λέσβο και Σάμο για την πρώτη επαφή των παιδιών με τα ελληνικά σχολεία από το καλοκαίρι, για την οποία μίλησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης  των νησιών του Β. Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης.

Η προεργασία για την ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση θα εκτυλιχθεί σε δύο φάσεις την καλοκαιρινή περίοδο και το Φθινόπωρο.

«Απαραίτητα τα τμήματα υποδοχής για την ένταξη των προσφυγόπουλων στην σχολική τάξη» τόνισε ο κ. Καλάργαλης, ενώ ο Γ. Παντής διευκρίνισε ότι στην κατεύθυνση αυτή υπάρχει συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Οικονομίας αλλά και με τη Unicef και την Unesco.

Όπως είπε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, από τον Σεπτέμβρη θα αρχίσουν προενταξιακά μαθήματα στα κέντρα φιλοξενίας ή το απόγευμα σε σχολεία. Πάντως, υπογράμμισε ότι όλες οι προτάσεις για εκπαιδευτικές δράσεις από φορείς και ΜΚΟ θα πρέπει να πιστοποιηθούν από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: